Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Maria

Välkommen till PRO Maria

omBild: Tors fiske, Mariatorget, Stockholm. Foto: Wivi-Anne Selestam

Du som är ålderspensionär, förtidspensionär eller gift/sambo med sådan pensionär, är välkommen som medlem i PRO Maria. Vi har efter den svåra Corona-pandemin dragit igång våra aktiviteter med medlemsmöten, friskvård, resor och kultur. Vi har ofta många intressanta gäster på våra medlemsmöten, se under Bilder i menyn ovan.

Så håll utkik efter vad som är på gång i PRO Maria i din mailbox och på hemsidan! Information finns även i vårt tryckta program som vi skickar ut två gånger per år.

Här hittar du mer information om vår förening.

Bli medlem

Aktuellt

Välkommen till medlemsmöte torsdag 24 november

Välkommen till medlemsmöte torsdag den 24 november klockan 13.00. Antikhandlare Nicklas Cederquist är gäst/föreläsare. Mer information får du under meny Månadsmöten här Öppnas i nytt fönster..

Boka in årets julmiddag den 14 december

Det är dags att boka in årets julmiddag onsdagen den 14 december. Vi samlas klockan 18.00 på Ersta Terrass. För mer informaton se under Månadsmöten. Öppnas i nytt fönster.

Spännande höstmöten

Höstens program är nu igång, och ärutskickat via post till medlemmarna! Det blir spännande månadsmöten, resor, kultur och andra upplevelser. Några nyheter finns också, se under de olika menyerna ovan. Botanisera bland våra aktiviteter och anmäl dig!

Vår ordförande Per Rudin har också några ord att säga om verksamheten i höst. Läs hans kommentar här. Öppnas i nytt fönster.

Uppdaterat den 29 augusti 2022

Varning för falsk app i PRO:s namn

PRO varnar för företaget Appbolaget Sverige AB som försöker sälja in sin app till PRO:s föreningar. Bolaget använder PRO:s namn och bilder. Trots PRO:s uppmaning att upphöra med appen, vägrar man att göra det. Jurist är nu inkopplad. Läs mer om den falska appen här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..
Uppdaterat den 9 juni

Fri datasupport med Seniornet

SeniorNet Södermalm erbjuder fri datasupport för alla seniorer. Läs mer här Länk till annan webbplats..

Du är försäkrad vid medlemsaktiviteter

Som medlem i PRO är du försäkrad när du deltar i aktiviteter ordnade av PRO. Läs mer här Länk till annan webbplats.

Ny syn- och hörselinstruktör på Södermalm

Christina Dahlin är ny syn och hörselinstruktör på Södermalm och hon erbjuder kostnadsfri hjälp, råd och stöd för personer med syn och/ eller hörselnedsättning enklare service och felsökningar av till exempel hörapparater eller syn och hörselhjälpmedel. Mer information här Länk till annan webbplats.
Uppdaterat den 19 december 2021

Skydda dig mot bedrägerier i hemmet

Polisen ger värdefulla tips i ett nytt informationsblad om hur bedragare försöker lura dig som är äldre och hur du skyddar dig. Läs mer här Länk till annan webbplats.
Uppdaterat den 24 september 202

Promenera och spela boule med oss

Boule spelar vi varje onsdag. Mer information här. Länk till annan webbplats.

Promenader har vi varje torsdag, vi träffas klockan 10.00 vid Tors fiske, Mariatorget, och promenerar runt Södermalm. Mer information här. Länk till annan webbplats.

Seniorrabatt på Södermalms restauranger och caféer

Du som är senior och över 65 år kan nu ta del av fina erbjudanden och rabatter på mer än 40 restauranger och kaféer i vår stadsdel.
Södermalms stadsdelsförvaltning samarbetar med 41 restauranger och kaféer på Södermalm, i Gamla stan och i Hammarby sjöstad med dessa erbjudanden. Tanken är att bland annat att skapa social gemenskap, lyfta fram vad maten betyder för hälsan och ge möjlighet för seniorer (65+) att njuta av det fina Södermalms utbud.

Klicka här för att se restaurangernas erbjudanden och rabatter. Länk till annan webbplats.

Uppdaterat den 12 maj 2021

Bäste medlem i PRO-Maria

För dig som behöver stöd och råd från äldreomsorgen på Södermalm: klicka här  Länk till annan webbplats.för att ta del av en broschyr, utgiven av Södermalms stadsdelsförvaltning. I broschyren hittar du kontaktuppgifter till personer som ska bistå med sociala, stödjande och vägledande samtal.

Om du vill komma i kontakt med någon i styrelsen eller någon verksamhetsansvarig i PRO Maria, hittar du kontaktuppgifter här. Länk till annan webbplats.


Kommande aktiviteter

Vi kunde inte hitta några kommande aktiviteter just nu.

 • Övrigt

  PRO: Äldre kvinnor utsätts också för våld!

  Idag på internationella dagen mot våld mot kvinnor vill PRO lyfta de äldre kvinnornas perspektiv. Det finns mycket forskning om våld mot kvinnor, men ofta rör forskningen inte äldre kvinnor. De få studier som ändå finns om äldre kvinnor visar detsamma som gäller vid våld mot kvinnor i yngre åldrar. Det vill säga att våldet är grövre, ofta upprepat och att det innebär svårare skador än det våld män utsätts för.

 • Övrigt

  PRO uppmanar finansmarknadsministern till krafttag mot bedrägerier

  Idag träffade PRO:s ordförande Åsa Lindestam och förbundssekreterare Johanna Hållén finansmarknadsministern, Niklas Wykman. Direkt efter mötet skickade vi ett öppet brev till Sveriges banker där vi kräver att de skyndsamt uppdaterar sina rutiner efter den nya domen i högsta domstolen.

 • Vård & omsorg

  PRO tycker till: strama upp reglerna för privata sjukvårdsförsäkringar!

  PRO ställer sig bakom kravet på stramare regler för privata sjukvårdsförsäkringar. PRO kommer alltid stå upp för att vård ska ges efter behov. Många multisjuka är också äldre och patienter som har lindriga besvär och sjukvårdsförsäkring ska inte tränga undan patientgrupper med större behov av vård

 • Övrigt

  PRO ställer sig bakom upprop mot digitalt utanförskap

  Var tionde invånare i Sverige lever i digitalt utanförskap. De kan inte få ett bank-id av olika anledningar och är utestängda från över 6000 tjänster som de har en medborgerlig rättighet att kunna nå. Samtidigt kan inte bankerna lösa detta på grund av regler som gör att alla inte kan få ett bank-id Men det finns en lösning. Den statligt godkända e-legitimationen Freja.

Alla nyheter

Bli medlem i PRO

Tillsammans ser vi till att livet som pensionär blir bättre och roligare.

2019

Läs mer om PRO

Medlemsförmåner:

 • Pro medlemsresor
 • Utvecklande studier
 • Fri datasupport
 • PRO mastercard
 • Försäkringar
 • Billigare resor
 • Samhällspåverkan
 • PRO mervärde
Bli medlem!

Trippelskrapet

 • Sex årliga miljonvinster.
 • Vinst på var fjärde lott i snitt.
 • Viktig inkomstkälla för PRO-föreningar.
 • Gör det möjligt för PRO att hålla nere avgifterna.

 

Bli kund här

Läs mer om Trippelskrapet