Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Norrmalm

    

Café Rosella, onsdagar våren 2022

23/2 Christina Schollin / Ulf Elfving

9/3 Stefan Sauk / Robert Wells

23/3 Towa Carson / Ulf Elfving

6/4 Jan Guillou / Ulf Elfving

20/4 Sonja Aldén / Robert Wells

4/5 Inte klart med gäst / Ulf Elfving

18/5 Titti Sjöblom / Robert Wells

1/6 Inte klart med gäst / Ulf Elfving


Kostnad 402 kr/person. Buss från Cityterminalen kl 10.00 till Kapellskär. Bussen kör inte ombord, men hämtar oss när vi återvänder till Kapellskär.
Intresseanmälan till Maj Lovén tel. 073 392 97 21 eller majlo1946@gmail.com
Researrangör: Viking line och Björcks resor som fakturerar varje resenär. Medtag legitimation.

Varning för falska poliser och andra bedragare.Den senaste tiden har äldre personer utsatts för bedrägerier av falska poliser. Det kan ske via telefon eller hembesök. Om du utsätts för brott ring 112

Så skyddar du dig:

Lägg på luren om någon ringer och du blir osäker.

Det gäller oavsett om personen utger sig för att vara en nära släkting, från banken, ett företag eller en myndighet som t.ex. polisen.

Kontrollera personen som ringer, skickar mejl eller ringer på dörren.

Om personen säger sig vara polis kontakta 114 14 för att komma till växeln och där be att få ta reda på om det är en polis. Är det personal från någon annan myndighet eller företag ringer du deras växel. Be dem kontrollringa personens mobiltelefon för att bekräfta att det är rätt person som besöker dig.

Det jkan gå till på olika sätt. Till exempel att någon ringer upp och säger sig arbeta för Polismyndigheten, och behöver tillgång till ditt bankkort, pin-kod och värdesaker. En stund senare kommer någon för att hämta sakerna. Men bedragarna kan också ange andra orsaker till att vilja komma in i din bostad.Släpp aldrig in en obekant . Stäng dörren om du känner oro. Polisen åker aldrig hem till någon för att hämta bank- och/eller kreditkort eller andra värdesaker. Om någon kontaktar dig med ett sådant ärende är det en bedragare.

Ring en anhörig eller bekant, sök stöd.

Lämna aldrig överlegitimation, bankkort eller din kod till någon annan person.

Vid pågående brott ring 112.Om brottet inte är pågående ska du ringa 114 14


Inställt i januari 2022!

Nyss fick ni ett fullspäckat program för PRO Norrmalm för våren som vi alla såg fram emot att genomföra. Men tyvärr, pga den ökade smittspridningen, måste vi ställa in föreningsmötet den 27 januari samt bioklubben den 31 januari. Vi hoppas så snart som möjlig kunna återgå till våra planerade aktiviteter. Vi meddelar er via mail och på vår hemsida om ev ytterligare ändringar i programmet. Har ni frågor så hör av er, det finns kontaktuppgifter i programmet.

Med vänlig hälsning

Lisbeth Lidbom Ordförande


PRO NORRMALM

PROgram för våren och sommaren 2022

I programmet kommer ni att finna flera tillfällen till trevlig samvaro. På våra föreningsmöten, där vi förutom mötesverksamhet med information och rapporter kommer att ha medverkan av föreläsare och artister. Vi fortsätter att ha våra föreningsmöten i Norrmalmskyrkans lokaler på Norrtullsgatan 37. Där finns en betydligt större lokal än den vi använt tidigare så att vi kan följa riktlinjer om avstånd på ett bättre sätt. OBS tiden! Våra föreningsmöten börjar kl 12.00.

Mellan föreningsmötena har vi olika aktiviteter där vi ges möjlighet att träffas och umgås vid studiebesök, museibesök, bioklubb, studiecirklar, stavgång med mera.

PRO Norrmalm samarbetar med ABF i Stockholm kring studiecirklar och olika kulturaktiviteter.

Vi avvaktar med att arrangera resor men räknar med att återkomma om det så snart det är möjligt.

Aktiviteter som blir aktuella efter att programmet skickats ut kommer att annonseras på vår hemsida och i vissa fall genom meddelande som skickas ut till dem som har en e-postadress.

Ett enkelt sätt att komma till hemsidan är att i Googles sökfält skriva ”pro norrmalm stockholm”. Man kan spara hemsidan som favorit då kommer man snabbt fram till den i fortsättningen. Om du inte redan anmält eller om du bytt e-postadress anmäl den till thomas-liljegren@outlook.com

Om du anmält dig till någon aktivitet och får förhinder ANMÄL ALLTID ÅTERBUD så att någon annan kan få din plats!

