Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Maria

Ordföranden har ordet

Per Rudin, ordförande i PRO Maria

2024 är på väg. Det nyfödda året knuffar undan det gamla utslitna året. Våra förhoppningar om ett bättre Nytt År förstärks.

Men vi har krig som sliter sönder byggnader. Människoliv blir lemlästade. Små barn förlorar föräldrar, syskon. Vi har svårt att förstå människors utsatthet i krigets fasor.

I vårt land är människor också utsatta. Ungdomar som är beredd att döda för en häftig dunjacka. De utför beställningsmord.

Äldre blir utsatta för ekonomiska brott. Polisen beräknar att vi seniorer blir bedragna på flera miljoner kronor varje månad. Bankerna har ett stort ansvar här. De kan göra så att pengar över ett visst belopp inte bara löper iväg. De kan göra transaktionen med fördröjning och efter att den enskilde loggar in på nytt. Framför allt …… lämna aldrig ut kontouppgifter.

Vi får inte deppa ihop. Vi har vårt PRO som tillsammans med SPF flyttar fram positionerna för oss seniorer. Det handlar om bättre pensioner. Vi måste få del av de pengar som finns i pensionssystemet. Nu är ju samtliga riksdagspartier med i pensionsgruppen så nåt måste väl hända. Kontakta gärna en riksdagsledamot som sitter i pensionsgruppen. Du går in på nätet och skriver ”pensionsgruppen”. Fram kommer listan med alla namnen.

Styrelsen ser fram emot att få möta er alla och du behövs i arbetet i styrelsen, på möten, i alla olika verksamheter.

Med hälsning

Per Rudin

Ordförande i PRO-Maria