Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Maria

Välkommen till PRO Maria

omBild: Tors fiske, Mariatorget, Stockholm. Foto: Wivi-Anne Selestam

Du som är ålderspensionär, förtidspensionär eller gift/sambo med sådan pensionär, är välkommen som medlem i PRO Maria. Vi har många stimulerande och trevliga aktiviteter med medlemsmöten, friskvård, resor och kultur. Ofta gästar många intressanta gäster våra medlemsmöten, se under Bilder i menyn ovan.

Så håll utkik efter vad som är på gång i PRO Maria i din mailbox och på hemsidan! Information finns även i vårt tryckta program som vi skickar ut två gånger per år.

Här hittar du mer information om vår förening.

Bli medlem

Aktuellt

Om regeringens äldrepolitik vid nästa medlemsmöte

Vid nästa medlemsmöte den 19 oktober har du möjlighet att diskutera regeringens äldrepolitik med äldreministerns statssekreterare Rasmus Hegefors. Läs mer om detta möte under Medlemsmöten. Öppnas i nytt fönster.

Nya resor

Nu kan du anmäla dig till nya resor - till exempel intressanta författarresor till Mariahamn. Mer information om resorna under Resor Öppnas i nytt fönster..

Samma styrelse som förra året efter årsmötet 30 mars

Det blev samma styrelse som förra verksamhetsåret i PRO Marias styrelse efter årsmötet 30 mars. Det innebär att Per Rudin omvaldes till ordförande på två år. 30 medlemmar kom. Se vilka andra som ingår i styrelsen under Om oss. Öppnas i nytt fönster.
Ett par bilder från årsmötet finns under Bilder Öppnas i nytt fönster..

Varning för falsk app i PRO:s namn

PRO varnar för företaget Appbolaget Sverige AB som försöker sälja in sin app till PRO:s föreningar. Bolaget använder PRO:s namn och bilder. Trots PRO:s uppmaning att upphöra med appen, vägrar man att göra det. Jurist är nu inkopplad. Läs mer om den falska appen här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..
Uppdaterat den 9 juni

Fri datasupport med Seniornet

SeniorNet Södermalm erbjuder fri datasupport för alla seniorer. Läs mer här Länk till annan webbplats..

Du är försäkrad vid medlemsaktiviteter

Som medlem i PRO är du försäkrad när du deltar i aktiviteter ordnade av PRO. Läs mer här Länk till annan webbplats.

Ny syn- och hörselinstruktör på Södermalm

Christina Dahlin är ny syn och hörselinstruktör på Södermalm och hon erbjuder kostnadsfri hjälp, råd och stöd för personer med syn och/ eller hörselnedsättning enklare service och felsökningar av till exempel hörapparater eller syn och hörselhjälpmedel. Mer information här Länk till annan webbplats.
Uppdaterat den 19 december 2021

Skydda dig mot bedrägerier i hemmet

Polisen ger värdefulla tips i ett nytt informationsblad om hur bedragare försöker lura dig som är äldre och hur du skyddar dig. Läs mer här Länk till annan webbplats.
Uppdaterat den 24 september 202

Promenera och spela boule med oss

Boule spelar vi varje onsdag. Mer information här. Länk till annan webbplats.

Promenader har vi varje torsdag, vi träffas klockan 10.00 vid Tors fiske, Mariatorget, och promenerar runt Södermalm. Mer information här. Länk till annan webbplats.

Seniorrabatt på Södermalms restauranger och caféer

Du som är senior och över 65 år kan nu ta del av fina erbjudanden och rabatter på mer än 40 restauranger och kaféer i vår stadsdel.
Södermalms stadsdelsförvaltning samarbetar med 41 restauranger och kaféer på Södermalm, i Gamla stan och i Hammarby sjöstad med dessa erbjudanden. Tanken är att bland annat att skapa social gemenskap, lyfta fram vad maten betyder för hälsan och ge möjlighet för seniorer (65+) att njuta av det fina Södermalms utbud.

Klicka här för att se restaurangernas erbjudanden och rabatter. Länk till annan webbplats.

Uppdaterat den 12 maj 2021

Bäste medlem i PRO-Maria

För dig som behöver stöd och råd från äldreomsorgen på Södermalm: klicka här  Länk till annan webbplats.för att ta del av en broschyr, utgiven av Södermalms stadsdelsförvaltning. I broschyren hittar du kontaktuppgifter till personer som ska bistå med sociala, stödjande och vägledande samtal.

Om du vill komma i kontakt med någon i styrelsen eller någon verksamhetsansvarig i PRO Maria, hittar du kontaktuppgifter här. Länk till annan webbplats.


Kommande aktiviteter

Vi kunde inte hitta några kommande aktiviteter just nu.

 • Pension

  "Inte en budget att hålla i handen när det blåser kallt"

  Regeringen borde ha prioriterat välfärden hårdare, menar PRO:s ordförande Åsa Lindestam. Hon pekar på att det viktigaste regeringen kan göra för pensionärernas ekonomi är åtgärder för högre pensioner.

 • Vård & omsorg

  Ge alla äldre chansen att vaccinera sig

  Sverige borde inför ett nationellt vaccinationsprogram för äldre. Det skriver PRO och SPF Seniorerna i ett gemensamt brev till regeringen.

 • Pension

  Regeringsförklaring utan pensionärer

  I går presenterade statsminister Ulf Kristersson sin regeringsförklaring för riksdagen. Många ämnen berördes under statsministerns fyrtio minuter långa anförande, men pensionärerna nämndes inte.

 • Gemenskap & aktiviteter

  PRO Kalmar län blev boulemästare!

  Helgen 9–10 september samlades PRO:s bästa boulespelare på Gysinge Herrgård för att göra upp om vilket distrikt som vaskat fram det bästa tremannalaget. PRO Kalmar län lyckades bäst och vann före lagen från PRO Gävleborg och PRO Värmland.

Alla nyheter

Bli medlem i PRO

Tillsammans ser vi till att livet som pensionär blir bättre och roligare.

2019

Läs mer om PRO

Medlemsförmåner:

 • Pro medlemsresor
 • Utvecklande studier
 • Fri datasupport
 • PRO mastercard
 • Försäkringar
 • Billigare resor
 • Samhällspåverkan
 • PRO mervärde
Bli medlem!

Trippelskrapet

 • Sex årliga miljonvinster.
 • Vinst på var fjärde lott i snitt.
 • Viktig inkomstkälla för PRO-föreningar.
 • Gör det möjligt för PRO att hålla nere avgifterna.

 

Bli kund här

Läs mer om Trippelskrapet