Föreningsmöten

Våra föreningsmöten är fortsättningsvis på torsdagar kl 12.00 – 14.30 i samlingslokalen i Norrmalmskyrkan på Norrtullsgatan 37, två kvarter från Odenplan.

Vi inleder mötet med fika och avslutar med lotteri. Entrékostnad 30 kr och för det får du kaffe/te med bröd och en lott. Vi har olika medverkande och rapporterar från stadsdelens pensionärsråd (SPR) samt informerar från PRO om vad som händer på det intressepolitiska området.

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer om hur vi ska anordna säkra möten och vi förutsätter att ni som vill delta i våra aktiviteter också respekterar dessa. Detta innebär att vi kan komma att ställa in aktiviteter eller vidta begränsande åtgärder med kort varsel. Det är vår förhoppning att det inte ska ske men vi ber om förståelse om det händer.

Torsdag 27 januari kl 12.00

När rocken var ung och vi med den

Underhållning med Björn Hemstad som med musik och bildspel tar oss tillbaka till 50- och 60-talet.

Vår medlem Maj-Britt Johansson berättar om sin tid som sömmerska på NK:s Franska som en introduktion till den aktuella utställningen på Nordiska Museet.

Torsdag 24 februari kl 12.00

Att se och höra så bra som möjligt

Norrmalms Syn- och hörselinstruktör Ylva Lagerstedt ger information om hur vi kan klara vår vardag lättare med hjälpmedel av olika slag. Hon ger tips om vart man vänder sig för att skaffa hjälpmedel, hur man använder och sköter dem samt svarar på era frågor.

Torsdag 24 mars kl 12.00

Årsmöte

Årsmötesförhandlingar där vi beslutar om årsredovisning för 2021 samt väljer ledamöter till styrelsen. Jörgen Toresson underhåller oss med musik och sång från svensk vistradition och jazz på temat ” I väntan på våren”.

Torsdag 28 april kl 12.00

Äldreomsorgen på Norrmalm

Vilka olika insatser kan vi få från kommunen förutom hemtjänst som de flesta av oss känner till? Äldreomsorgschef Gosia Holmberg kommer och ger information om vilka stödformer som finns, från enklare former som larm och matlådor till särskilda boendeformer.

Måndag 16 maj kl 10.00

Vårutflykt till Bommersvik

Bussresa ner genom ett vårfagert Sörmland till Bommersviks konferensgård som ligger vackert vid sjön Yngern. Vi får en guidad visning av konferensgården och dess historia. Därefter intar vi en lunchbuffé med kaffe. Före hemresan finns tid till eget strövtåg i omgivningarna. Bussen avgår från St Eriksplan kl 10.00 dit bussen också återvänder vid 16-tiden. Avgift 100 kr. Anmälan till Lena Pettersson på e-post: lena.i.pettersson@gmail.com eller tel 070-57 86 769 senast 9 maj.

Studiecirklar

Alla studiecirklar och Berättarcafé är i lokal Ljuspunkten, Norrtullsgatan 12 M, på tisdagar mellan kl 10.00 – 12.30 och är kostnadsfria men du betalar själv för böcker och material.

Berättarcafé

I studiecirkelns form kommer vi att ha tre träffar där vi berättar för varandra om minnen och erfarenheter från livet. Vi kommer att utgå från olika teman och den som vill bidrar med en kortare berättelse på det aktuella temat, men även spontana berättelser kan tas upp. Den som vill ha lyssnarrollen är också välkommen att delta.

Första träffen är tisdag 1/2 och därefter 29/3 och 10/5.

Anmälan till Lisbeth Lidbom på e-post: lisbethlidbom@gmail.com eller tel 070-34 35 413 senast 28 januari.

Litteraturcirkel 1 – Bergens stjärnor och Modersmjölken

Vi läser två intressanta böcker. Bergens stjärnor av Jojo Moyes som handlar om ridande bibliotekarier som sprider kunskap och läsglädje på landsbygden i USA på 30-talet. Modersmjölken av Nora Ikstena handlar om mor och dotter och deras liv i Lettland under Sovjettiden.

Cirkeln börjar tisdag 8/2 och därefter 22/2, 8/3, 22/3, 5/4 och 12/4.

Anmälan till cirkelledare Unni Hansson på e-post: unni.hansson@live.se eller tel 073-73 86 487 senast 30 januari.

Litteraturcirkel 2 - Fjärilsvägen

Vi läser Fredrik Lundbergs bok Fjärilsvägen som är en uppväxtskildring och om vad som hände när välfärdssystemet stramades åt på 90-talet.

