Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Årsta

Våra resor & researkiv

Vi reser runt hela världen.Nja, kanske inte hela världen men vi har mycket trevliga resor med trevliga medlemmar. Välkommen du också!

Äntligen får vi åka ut och resa igen.Vi håller tummarna!

Annika Andersson reseansvarig

Vi arrangerar många resor under året, både “egna” i föreningen men också tillsammans med sex andra PRO-föreningar i Stockholm. På så vis kan vi ha ett brett och varierat utbud med både in- och utrikesresor och en- och flerdagsresor. En gång per år har vi en “hemlig” resa som brukar vara väldigt uppskattad!

Vi gör också kortare resor/besök i eller runt Stockholm som passar den som vill göra en liten lättare utflykt. Välkomna! Annika.
Kontakta mig gärna: 070 430 83 21 e-post: nitte1946@gmail.com

Hösten resor 2021 !

Vill du delta i någon av de resor vi anordnar? Alla resor anmäls till respektive person som anges i texten. Resorna ordnas av Innerstadsgruppen och Årsta gemensamt. Ytterligare info lämnas av Maj Lovén, tel 073-392 97 21 eller majlo1946@gmail.com, reseansvarig PRO Katarina.

Författarträffar m/s Rosella, hösten 2021
Har ni glömt hur författarna ser ut? Klicka här Pdf, 687.5 kB.

9/11 Catharina Ingelman-Sundberg har nått fantastiska framgångar med sina böcker både i Sverige och internationellt. Hennes stora genombrott kom 2012 med den humoristiska feelgood-romanen Kaffe med rån om pensionärerna som ger sig in på brottets bana. Den tillsammans med Låna är silver, Råna är guld samt Rån och inga visor har väckt uppseende och Catharina har bjudits in till Norge, Finland, England, Frankrike, Brasilien och Förenade Arabemiraten för att berätta om sina romaner. Romanerna är också blandade med svidande samhällskritik mot hur vi behandlar våra åldringar. Den senaste boken i serien "Goda rån är dyra" utkom i september 2020.

30/11 Carin Hjulström bokdebuterade 2009 med Finns inte på kartan, den första boken i serien om fem böcker om journalisten Frida Fors, en charmig och engagerande roman om kärlek, vänskap och livet på liten ort i glesbygdens Sverige. Carin har blivit känd för sina varma, humoristiska och mycket mänskliga berättelser med teman som sträcker sig från allt i från brutala, politiska mord till trevande nätdejting och feelgood. 2019 barnboksdebuterade Carin Hjulström med Världens första människa och under våren 2020 utkom första delen i hennes nya serie Säbyholms gröna fingrar. I priset ingår: Dagskryssning Kapellskär-Mariehamn, buss t/r samt buffé inkl. vin, öl, läsk och kaffe (Avresan 30/11 ingår istället julbord). I priset ingår: Dagskryssning Kapellskär-Mariehamn, buss t/r samt buffé inkl. vin, öl, läsk och kaffe (Avresan 30/11 ingår istället julbord). Författaren för dagen berättar om sitt författarskap och sin senaste bok.

9/11 Catharina Ingelman-Sundberg Kostnad 499 kr

30/11 Carin Hjulström Kostnad 555 kr

Anmäl till Maj Lovén 0733 – 929 721 eller majlo1946@gmail.com

Torsdagen den 2 december Julbord Buss från Hjälmarsvägen 16 (Apoteket) 09.30 och Cityterminalen 10.00. Vi åker buss upp till Kapellskär där bussen åker ombord på m/s Rosella. Ombord på båten, 12.00 intar vi Viking buffé, julbord inkl. vin, öl och kaffe. Hemkomst ca 19.30. Kostnad: 444 kr. Intresseanmälan, görs till Maj Lovén senast 28 oktober. 0733 – 929 721 eller majlo1946@gmail.com Arrangör: Viking Line och Björcks resor som också fakturerar varje person för resan. Medtag ID handling.

Klicka här Pdf, 687.5 kB.

Påsk i Skåne med konstrunda och genuina miljöer.

14 – 17 april 2022. Pris per person 6590:-. Tillägg enkelrum 250:-/natt. På skärtorsdagen startar resan och första stopp är Värnamo museum där vår mest tongivande konst och design visas. Färden går vidare till Helsingborg för middag och övernattning. Långfredagen beger vi oss till Kulturen i Lund. Vi går in i husen och upplever staden från medeltiden fram till 1930-talet. Efter lunch åker vi vidare till Wallåkra Stenkärlsfabrik där det fortfarande tillverkas brunglänsande krukor och krus. På hotellet väntar gemensam middag.

Påskafton ägnar vi dagen åt Konstrundan i nordvästra Skåne. Vi kommer till Landskrona Konsthall och Konsthallen Pumphuset i det gamla fiskelägret. Konstnärer öppnar sina ateljéer och vi välkomnas in. På hotellet väntar påskinspirerad middag. Påskdagen efter frukost beger vi oss till Gränna, lunch på Hamnkrogen. Därefter besök på Gränna Museum för att höra om S.A. André och hans ballongfärd. Detaljerad beskrivning finns på PRO Marias hemsida www.pro.se/maria Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. alternativt christina.borr@telia.com eller 070-585 54 13.
Välkommen med din anmälan senast 15/12 2021 till christina.borr@telia.com.

Fler vårresor är på gång! Ha tålamod.