Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Kungälv

PRO-träff tisdagen den 26 oktober 2021

Morgonen sartade med regn som snabbt gick över och solen tittade fram och det blev riktigt skönt ute och alla härliga höstfärger lyste upp dagen.

PRO i Kungälv har nu startat sina tisdagsträffar på Kvarnkullen för att kunna träffas och lyssna på lite underhållning och efter detta kunna ta en svängom till härlig musik.

Berndt hälsade alla varmt välkomna och idag var det Ninas Trio som gästade oss. Trion består av Nina själv som sjunger och spelar gitarr, Lasse på bas och Gunnar på dragspel. De har sin hemmabas i Trollhättan.

Efter lite inledande information var det dags för Trion att inleda sitt musicerande med en vals och därefter dansbandet Thor Leifs låt "Spar inga tårar jag ber dig."

Mellan varven fick vi höra lite härliga historier från Nina.

Roland Cedermark är ju också en härlig dragspelare och låtskrivare, som lämnat oss, nu kom en melodi från hans repertoar.

"Visan om Evert" som Lasse Lundberg från Fjällbacka skrivit var en visa som verkligen var värd att lyssna på.

De hade ett väldigt varierat program från "Fyvaktarvalsen", en visa av Dan Andersson och till sist Lasse Dahlquists visa "Skänk en slant till en gammal speleman".

En timma går fort och Berndt tackade dem varmt för deras trevliga program och vi stämde in med varma applåder.

Nu blev det kaffe och en härlig bulle och nu fick vi äntligen möjlighet att prata en stund innan det var dags att ställa tillbaka bord och stolar för att de som kommit för att dansa skulle kunna ta sig en svängom. De stod stod på scenen idag var Tång o Co.

Foto och referat: Lisbeth Samuelsson

Ninas Trio