Cirkeln börjar tisdag 19/4 och därefter 26/4, 3/5 och 17/5.

Anmälan till cirkelledare Lisbeth Lidbom på e-post: lisbethlidbom@gmail.com eller på tel 070-34 35 413 senast 10 april.

Minicirkel i dubbelvirkning

Välkommen du som vill utveckla dina färdigheter i virkning. Vi virkar fyrkantiga stadiga grytlappar i dubbelvirkning. Dessa kan användas som grytlapp, karottunderlägg eller som en uppskattad gåbort-present. Bomullsgarn att starta med finns att tillgå. Detta sker i Ljuspunktens lokaler på Norrtullsgatan 12 M på tisdagarna 15/2, 1/3 och 15/3.

Anmälan till cirkelledare Agneta Granstrand på e-post: agneta.granstrand@gmail.com eller tel 070-95 57 915 senast 8/2.

Studiebesök

Liljevalchs konsthall – Liljevalchs 100 år torsdag 13 januari kl 13.00

Vi får en guidad visning av Liljevalchs jubileumsutställning som slutar i januari så det blir sista chansen att se den.

Anmälan till Kerstin Hall på e-post: kerstineb@telia.com eller tel 070-67 12 743 senast 6 januari.

Nordiska Museet – NK:s Franska onsdag 9 februari kl 14.00

Vi får en guidad visning av utställningen om NK:s Franska som visar ett stort antal modeplagg som skapades där av skickliga tillskärare och sömmerskor med inspiration av senaste modet i Paris. På januarimötet får vi en introduktion till utställningen av vår medlem Maj-Britt Johansson som var en av dess sömmerskor.

Anmälan till Kerstin Hall på e-post: kerstineb@telia.com eller telefon 070-67 12 743 senast 27 januari.

Nobelmuseet - onsdag 9 mars kl 13.00

Guidad visning av Nobelmuseet och dess intressanta samlingar kring Nobelpristagare genom åren.

Anmälan till Agneta Granstrand på e-post:agneta.granstrand@gmail.com eller tel 070-95 57 915 senast 1 mars.

Stockholms stadshus – onsdag 6 april kl 10.00

Stockholmsguiden Susie de Ciutiis visar oss Ragnar Östbergs praktfulla Stadshus och berättar om dess historia och den konstnärliga utsmyckningen.

Anmälan till Lisbeth Lidbom på e-post: lisbethlidbom@gmail.com eller på tel 070-34 35 413 senast 30 mars.

Sabbatsbergs kyrka – torsdag 12 maj kl.10.00

Sabbatsbergskyrkan som har anor från 1700-talet används idag av Gustav Vasa församling för förrättningar av olika slag. Vi får en guidad visning av Dan Bekking som är präst i Gustav Vasa och som berättar om kyrkans historia och roll i livet på Sabbatsbergsområdet förr i världen och idag.

Anmälan till Lisbeth Lidbom på e-post: lisbethlidbom@gmail.com eller tel 070-34 35 413 senast 10 maj.

Bioklubb

Vi träffas en eftermiddag i månaden för att gemensamt se en intressant och aktuell film. Efter filmen går vi och fikar och diskuterar filmen ur olika aspekter – handling, skådespelarprestationer, etik, foto mm. Torsdag veckan innan får ni meddelande om vilken film vi ska se och på vilken biograf. Var och en köper sin egen biljett. Första filmen ser vi måndag 31/1 på eftermiddagen. Därefter blir det måndagarna 28/2, 28/3, 25/4 och 30/5.

Anmälan till Lisbeth Lidbom på e-post: lisbethlidbom@gmail.com eller tel 070-34 35 413 senast 27 januari, det gäller även dig som deltagit tidigare för att säkra att det finns en aktuell e-postadress.

Stavgång

Siv Edenrud inbjuder till stavgång en gång per vecka med början måndag den 24 januari kl 10.00.

Anmälan till Siv Edenrud på e-post: siv.edenrud@telia.com eller på tel 070-71 55 002 senast 20 januari så får du veta samlingsplats och vandringsmål.

Sommaraktiviteter

För alla sommaraktiviteter gäller att vi samlas i hörnan Norrtullsgatan/ Karlbergsvägen vid Bröd & Salt för gemensam avfärd till utflyktsmålen. Viktigt att tänka på att avanmäla vid förhinder så någon annan kan få din plats.

Onsdag 8 juni kl 10.00 Båtutflykt till Storholmen

Vi åker SL-båt från Nybrokajen till Storholmen där vi stiger av och går en kortare promenad på ön och ser på omgivningarna.

