Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Kultur

Välkommen till PRO kultur i Stockholm!

 

Varmt välkommen till PRO Kultur.

Vårt program för våren 2023 innehåller möten med författare och skådespelare, liksom föreläsningar i samhällsämnen och om aktuella utställningar. Vi erbjuder därtill stadsvandringar, kyrkobesök och har en bioklubb.

Klicka på länken nedan så finner du hela programmet.

VÅRPROGRAM 2023: Pdf, 1.9 MB.


De närmast aktuella arrangemangen är:

FÖRFATTARSAMTAL: Ola Larsmo -- Sanning och lögn om rasbiologi
Ola Larsmo är författare, litteraturkritiker, kulturjournalist och flitig samhällsdebattör. Han debuterade på 80-talet med Vindmakaren och har sedan dess publicerat ett flertal romaner och essäer. Hans senare verk präglas av historiska miljöer med dokumentära inslag, däribland den hyllade Swede Hollow. Nu möter vi Ola Larsmo med anledning av hans bok Lektion 11 -- en bok om rasbiologi.
Tisdag 28 mars kl 14.00 i Palmesalen, ABF-huset, Sveavägen 41. Entré 100 kr, 80 kr för PRO-medlem.

PRO KULTURS ÅRSMÖTE
Efter träffen med Ola Larsmo är det dags för PRO Kulturs årsmöte. Kaffe serveras i pausen. Du som vill motionera om föreningens verksamhet skickar motionen till torelidbom59@gmail.com senast den 14 mars.
Tisdag 28 mars ca kl 15.30 i Palmesalen.

SKÅDESPELARSAMTAL: Ted Åström
Ted Åström, skådespelare och musiker, började som musiker i popgruppen Ted & the Caracas tillsammans med bl a Janne Schaffer. Han var även ensemblemedlem i Fattighuskabarén tillsammans med bl a Örjan Ramberg och Johannes Brost. Efter studier vid Statens Scenskola i Göteborg har Ted Åström haft roller i filmer som Madicken, Repmånad, i julkalendern Trolltider, i den första Sällskapsresan och som Olyckan i Trazan & Banarne. I år blir han aktuell för en remake av Trolltider, och under samtalet ges smakprov ur den dokumentärfilm om Ted Åström som håller på att spelas in.
Måndag 3 april kl 14.00 i Palmesalen, ABF-huset, Sveavägen 41. Entré 100 kr, 80 kr för PRO-medlem.

BIOKLUBBEN ser en film tisdag 4 april.

UTFLYKT: Filmstaden i Råsunda
Välkommen till en guidad visning av Gamla Filmstaden i Råsunda. Här, i vad som en tid var världens största filmstudio, spelades över 400 filmer in. Den första var Körkarlen 1919, den sista barnfilmen En liten julsaga 1999. Gemensamt fika ingår, varvid även ett antal filmscener ur Filmstadens historia visas. Anmälan senast 6 april till torelidbom59@gmail.com .
Onsdag 12 april kl 14.00. Samling vid Portvaktsstugan på Greta Garbos Väg 3 i Filmstaden. Tag T-banans blå linje mot Akalla, station Näckrosen, uppgång Filmstaden. Pris: 80 kr, kontant eller Swish (ej kort).

VI MÖTER: Margot Wallström -- om en värld mellan hopp och förtvivlan
Margot Wallström är tidigare utrikesminister, EU-kommisssionär, FNs generalsekreterares särskilda representant i frågor om sexuellt våld i konflikter, och nu ordförande i Olof Palmes Internationella center.
Vad händer med biståndet och solidariteten i världen? Margot Wallström samtalar om sitt uppdrag i Palmecentret och från sin långa erfarenhet av utrikespolitik och solidaritetsarbete i världen.
Onsdag 19 april kl 14.00 i Sandlersalen, ABF-huset, Sveavägen 41. Entré 100 kr, 80 kr för PRO-medlemmar.

Torsdag 27 april kl 13.00: Kyrkogruppen besöker S:ta Birgitta kyrka i Nockeby.

