Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Fruängen-Västertorp

Välkommen till Fruängen- Västertorp!

Fruängsgården är fortfarande stängd och det gäller fram till augusti då nytt beslut ska tas. Det innebär för oss, att då vi utformar höstprogrammet vet vi inte om vi får tillgång till Samlingsalen på Fruängsgården. Det gör att våra månadsmöten får planeras att att äga rum i lokalen på Agnes Lagerstedts Gata som är avsevärt mindre än Fruängsgården. Så vi fortsätter med att ha obligatorisk anmälan till månadsmötena så att vi vet att vi har plats för alla som vill komma. Om Fruängsgården öppnar upp under hösten så kommer vi att meddela detta.

HÖSTPARTY
med PROs Söderföreningar den 24 NOV 2022 kl 13
i Hägerstensåsens Medborgarhus. I samband med att PROs sex samarbetande föreningar i söderort har återöppnat sina aktiviteter fullt ut efter det långa pandemiuppehållet, vill vi bjuda in dig till oss för att ge dig senaste nytt om våra gemensamma aktiviteter.

Vi vill uppmärksamma detta genom ett höstparty i Hägerstensåsens Medborgarhus den 24 nov kl 13-16, med vin & öl mingel tilltugg och musik.

Vi vill också förstärka vår organisation med nya medlemmar och ber dig ta med en intresserad kompis till mötet för att ge hen en inblick i vår verksamhet och kanske bli en ny medlem.

Vi är PRO-föreningarna i Fruängen-Västertorp, Hägersten,Kranse-Åsen, Liljeholmen, Solberga-Brännkyrka och Älvsjö-Herrängen.
Adress till mötet: Riksdalervägen 2, T-bana Hägerstensåsen. Buss 147 till Sedelvägen.

Antalet platser i lokalen är begränsat, så först till kvarn... Anmäl dig till din förening med ett SMS "Jag kommer" senast den 11 nov.
Hemsidesansvarig Barbro Nilsson tel 073-8234

Text

Text

Text

Kommande aktiviteter

Vi kunde inte hitta några kommande aktiviteter just nu.

 • Övrigt

  PRO vill ha mer tillgänglighet i SVT

  Igår deltog PRO:s förbundssekreterare Johanna Hållén på möte med SVT och de andra stora pensionärsorganisationerna. PRO träffade bland andra Hanna Stjärne; VD på Sveriges Television och lyfte pensionärernas perspektiv på public service.

 • Vård & omsorg

  Ny PRO-rapport om äldreomsorgen: Lägstanivå eller livsglädje?

  Många svenskar oroar sig över vården av anhöriga äldre och sin egen ålderdom. Trots de brister i äldreomsorgen som pandemin tydliggjorde så det är det väldigt tyst från våra politiker. PRO vill få ett slut på denna tystnad och åter sätta frågan på dagordningen. Därför släpper vi nu en rapport med fem åtgärder för att skapa en äldreomsorg med hög kvalitet som är likvärdig över landet.

 • Övrigt

  PRO: Äldre kvinnor utsätts också för våld!

  Idag på internationella dagen mot våld mot kvinnor vill PRO lyfta de äldre kvinnornas perspektiv. Det finns mycket forskning om våld mot kvinnor, men ofta rör forskningen inte äldre kvinnor. De få studier som ändå finns om äldre kvinnor visar detsamma som gäller vid våld mot kvinnor i yngre åldrar. Det vill säga att våldet är grövre, ofta upprepat och att det innebär svårare skador än det våld män utsätts för.

 • Övrigt

  PRO uppmanar finansmarknadsministern till krafttag mot bedrägerier

  Idag träffade PRO:s ordförande Åsa Lindestam och förbundssekreterare Johanna Hållén finansmarknadsministern, Niklas Wykman. Direkt efter mötet skickade vi ett öppet brev till Sveriges banker där vi kräver att de skyndsamt uppdaterar sina rutiner efter den nya domen i högsta domstolen.

 • Vård & omsorg

  PRO tycker till: strama upp reglerna för privata sjukvårdsförsäkringar!

  PRO ställer sig bakom kravet på stramare regler för privata sjukvårdsförsäkringar. PRO kommer alltid stå upp för att vård ska ges efter behov. Många multisjuka är också äldre och patienter som har lindriga besvär och sjukvårdsförsäkring ska inte tränga undan patientgrupper med större behov av vård

 • Övrigt

  PRO ställer sig bakom upprop mot digitalt utanförskap

  Var tionde invånare i Sverige lever i digitalt utanförskap. De kan inte få ett bank-id av olika anledningar och är utestängda från över 6000 tjänster som de har en medborgerlig rättighet att kunna nå. Samtidigt kan inte bankerna lösa detta på grund av regler som gör att alla inte kan få ett bank-id Men det finns en lösning.

Alla nyheter

Bli medlem i PRO

Tillsammans ser vi till att livet som pensionär blir bättre och roligare.

2019

Läs mer om PRO

Medlemsförmåner:

 • Pro medlemsresor
 • Utvecklande studier
 • Fri datasupport
 • PRO mastercard
 • Försäkringar
 • Billigare resor
 • Samhällspåverkan
 • PRO mervärde
Bli medlem!

Trippelskrapet

 • Sex årliga miljonvinster.
 • Vinst på var fjärde lott i snitt.
 • Viktig inkomstkälla för PRO-föreningar.
 • Gör det möjligt för PRO att hålla nere avgifterna.

 

Bli kund här

Läs mer om Trippelskrapet