Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Maria

Välkommen till PRO Maria

Bild: Tors fiske, Mariatorget, Stockholm. Foto: Wivi-Anne Selestam

Du som är ålderspensionär, förtidspensionär eller gift/sambo med sådan pensionär, är välkommen som medlem i PRO Maria. Vi har vanligtvis många aktiviteter inom friskvård, resor och kultur. Nu under Coronapandemin har vi naturligtvis färre möten och måste begränsa antalet deltagare. Men en del trevliga aktiviteter är ändå på gång och planeras. Håll utkik i din mailbox och på hemsidan!

Här hittar du mer information om vår förening.

Bli medlem

Aktuellt

Kanske blir det några resor och studiebesök under våren

Under våren ordnas några trevliga resor och ett studiebesök - om inga restriktioner tillkommer på grund av coronaläget. Se mer information ovan under Resor och Kultur.

Uppdaterat den 7 januari 2021

Bäste medlem i PRO-Maria

God fortsättning på 2021!

Vi seniorer har under större delen av 2020 levet rätt mycket isolerade. Det har drabbat vår vardag och vi har fått träffats betydligt mindre än vad vi är vana som senior.

En del av oss har kanske förlorat en nära vän till följd av Covid-19.

Inom PRO-Maria har all vår mötesverksamhet legat helt nere. De verksamheter som har varit igång är Boule och Walk and Talk (promenaderna).

I styrelsen har vi haft möten över internet. Vi har bland annat diskuterat möjligheten för våra medlemmar inom PRO att kunna träffas för olika aktiviteter. Vi ser ingen möjlighet än, att kunna träffas för olika inomhusaktiviteter.

Vi vet att Covid-19 sprider sig mycket mindre ute i friska luften. Det gör att styrelsen vill slå ett extra slag för Boule på onsdagar klockan 11.00. Det är på den öppna platsen mellan Wallins konditori och Ringen på Ringvägen. Ta en promenad dit och snacka lite.

På torsdagar klockan 10.00 startar våra Walk and Talk (promenader). Vi möts vid Tors fiske på Mariatorget. Du kan bara komma dit och prata bort en stund, om du känner för det. Sedan promenerar vi runt på Söder under cirka 2 timmar för att hitta ett ställe och fika på.

Styrelsen planerar att ha några utomhusfika under våren. Närmare information kommer om detta.

Vi försöker att blicka framåt. Och du, tacka ja till erbjudandet om vaccin mot Covid.

PRO-Maria
Styrelsen

Uppdaterat den 6 januari 2021

Inställd jullunch

Tvärr måste vi ställa in avslutningen med jultallrik i december. Anledningen är, som ni förstår, de strikta reglerna för att hindra spridningen av Coronaviruset.

Ta väl vara på er och håll ut! Vi hoppas på bättre tider nästa år och att vi försiktigt kan köra igång våra träffar och aktiviteter som vanligt.
Uppdaterat den 17 november 2020

Ny lokal för visor med Pierre Ström

Programmet med trubaduren Pierre Ström torsdagen den 25 november äger rum i en ny lokal. Platsen är Södergården, Götgatan 37 bv. Se mer information under Kultur ovan.
Uppdaterat den 27 oktober 2020

Julbord den 3 december på m/s Rosella

En resa med julbord erbjuds den 3 december. Se mer information under Resor ovan.
Uppdaterat den 27 oktober 2020.

Studiebesök nya Slussen

Den 22 eller 23 oktober inbjuds du till ett studiebesök om nya Slussen. Studiebesöket börjar klockan 10.00 och varar cirka 1,5-2 timmar. Vi får vara högst 10 personer vid varje tillfälle. Vi samlas strax innan vid Slussens informationscentrum på Södermalmstorg.

Den 22 oktober sker studiebesöket utomhus. För att kunna delta behöver du ha ZOOM-appen installerad i din telefon. Vid dåligt väder håller vi till inomhus i informationslokalen.

Den 23 oktober sker studiebesöket inomhus i informationslokalen.

Anmälan senast den 20 oktober görs till per.rudin49@gmail.com

Omval och nya ledamöter i styrelsen på årsmötet

Det blev några omval och ett par nya ledamöter, ersättare, i styrelsen vid årsmötet den 13 oktober. Se mer information om ledamöterna i den nya styrelsen och revisorer under Om oss i menyn ovan. En ny valberedning kommer att väljas senare, ingen anmälde sitt intresse bland de tiotal deltagarna på mötet. Verksamheten går just nu på sparlåga på grund av pandemin men förhoppningen är att allt kör igång till nästa höst.
Mer information om verksamheten och äldrepolitiken i PRO Maria kommer att läggas ut på hemsidan. Så håll utkik och informera medlemmar som du känner och saknar internet, om vår verksamhet!
Uppdaterat den 13 oktober

Friluftsdag och guidning av nya Slussen

Den 21 oktober blir det en gemensam friluftsdag i PRO. Tanken är att inspirera till att röra på sig och vara utomhus. I PRO Maria kan vi promenera på Södermalm tillsammans med Per Rudin, se kontaktuppgift nedan.

