Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Lysekil

Vikingarnas Finalturnéné

PRO-resa till Göteborgs konserthus och Vikingarnas finalturné
den 8 april 2022

Efter 2 år utan reseverksamhet på grund av pandemin kunde PRO-Lysekil äntligen starta sin första resa för året. Det var 48 förväntansfulla deltagare som steg på bussen på Rosvikstorg. Målet var Göteborgs konserthus där vi skulle lyssna på Vikingarnas finalturné. Vi intog våra platser och inväntade orkestern.

Uppträdandet var en historik över Vikingarnas långa karriär. Ragnar Dahlberg var konferencier. Bandet startades i slutet av 50-talet under namnet The Wikings. 1973 ändrades namnet till Vikingarna. Samma år började Stefan Borsch som sångare i bandet. Han var Vikingarnas röst på de sex första skivorna i "Kramgoa låtar"-serien tills han lämnade bandet 1978. Christer Sjögren tog över hans plats i bandet. Bert Karlsson trodde att detta val skulle vara slutet för Vikingarna. Christer Sjögrens första låt med Vikingarna var Djingis Khan och den gick direkt in på första plats på svensktoppen. Vikingarna turnerade i hela Norden. I slutet av deras karriär gjordes en lång turné i Tyskland.

Under kvällen spelade Vikingarna många av deras bästa låtar blandat med låtar av Frank Sinatra, Roy Orbison och Elvis Presley. Det blev även en religiös låt, Pärleporten.

Efter sista framträdandet fick Christer Sjögren och musikerna stående ovationer i flera minuter. Detta gjorde, att de framförde ytterligare en bit, Leende guldbruna ögon, som även den renderade i applåder och hurrarop.

Sedan var det dags att ta sig till bussen, som tog oss till Lysekil dit vi kom strax före midnatt.

Text: KåGe Mattsson