Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Vaggeryd

Lars-Göran (Beckus) Bertilsson – 85 år

En man vid ett skåp med en orkidé. BILD: Margitha Larsson

Lars-Göran Bertilsson uppvaktades av PRO Vaggeryd.

4 november 2022 fyllde Lars-Göran 85 år! Den dagen skulle det bli kalas och han skulle firas av familjen. Tyvärr blev det inte så, eftersom covid-19 kom emellan. Lars-Göran och Barbro har två barn, sex barnbarn och tre barnbarnsbarn – så det blir nog ett riktigt kalas lite längre fram istället!

Men Eva Kursten och Margitha fick träffa honom och hustrun Barbro i deras fina lägenhet på Thor några dagar senare. De bjöd på gott fika och en trevlig pratstund med många fina minnen.

Vi överlämnade en orkidé från PRO, som han blev glad för och tackade så mycket för. Det fanns många fina blommor i fönstret, så det märks att de tycker om växter av olika slag.

Flyttade till höghuset

Lars-Göran och Barbro byggde ett eget hus i Götafors, där de bodde i många år. Där har barnen växt upp och familjen har trivts mycket bra. Men med tiden blev det för jobbigt med stort hus, så för snart två år sedan de flyttade till höghuset vid området Thor. Även om inte lägenheten är så stor, tycker de att den räcker bra och de trivs i den. Lägenheten är ljus och fin med alla bekvämligheter.

Sommarstuga i Halland

Lars-Göran berättar att de har haft en sommarstuga i Frösakull i Halmstad, i många år och där kunde de njuta av sommar och sol. De hade mycket blommor och grönsaker, då han tycker om att odla och påta i jorden. Det blev också många promenader, så de har levt ett aktivt liv.

Nu har dottern tagit över sommarstugan, men Lars-Göran och Barbro åker ner till Halmstad ibland och njuter av sol och hav!

Duktig hantverkare

Lars-Görans första jobb i Vaggeryd var på Källemo och senare på Swedform. Han visar på ett riktigt fint golvur och berättar stolt att han har gjort det själv!

Senare blev det jobb på Virkesfabriken i Vaggeryd. Han drev sedan egen firma med sprutlackering. Det verkar som han har varit en duktig hantverkare.

Lars-Göran har dessutom varit anställd inom brandkåren och då var det att rycka ut när det behövdes.

Eva och Margitha tackar för en trevlig pratstund och för gott fika!

Text och bild: Margitha Larsson