Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Norrmalm

PRO Norrmalms sommaraktiviteter

För alla sommaraktiviteter gäller att vi samlas i hörnan Norrtullsgatan/ Karlbergsvägen vid Bröd & Salt för gemensam avfärd till utflyktsmålen förutom vid resan till Gustavsberg. Viktigt att tänka på att avanmäla vid eventuellt förhinder så att någon annan kan få din plats.

Onsdag 22 juni kl 12.30 Vandring på Långholmen

Spännande kultur och en fängslande historia. Vi vandrar runt på Långholmen under ledning av Stockholmsguiden Eliane Högberg som berättar om malmgården som blev spinnhus. Vi bekantar oss med lilla och stora Knapersta, kolonilotterna, tullhusen och Brännvinskungens vackra sommarbostad.

Anmälan till Kerstin Hall på e-post kerstineb@telia.com eller telefon 070-67 12 743 senast 15 juni.

Torsdag 14 juli kl 12.30 OBS tiden! Besök på Kungliga Begravningsplatsen i Haga

Promenad från Odenplan till Kungliga Begravningsplatsen som ligger på en liten holme i början av parken när vi kommer från Norrtull. Missa inte tillfället det är mycket begränsade öppettider, torsdagar mellan kl 13-15, under tiden maj - augusti.

Anmälan till Agneta Granstrand på e-post: agneta.granstrand@gmail.com eller tel 070-95 57 915 senast 11 juli.

Onsdag 27 juli kl 10.00 Båttur till Blockhusudden

Vi tar SL-båten från Nybrokajen till Blockhusudden där vi intar fika på det trevliga caféet. Därefter kan man ta båt eller buss tillbaka eller om man vill ha lite längre promenad kan man gå efter vattnet till Waldemarsudde och ta spårvagnen in till stan.

Anmälan till Lisbeth Lidbom på e-post: lisbethlidbom@gmail.com eller tel 070-34 35 413 senast 25 juli.

Onsdag 10 augusti kl 10.00 Guidad visning i Bergianska Trädgården

Vi åker gemensamt buss 50 till hållplats Bergius väg därifrån är det ca 10 minuters promenadväg. I Bergianska trädgården får vi gå en rundtur tillsammans med kunnig guide som visar runt bland växtligheten och den aktuella blomsterprakten.

Anmälan till Agneta Granstrand på e-post: agneta.granstrand@gmail.com eller tel 070-95 57 915 senast 1 augusti.

Tisdag 23 augusti kl 10.30-12.00 Körsång på Birkagården

Körledarna på Birkagården inbjuder till att prova på att sjunga pop och rocklåtar i kör. Efteråt finns möjlighet att äta en god sopplunch för den som vill. Birkagården ligger på Karlbergsvägen 86 B. Anmälan till tel 070 34 37 060 eller info@vocalhouse.se , först till kvarn gäller.

Onsdag 24 augusti kl 11.00 Busstur till Gustavsberg

Vi åker i abonnerad buss till Gustavsbergs porslinsmuseum där vi får en guidad visning av museet och dess porslinssamlingar. Därefter intar vi en lunch på Bistro Gustavsberg som ligger i anslutning till museet. Tillfälle ges också att besöka outletaffärer som finns i området. Lunchen subventioneras, egenavgift 50 kr, i övrigt inga kostnader för resan.

Samling vid St Eriksplan, hörnan mot Vasaparken, bussen avgår kl 11.00 så kom i god tid. Anmälan om deltagande till Lena Pettersson, e-post lena.i.pettersson@gmail Länk till annan webbplats. eller tel 070 57 86 769 senast 17 augusti. I frågor som gäller anmälan eller avanmälan i samband med olika aktiviteter kontakta den person som står i programmet.

Stockholms Stadsbibliotek ligger mitt på Norrmalm

Kommande aktiviteter

Vi kunde inte hitta några kommande aktiviteter just nu.

 • Vård & omsorg

  Nog med smygbesparingar! PRO kräver 10 miljarder till äldreomsorgen

  I höst är det val. Då är det är dags att utkräva politiskt ansvar för att garantera miljoner pensionärer rätten till ett tryggt och värdigt liv. En av de stora frågorna i valet blir hur kommunerna ska komma till rätta med de stora bristerna i äldreomsorgen. Därför kräver PRO att resurserna till äldreomsorgen ökar med minst 10 miljarder per år under kommande mandatperiod.

 • Övrigt

  Åsa Lindestam ny ordförande för PRO

  – Jag är mycket stolt över förtroendet att få leda en av Sveriges största folkrörelser. PRO är en stark röst i samhällsdebatten och den största sociala mötesplatsen för pensionärer i Sverige, säger Åsa Lindestam, nyvald ordförande i PRO.

 • Övrigt

  Politikernas hälsningar till PRO:s medlemmar

  Kongressen 2022 pågår för fullt och Sveriges statsminister Magdalena Andersson och Moderatledaren Ulf Kristersson har skickar varsin hälsning till PRO:s medlemmar.

 • Övrigt

  Christina Tallbergs sista framträdende i PRO Tyresö

  – Att vara ordförande är så mycket mer än att leda möten och arbetsutskott. Det är så många möten men spännande personer. Jag har alltid känt sån stolthet som ordförande i PRO att företräda alla våra medlemmar.

Alla nyheter

Bli medlem i PRO

Tillsammans ser vi till att livet som pensionär blir bättre och roligare.

2019

Läs mer om PRO

Medlemsförmåner:

 • Pro medlemsresor
 • Utvecklande studier
 • Fri datasupport
 • PRO mastercard
 • Försäkringar
 • Billigare resor
 • Samhällspåverkan
 • PRO mervärde
Bli medlem!

Trippelskrapet

 • Sex årliga miljonvinster.
 • Vinst på var fjärde lott i snitt.
 • Viktig inkomstkälla för PRO-föreningar.
 • Gör det möjligt för PRO att hålla nere avgifterna.

 

Bli kund här

Läs mer om Trippelskrapet