Den 22-23 oktober inbjuder vi till ett studiebesök av nya Slussen. Den 22 oktober sker guidning utomhus (via appen Zoom) och den 23 oktober är vi inomhus. Max 10 personer. Så först till kvarn gäller vid anmälan till
Per Rudin, per.rudin49@gmail.com

PS. kom ihåg anmälan till årsmötet den 13 oktober (se mer info nedan).
Uppdaterat den 7 oktober 2020

Promenaderna kör igång den 1oktober

Torsdagen den 1 oktober börjar vi med promenaderna runt Södermalm med omnejd. Kl 10.00 samlas vi, som vanligt, vid statyn Tors fiske på Mariatorget. Välkomna!
Uppdaterat den 22 september

Årsmöte den 13 oktober och inställda aktiviteter

PRO Maria har årsmöte den 13 oktober klockan 11.00-13.00. Plats för årsmötet är Maria Magdalenas församlingslokal, Ragnvaldsgatan 10. Lokalen är stor och tillräcklig för att hålla avstånd från varandra.
En kallelse kommer att skickas ut till medlemmarna.
Välkomna hälsar styrelsen.

Bioklubben inställer tills vidare sina filmbesök, hälsar SJ Hedman, som håller i bioklubbens filmträffar.

Åven cirkeldansen ställer in höstens planerade tillfällen, meddelar Robert James i styrelsen och och Gunilla Stjernberg, dansledare.

De inställda aktiviteterna beror på pandemin, och förhoppningen är att bioklubben och cirkeldansen ska kunna starta igen, när detta är möjligt.
Uppdaterat den 4 september 2020

Höstens program

Nu finns ett aktuellt höstprogram på denna hemsida. Tyvärr blir det tills vidare inga medlemsmöten under hösten på grund av Coronapandemin. Men vi erbjuder friskvårdsaktiviteter i PRO Marias regi samt kulturaktiviteter och resor som sker i samarbete med andra PRO-föreningar i Stockholm.
Vi återkommer med mer information under hösten, så gå in då och då på PRO Marias hemsida för att se vad som händer. Och informera gärna de medlemmar som saknar internet,
Ta väl hand om er!

Uppdaterat den 14 augusti 2020

Ändrat datum för medlemsmöte

Medlemsmötet utomhus sker torsdagen den 18 juni kl 13-ca 14.30. Platsen är parken bakom "Skatteskrapan". Kaffe och god midsommarmacka serveras. Ni som redan har anmält er meddela Marja-Leena (malla_sulkala@hotmail.com) om ni inte kan komma.
Anledningen till ändrat datum är att det med största sannolikhet blir regn och åska tisdag och onsdag.
Uppdaterat den 12 juni 2020

Våra möten i Tanto seniorlokus och de flesta av våra aktivteter i PRO Maria är inställda på grund av Coronaviruset. Ta väl vara på er och följ Folkhälsomyndighetens råd!

För dig som, särskilt nu i dessa virustider, behöver stöd och råd från äldreomsorgen på Södermalm: klicka härPDF för att ta del av en broschyr, utgiven av Södermalms stadsdelsförvaltning. I broschyren hittar du kontaktuppgifter till personer som ska bistå med sociala, stödjande och vägledande samtal.

Om du vill komma i kontakt med någon i styrelsen eller någon verksamhetsansvarig i PRO Maria, hittar du kontaktuppgifter här.
Observera att denna hemsida är under uppbyggnad. Uppgifter om styrelsen finns tills vidare under Om oss i menyn ovan.

Uppdaterat den 9 juni 2020

Text

Text

Text

Text

Kommande aktiviteter

Vi kunde inte hitta några kommande aktiviteter just nu.

 • Vård & omsorg

  Se Christina Tallbergs appell till äldreomsorgen här

  I dag, den 21 december, infaller årets mörkaste och kortaste dag. På många sätt är det mörkt omkring oss nu när pandemin slagit så hårt mot samhället och särskilt mot äldre inom äldreomsorgen. Se PRO:s ordförande Christina Tallbergs appell här. Gilla och dela gärna till dina vänner!

 • Gemenskap & aktiviteter

  Polisen varnar för ökat antal telefonbedrägerier mot äldre

  Polisen ser återigen en ökning av antalet anmälningar där äldre personer har utsatts för bedrägerier över telefon, så kallad vishing. Under november 2020 har polisen mottagit över 700 brottsanmälningar riktade mot äldre.

 • Gemenskap & aktiviteter

  Här kan du se RFSU:s talkshow om sex på äldre dar - "Länge leve lusten"

  RFSU:s sexolog Suzann Larsdotter agerar konferencier och bjuder på boksamtal med författaren Birgitta Backlund, panelsamtal med tips på allt från sexleksaker till hur man kan återuppfinna sitt sexliv på äldre dar och dessutom svarar sexologen Malena Ivarsson på läsarnas vanligaste frågor.

 • Gemenskap & aktiviteter

  Missa inte årets sista adventschans!

  Stora möjligheter till vinst i Fjärde Adventschansen! 20 PRO-medlemmar har chansen att vinna varsitt presentkort på hyrfilm från SF Anytime.

Alla nyheter

Bli medlem i PRO

Tillsammans ser vi till att livet som pensionär blir bättre och roligare.

2019

Läs mer om PRO

Medlemsförmåner:

 • Pro medlemsresor
 • Utvecklande studier
 • Fri datasupport
 • PRO mastercard
 • Försäkringar
 • Billigare resor
 • Samhällspåverkan
 • PRO mervärde
Bli medlem!

Trippelskrapet

 • Sex årliga miljonvinster.
 • Vinst på var fjärde lott i snitt.
 • Viktig inkomstkälla för PRO-föreningar.
 • Gör det möjligt för PRO att hålla nere avgifterna.

 

Bli kund här

Läs mer om Trippelskrapet