• Tisdag 2 maj: Bioklubben ser en film.
• Torsdag 4 maj: Författarsamtal, Majgull Axelsson.
• Måndag 8 maj: Stadsvandring, Från Skanstull till Danvikstull.
• Torsdag 11 maj: Stadsvandring, Kring Vita Bergen.
• Tisdag 23 maj: Seminarium, Hur är egentligen vården och omsorgen för äldre i Stockholm?

Vill du bli medlem?
Anmäl dig då till Agneta Charpentier, agneta.charp@telia.com eller 070-603 42 51 Länk till annan webbplats.. Vi behöver namn, adress, födelsenummer, telefonnummer och e-postadress. Medlemsavgiften är 360 kr. Om du redan är medlem i en annan PRO-förening är avgiften 60 kr. OBS, vänta på inbetalningskort från PRO-förbundet!
Men du kan även anmäla dig direkt via PRO:s hemsida, www.pro.se.


Kommande aktiviteter

Vi kunde inte hitta några kommande aktiviteter just nu.

 • Övrigt

  Hjälp SVT att bli mer tillgängligt

  PRO driver på för att SVT ska bli mer tillgänlighetsanpassat. För en tid sedan träffade vår förbundssekreterare Johanna Hållen Hanna Stjärne, som är VD på SVT, och nu inbjuds PRO:s medlemmar att delta i en särskild enkät.

 • Övrigt

  Gratis brandskyddsutbildning med PRO och FRIS

  FRIS, föreningen räddningskårer i samverkan, har med stöd av MSB, myndigheten för samhällsskydd och beredskap tagit fram brandskyddsutbildningar för äldre. Utbildningarna har gjorts i samarbete med PRO.

 • Vård & omsorg

  Låt inte äldreomsorgen betala notan i lågkonjunkturen

  I veckan släppte Sveriges kommuner och regioner (SKR) sin ekonomirapport. SKR slår fast att det blir bistra tider med ekonomiska underskott i en majoritet av regionerna och flera kommuner nästa år. Rapporten pekar också ut utmaningar inom kompetensförsörjningen särskilt inom äldreomsorgen. PRO kräver nu att regeringen agerar.

 • Övrigt

  PRO vill ha mer tillgänglighet i SVT

  Igår deltog PRO:s förbundssekreterare Johanna Hållén på möte med SVT och de andra stora pensionärsorganisationerna. PRO träffade bland andra Hanna Stjärne; VD på Sveriges Television och lyfte pensionärernas perspektiv på public service.

 • Vård & omsorg

  Ny PRO-rapport om äldreomsorgen: Lägstanivå eller livsglädje?

  Många svenskar oroar sig över vården av anhöriga äldre och sin egen ålderdom. Trots de brister i äldreomsorgen som pandemin tydliggjorde så det är det väldigt tyst från våra politiker. PRO vill få ett slut på denna tystnad och åter sätta frågan på dagordningen. Därför släpper vi nu en rapport med fem åtgärder för att skapa en äldreomsorg med hög kvalitet som är likvärdig över landet.

 • Övrigt

  PRO: Äldre kvinnor utsätts också för våld!

  Idag på internationella dagen mot våld mot kvinnor vill PRO lyfta de äldre kvinnornas perspektiv. Det finns mycket forskning om våld mot kvinnor, men ofta rör forskningen inte äldre kvinnor. De få studier som ändå finns om äldre kvinnor visar detsamma som gäller vid våld mot kvinnor i yngre åldrar. Det vill säga att våldet är grövre, ofta upprepat och att det innebär svårare skador än det våld män utsätts för.

Alla nyheter

Bli medlem i PRO

Tillsammans ser vi till att livet som pensionär blir bättre och roligare.

2019

Läs mer om PRO

Medlemsförmåner:

 • Pro medlemsresor
 • Utvecklande studier
 • Fri datasupport
 • PRO mastercard
 • Försäkringar
 • Billigare resor
 • Samhällspåverkan
 • PRO mervärde
Bli medlem!

Trippelskrapet

 • Sex årliga miljonvinster.
 • Vinst på var fjärde lott i snitt.
 • Viktig inkomstkälla för PRO-föreningar.
 • Gör det möjligt för PRO att hålla nere avgifterna.

 

Bli kund här

Läs mer om Trippelskrapet