Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Maria

Välkommen till PRO Maria

omBild: Tors fiske, Mariatorget, Stockholm. Foto: Wivi-Anne Selestam

Du som är ålderspensionär, förtidspensionär eller gift/sambo med sådan pensionär, är välkommen som medlem i PRO Maria. Vi har många stimulerande och trevliga aktiviteter med medlemsmöten, friskvård, resor och kultur. Ofta har vi många intressanta gäster på våra medlemsmöten, se under Bilder i menyn ovan.

Så håll utkik efter vad som är på gång i PRO Maria i din mailbox och på hemsidan! Information finns även i vårt tryckta program som vi skickar ut två gånger per år.

Här hittar du mer information om vår förening.

Bli medlem

Aktuellt

Journalisten Stig Fredriksson gäst på medlemsmötet 29 februari

Välkommen till ett mycket intressant medlemsmöte torsdagen den 29 februari då journalisten och Rysslandskännaren Stig Fredriksson gästar oss. Mer information här Öppnas i nytt fönster..

Åk på premiärtur med Birka Gotland i mars

20-21 mars kan du åka på premiärtur med Birka Gotland. Obs! Snabb anmälan gäller. Mer information om resan och pris, klicka på Resor Öppnas i nytt fönster..

Ta del av våra trevliga aktiviteter i vår!

Våra aktiviteter som medlemsmöten, promenader, boule, bioklubben, konstklubben, schack med mera pågår för fullt. Botanisera i menyn ovan.

God fortsättning på det nya året!

PRO Maria önskar alla medlemmar en god fortsättning på det nya året, ett år som vi har många förhoppningar på. Trots krig, gängstrider och ekonomiska brott mot äldre. Men vi får inte deppa ihop, manar Per Rudin, ordförande i sin kommentar Öppnas i nytt fönster. inför det nya året Öppnas i nytt fönster..

Samma styrelse som förra året efter årsmötet 30 mars

Det blev samma styrelse som förra verksamhetsåret i PRO Marias styrelse efter årsmötet 30 mars. Det innebär att Per Rudin omvaldes till ordförande på två år. 30 medlemmar kom. Se vilka andra som ingår i styrelsen under Om oss. Öppnas i nytt fönster.
Ett par bilder från årsmötet finns under Bilder Öppnas i nytt fönster..

Varning för falsk app i PRO:s namn

PRO varnar för företaget Appbolaget Sverige AB som försöker sälja in sin app till PRO:s föreningar. Bolaget använder PRO:s namn och bilder. Trots PRO:s uppmaning att upphöra med appen, vägrar man att göra det. Jurist är nu inkopplad. Läs mer om den falska appen här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

SeniorNet erbjuder datasupport till alla seniorer

SeniorNet Södermalm erbjuder datasupport till alla seniorer. Deras IT-cafe finns i lokalen Kanelbullen på Tanto Seniorlokus, Rosenlundsgatan 44A. Caféet har öppet flera eftermiddagar i veckan. Läs mer under rubriken Övrigt Öppnas i nytt fönster..

Du är försäkrad vid medlemsaktiviteter

Som medlem i PRO är du försäkrad när du deltar i aktiviteter ordnade av PRO. Läs mer här Länk till annan webbplats.

Skydda dig mot bedrägerier i hemmet

Polisen ger värdefulla tips i ett nytt informationsblad om hur bedragare försöker lura dig som är äldre och hur du skyddar dig. Läs mer här. Länk till annan webbplats.

Promenera och spela boule med oss

Boule spelar vi tisdagar inomhus under den kalla årstiden och onsdagar vår och sommar. Mer information här. Länk till annan webbplats.

Promenader har vi torsdagar, vi träffas klockan 10.00 vid Tors fiske, Mariatorget, och promenerar runt Södermalm. Mer information här. Länk till annan webbplats.

Seniorrabatt på Södermalms restauranger och caféer

Du som är senior och över 65 år kan nu ta del av fina erbjudanden och rabatter på mer än 40 restauranger och kaféer i vår stadsdel.
Södermalms stadsdelsförvaltning samarbetar med 41 restauranger och kaféer på Södermalm, i Gamla stan och i Hammarby sjöstad med dessa erbjudanden. Tanken är att bland annat att skapa social gemenskap, lyfta fram vad maten betyder för hälsan och ge möjlighet för seniorer (65+) att njuta av det fina Södermalms utbud.

Klicka här för att se restaurangernas erbjudanden och rabatter Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Bäste medlem i PRO-Maria

För dig som behöver stöd och råd från äldreomsorgen på Södermalm: klicka här  Länk till annan webbplats.för att ta del av en broschyr, utgiven av Södermalms stadsdelsförvaltning. I broschyren hittar du kontaktuppgifter till personer som ska bistå med sociala, stödjande och vägledande samtal.

Om du vill komma i kontakt med någon i styrelsen eller någon verksamhetsansvarig i PRO Maria, hittar du kontaktuppgifter här. Länk till annan webbplats.


Kommande aktiviteter

Vi kunde inte hitta några kommande aktiviteter just nu.

 • Pension

  Bravo pensionsgruppen!

  I dag har regeringens pensionsgrupp tagit ett viktigt steg för att höja inkomstpensionerna i Sverige.

 • Händer som håller i kontanter.
  Övrigt

  Bankerna måste betala för bedrägerierna

  Politiken måste göra mer för att bekämpa bedrägerier mot privatpersoner. Det skriver PRO tillsammans med bland andra Sveriges konsumenter och Villaägarnas riksförbund på DN Debatt.

 • Övrigt

  2G och 3G-näten släcks – har du koll?

  Fram till slutet av nästa år kommer de äldre svenska mobilnäten att fasas ut och ersättas med 4G och 5G. Du kan ha apparater hemma som behöver bytas ut.

 • Pension

  Har du rätt till bostadstillägg?

  En bit in på det nya året är det många som funderar över hur ekonomin ska gå ihop. En förmån att hålla koll på är bostadstillägget.

 • Gemenskap & aktiviteter

  Löpartips för pensionärer

  Den 3 februari firas Löpningens dag. Det finns goda skäl att fortsätta springa även om man passerat 70 och 80.

 • Pension

  Så blir pensionerna 2024

  En pension kan innehålla många olika delar. Inte undra på att det är lite krångligt att förstå hur mycket pengar det blir i slutändan.

Alla nyheter

Bli medlem i PRO

Tillsammans ser vi till att livet som pensionär blir bättre och roligare.

2019

Läs mer om PRO

Medlemsförmåner:

 • Pro medlemsresor
 • Utvecklande studier
 • Fri datasupport
 • PRO mastercard
 • Försäkringar
 • Billigare resor
 • Samhällspåverkan
 • PRO mervärde
Bli medlem!

Trippelskrapet

 • Sex årliga miljonvinster.
 • Vinst på var fjärde lott i snitt.
 • Viktig inkomstkälla för PRO-föreningar.
 • Gör det möjligt för PRO att hålla nere avgifterna.

 

Bli kund här

Läs mer om Trippelskrapet