Anmälan till Anita Wallgren på e-post: anita43w@gmail.com eller tel 070-56 77 018 senast 3 juni.

Onsdag 22 juni kl 12.30 Vandring på Långholmen

Spännande kultur och en fängslande historia. Vi vandrar runt på Långholmen under ledning av Stockholmsguiden Eliane Högberg som berättar om malmgården som blev spinnhus. Vi bekantar oss med lilla och stora Knapersta, kolonilotterna, tullhusen och Brännvinskungens vackra sommarbostad.

Anmälan till Kerstin Hall på e-post kerstineb@telia.com eller telefon 070-67 12 743 senast 15 juni.

Torsdag 14 juli kl 12.30 OBS tiden! Besök på Kungliga Begravningsplatsen i Haga

Promenad från Odenplan till Kungliga Begravningsplatsen som ligger på en liten holme i början av parken när vi kommer från Norrtull. Missa inte tillfället det är mycket begränsade öppettider, torsdagar mellan kl 13-15, under tiden maj - augusti.

Anmälan till Agneta Granstrand på e-post: agneta.granstrand@gmail.com eller tel 070-95 57 915 senast 11 juli.

Onsdag 27 juli kl 10.00 Båttur till Blockhusudden

Vi tar SL-båten från Nybrokajen till Blockhusudden där vi intar fika på det trevliga caféet. Därefter kan man ta båt eller buss tillbaka eller om man vill ha lite längre promenad kan man gå efter vattnet till Waldemarsudde och ta spårvagnen in till stan.

Anmälan till Lisbeth Lidbom på e-post: lisbethlidbom@gmail.com eller tel 070-34 35 413 senast 25 juli.

Onsdag 10 augusti kl 10.00 Guidad visning i Bergianska Trädgården

Vi åker gemensamt buss 50 till hållplats Bergius väg därifrån är det ca 10 minuters promenadväg. I Bergianska trädgården får vi gå en rundtur tillsammans med kunnig guide som visar runt bland växtligheten och den aktuella blomsterprakten.

Anmälan till Agneta Granstrand på e-post: agneta.granstrand@gmail.com eller tel 070-95 57 915 senast 1 augusti.

Kontaktuppgifter till styrelsen för PRO Norrmalm

Ordförande Lisbeth Lidbom tel 070-34 35 413 e-post: lisbethlidbom@gmail.com

Kassör och medlemsansvarig Kerstin Hall tel 070-67 12 743 e-post: kerstineb@telia.com

Studieorganisatör Agneta Kockum tel 073-64 04 740 e-post: agneta.kockum@gmail.com

I frågor som gäller anmälan eller avanmälan i samband med olika aktiviteter kontakta den som står i programmet.
Stockholms Stadsbibliotek ligger mitt på Norrmalm

Kommande aktiviteter

Vi kunde inte hitta några kommande aktiviteter just nu.

 • Övrigt

  Prisundersökningen 30 år – fortsatt stora skillnader

  PRO:s prisundersökning visar också i år på stora skillnader mellan den billigaste och dyraste matkassen. Det är nu 30 år sen prisundersökningen startades. Den första genomfördes för att kontrollera att matpriserna hölls nere, efter flera års galopperande pris- och löneökningar.

 • Övrigt

  Ordförandebrev januari 2022

  Den 17-19 juni samlas PRO till kongress. Då sker val av ordförande, styrelse och revisorer. Det ska också fattas beslut om handlingsprogram, stadgar, medlemsavgift och om till kongressen väckta motioner.

 • Vård & omsorg

  Omplacera ovaccinerad vårdpersonal genast!

  PRO kräver att äldre ska få slippa ovaccinerad personal i vård och omsorg. Omedelbart! Det gäller personal inom hemtjänsten, på äldreboenden och i sjukvården. I ett uttalande kräver organisationen att kommuner och regioner ska omplacera den vårdpersonal som inte är covid-vaccinerad.

Alla nyheter

Bli medlem i PRO

Tillsammans ser vi till att livet som pensionär blir bättre och roligare.

2019

Läs mer om PRO

Medlemsförmåner:

 • Pro medlemsresor
 • Utvecklande studier
 • Fri datasupport
 • PRO mastercard
 • Försäkringar
 • Billigare resor
 • Samhällspåverkan
 • PRO mervärde
Bli medlem!

Trippelskrapet

 • Sex årliga miljonvinster.
 • Vinst på var fjärde lott i snitt.
 • Viktig inkomstkälla för PRO-föreningar.
 • Gör det möjligt för PRO att hålla nere avgifterna.

 

Bli kund här

Läs mer om Trippelskrapet