Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Årsta

Nu är Höstprogrammet här!

Polisen varnar för bedragare av alla slag
Surströmmingspolkan i Årsta!
Succe för friluftsdagen !
Fantastisk adventskryssning till Gotland!
Massor av slottsutflykter!
Ett fullspäckat Höstprogram !


 

 

Ordföranden har ordet

Är det höst redan?? Nej, det är fortfarande sommar, men vi vill vara ute i god tid för att berätta om vårt program. Det blir många gamla välkända aktiviteter uppblandat med lite nytt, både intressanta och spännande mötesinslag som vi hoppas ni ska uppskatta.

Ett helt nytt inslag i höst är ”Värdekuponger”, ett försök att få med fler medlemmar i vår verksamhet, medlemmar som tidigare tvekat att komma med av olika skäl. En annan nyhet ni inte får missa är ”Möt Bolivia”, en eftermiddag med boliviansk mat och kultur. Jag vill också göra er uppmärksamma på två gamla ”bra” aktiviteter, där vi behöver fler deltagare och där vi helt saknat män. Den ena är ”Seniorgympan” med Renné Rönnestig och den andra ”Hantverk” där Sonja Juto är cirkelledare. Du tar med ditt eget ”hantverk”, vantstickning, nätknytning, broderier, läderarbeten eller vad du nu håller på med.

Vi vill spara också. Till alla medlemmar med e-mailadress kommer vi att skicka programmet elektroniskt för att spara pengar. Portokostnaden har på senare år blivit en allt större del av vår ekonomi, vi vill i stället använda pengarna till våra aktiviteter. Kan du inte skriva ut själv men vill ha programmet på papper, hör av dig så hjälper vi dig. Medlemmar som inte har tillgång till internet får fortsatt programmet med posten. Inför höstens val har PRO ställt krav på de politiska partierna inom tre viktiga frågor för pensionärerna: ”Bättre pension”, man ska kunna leva på sin pension. ”Bättre äldreomsorg”, samhället måste ta bättre hand om de äldre som behöver hjälp. ”Bättre tandvårdsförsäkring”, äldre ska ha råd att sköta sina tänder. Ha dessa frågor i åtanke när du lägger din röst i de olika valen i hösten val till Riksdagen, Regionen och Kommunen. Glöm inte rösta. Rysslands invasion i Ukraina har nu pågått i fem månader. Trots västvärldens sanktioner fortsätter kriget med stora förluster på båda sidor. Civilbefolkning i Ukraina har drabbats hårt efter urskillningslösa bombningar mot civila mål inte bara vid krigszonerna. Vårt stöd till Ukraina får inte upphöra och PROs insamling till Ukrainas äldre fortsätter. Önskar du delta i insamlingen, sätt in pengar på Plusgirokonto 210 02 59-7, märk insättningen med ”Ukraina”. Håll avstånd, tvätta händerna och ta alla vaccineringar du erbjuds. Coronan är inte över. Än en gång välkomna till höstens verksamhet.

Jan Eriksson, ordförande i PRO Årsta

Styrelsens ledamöter och ombud:

Ordf. Jan Eriksson 073-805 13 90 e-post
Sekr. Ulla Granstrand 070-383 12 81 e-post
Kassör Björn Byström 070-643 50 87 e-post
Medl.ansv. Rolf Bergman 070-521 17 71 e-post
Reseombud Annika Andersson 070-430 83 21 e-post
Studieorg. Marianne Asp 073-997 45 10 e-post
Ledamot Eva Malm 070 8530870 e-post
Inger Hohwü-Christensen 073 7864849 e-post
Webbred. Christer Nordin 070-543 17 55 e-post
Säkerh.ombud Jan Vejstad 070-437 35 38 e-post
Försäk.ombud Eivor Jonasson-Ståhl 070-544 75 28 e-post
Valbered.sammank. Claes Granstrand 076-109 95 35 e-post


Medlemsmöten

Mötena äger rum kl. 13.00–15.00 i sal Mälaren, Årsta Folkets Hus.
Kostnad: 50 kr. Smörgås, kaffe/te och kaka serveras. Ingen anmälan behövs, om inget annat anges. Ta gärna med dig en kompis! Alla medlemsmöten finns under rubriken Vårprogrammet

"Tummen upp för högre pension"!

Kommande aktiviteter

Vi kunde inte hitta några kommande aktiviteter just nu.

 • Personer framför träd
  Övrigt

  Bli PRO:s nästa sakkunniga!

  Vi söker dig som vill arbeta för att förbättra äldre personers livsvillkor i Sveriges största pensionärsorganisation. Du kommer att jobba i en miljö som ständigt utvecklas för att möta nya utmaningar och tillsammans med kollegor som är specialister inom sina områden. I fokus står politikområden som är särskilt viktiga för äldre med tyngdpunkt på pensionärers ekonomi.

 • Gemenskap & aktiviteter

  Lär känna vår ordförande Åsa Lindestam

  Åsa Lindestam valdes på kongressen 2022 till PRO:s nya ordförande. I veckan har det gått drygt 100 dagar sedan hon tillträdde det nya uppdraget. Vi uppmärksammar det genom att intervjua henne inför höstterminen med PRO. Åsa Lindestam har tidigare varit vice talman i Sveriges riksdag, riksdagsledamot och rektor. Hon bor i Gävleborg med sin man Sven-Erik. Åsa är PRO:s elfte ordförande och den andra kvinnan på posten.

 • Gemenskap & aktiviteter

  PRO:s riksmästerskap i boule på Gysinge Herrgård avgjort!

  Efter några års uppehåll genomfördes årets riksmästerskap i boule åter på Gysinge Herrgård. Helgen 17–18 september samlades gräddan av PRO:s boulespelare för att göra upp om vilket distrikt som vaskat fram det bästa tremannalaget.

 • Gemenskap & aktiviteter

  PRO-golfarna besökte Gotland

  Årets riksmästerskap i golf genomfördes 12–13 september på När golfklubb på östra Gotland. Ett 80-tal PRO:are gjorde upp om de individuella medaljerna första dagen och andra dagens lagtävling mellan distrikten lockade 16 fyrmannalag från 12 olika distrikt.

 • Pension

  PRO OM SÄNKT SKATT FÖR PERSONER 65+ SOM JOBBAR

  Regeringen lägger förslag som innebär att det kommer att ges en skattereduktion för personer som vid årets ingång har fyllt 65 år och som arbetar. Syftet med förslaget är att väga upp för de förstärkningar som har gjorts inom ramen för det ordinarie jobbskatteavdraget och kompensera personer som väljer att förlänga arbetslivet.

Alla nyheter

Bli medlem i PRO

Tillsammans ser vi till att livet som pensionär blir bättre och roligare.

2019

Läs mer om PRO

Medlemsförmåner:

 • Pro medlemsresor
 • Utvecklande studier
 • Fri datasupport
 • PRO mastercard
 • Försäkringar
 • Billigare resor
 • Samhällspåverkan
 • PRO mervärde
Bli medlem!

Trippelskrapet

 • Sex årliga miljonvinster.
 • Vinst på var fjärde lott i snitt.
 • Viktig inkomstkälla för PRO-föreningar.
 • Gör det möjligt för PRO att hålla nere avgifterna.

 

Bli kund här

Läs mer om Trippelskrapet