Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Maria

Välkommen till PRO Maria

omBild: Tors fiske, Mariatorget, Stockholm. Foto: Wivi-Anne Selestam

Du som är ålderspensionär, förtidspensionär eller gift/sambo med sådan pensionär, är välkommen som medlem i PRO Maria. Vi har efter den svåra Corona-pandemin dragit igång våra aktiviteter med medlemsmöten, friskvård, resor och kultur. Vi har ofta många intressanta gäster på våra medlemsmöten, se under Bilder i menyn ovan.

Så håll utkik efter vad som är på gång i PRO Maria i din mailbox och på hemsidan! Information finns även i vårt tryckta program som vi skickar ut två gånger per år.

Här hittar du mer information om vår förening.

Bli medlem

Aktuellt

Sommarerbjudande på Skansens folkparksscen

PRO Marias medlemmar erbjuds att köpa två biljetter till priset av en till konserter på Skansens folkparksscen Galejan under augusti. Det blir bland annat countrymusik och Paul McCartney sånger av Tommy Körberg och Frida Öhrn. Biljetterna till konserterna gäller även som inträde till Skansen. Läs mer här.

Välkommen på sommarfika med oss på Mariatorget

Under juli och augusti är du välkommen att fika med PRO Maria på Mariatorget. Se datum och tid under Övrigt Öppnas i nytt fönster..

Kryssningar till Höga kusten och Mariehamn

Följ med på kryssning med m/s Cinderella till sevärda Höga kusten
11-13 september. Obs! Bokning måste ske senast 8 juli. Den 22 september ordnar PRO Kungsholmen en dagskryssning till Mariehamn. Senaste anmälningsdag är den 13 augusti. Läs mer om de båda kryssningarna här Öppnas i nytt fönster..

Varning för falsk app i PRO:s namn

PRO varnar för företaget Appbolaget Sverige AB som försöker sälja in sin app till PRO:s föreningar. Bolaget använder PRO:s namn och bilder. Trots PRO:s uppmaning att upphöra med appen, vägrar man att göra det. Jurist är nu inkopplad. Läs mer om den falska appen här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..
Uppdaterat den 9 juni

Följ med på PRO Marias kryssning med m/s Rosella

Följ med på PRO Marias kryssning med m/s Rosella till Mariehamn den 6 juli. Pris: 225 kronor för busstransfer, båtresa och buffé ombord. Anmälan senast den 14 juni. Mer information om resan och hur du anmäler dig finns här. Länk till annan webbplats.

Fri datasupport med Seniornet

SeniorNet Södermalm erbjuder fri datasupport för alla seniorer. Läs mer här Länk till annan webbplats..

Du är försäkrad vid medlemsaktiviteter

Som medlem i PRO är du försäkrad när du deltar i aktiviteter ordnade av PRO. Läs mer här Länk till annan webbplats.

Ny syn- och hörselinstruktör på Södermalm

Christina Dahlin är ny syn och hörselinstruktör på Södermalm och hon erbjuder kostnadsfri hjälp, råd och stöd för personer med syn och/ eller hörselnedsättning enklare service och felsökningar av till exempel hörapparater eller syn och hörselhjälpmedel. Mer information här Länk till annan webbplats.
Uppdaterat den 19 december 2021

Skydda dig mot bedrägerier i hemmet

Polisen ger värdefulla tips i ett nytt informationsblad om hur bedragare försöker lura dig som är äldre och hur du skyddar dig. Läs mer här Länk till annan webbplats.
Uppdaterat den 24 september 202

Promenera och spela boule med oss

Boule spelar vi varje onsdag. Mer information här. Länk till annan webbplats.

Promenader har vi varje torsdag, vi träffas klockan 10.00 vid Tors fiske, Mariatorget, och promenerar runt Södermalm. Mer information här. Länk till annan webbplats.

Seniorrabatt på Södermalms restauranger och caféer

Du som är senior och över 65 år kan nu ta del av fina erbjudanden och rabatter på mer än 40 restauranger och kaféer i vår stadsdel.
Södermalms stadsdelsförvaltning samarbetar med 41 restauranger och kaféer på Södermalm, i Gamla stan och i Hammarby sjöstad med dessa erbjudanden. Tanken är att bland annat att skapa social gemenskap, lyfta fram vad maten betyder för hälsan och ge möjlighet för seniorer (65+) att njuta av det fina Södermalms utbud.

Klicka här för att se restaurangernas erbjudanden och rabatter. Länk till annan webbplats.

Uppdaterat den 12 maj 2021

Bäste medlem i PRO-Maria

För dig som behöver stöd och råd från äldreomsorgen på Södermalm: klicka här  Länk till annan webbplats.för att ta del av en broschyr, utgiven av Södermalms stadsdelsförvaltning. I broschyren hittar du kontaktuppgifter till personer som ska bistå med sociala, stödjande och vägledande samtal.

Om du vill komma i kontakt med någon i styrelsen eller någon verksamhetsansvarig i PRO Maria, hittar du kontaktuppgifter här. Länk till annan webbplats.


Kommande aktiviteter

Vi kunde inte hitta några kommande aktiviteter just nu.

 • Vård & omsorg

  Nog med smygbesparingar! PRO kräver 10 miljarder till äldreomsorgen

  I höst är det val. Då är det är dags att utkräva politiskt ansvar för att garantera miljoner pensionärer rätten till ett tryggt och värdigt liv. En av de stora frågorna i valet blir hur kommunerna ska komma till rätta med de stora bristerna i äldreomsorgen. Därför kräver PRO att resurserna till äldreomsorgen ökar med minst 10 miljarder per år under kommande mandatperiod.

 • Övrigt

  Åsa Lindestam ny ordförande för PRO

  – Jag är mycket stolt över förtroendet att få leda en av Sveriges största folkrörelser. PRO är en stark röst i samhällsdebatten och den största sociala mötesplatsen för pensionärer i Sverige, säger Åsa Lindestam, nyvald ordförande i PRO.

 • Övrigt

  Politikernas hälsningar till PRO:s medlemmar

  Kongressen 2022 pågår för fullt och Sveriges statsminister Magdalena Andersson och Moderatledaren Ulf Kristersson har skickar varsin hälsning till PRO:s medlemmar.

 • Övrigt

  Christina Tallbergs sista framträdende i PRO Tyresö

  – Att vara ordförande är så mycket mer än att leda möten och arbetsutskott. Det är så många möten men spännande personer. Jag har alltid känt sån stolthet som ordförande i PRO att företräda alla våra medlemmar.

Alla nyheter

Bli medlem i PRO

Tillsammans ser vi till att livet som pensionär blir bättre och roligare.

2019

Läs mer om PRO

Medlemsförmåner:

 • Pro medlemsresor
 • Utvecklande studier
 • Fri datasupport
 • PRO mastercard
 • Försäkringar
 • Billigare resor
 • Samhällspåverkan
 • PRO mervärde
Bli medlem!

Trippelskrapet

 • Sex årliga miljonvinster.
 • Vinst på var fjärde lott i snitt.
 • Viktig inkomstkälla för PRO-föreningar.
 • Gör det möjligt för PRO att hålla nere avgifterna.

 

Bli kund här

Läs mer om Trippelskrapet