Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Kungälv

Daga o Rolf på Kvarnkullen den 19 april.

Det händer mycket i naturen denna årstiden. Vitsipporna gör backarna vita, råbocken går och skäller i skogen och på åkern tar ett tranpar upp sin sång så nu fattas bara att sädesärlan kommer också så är våren verkligen här.

Idag skulle våra kära vänner Daga o Rolf komma och underhålla oss och Mona-Britt hälsade dem och alla som kommit varmt välkomna till oss idag, denna dag då det blev en dag med rekordvärme.

Daga o Rolf startade upp sitt program med en väldigt passande låt nämligen Nils Ferlins ”Vårvisa”

Vi fick en härlig stund tillsammans med musik med olika karaktärer med portporier som vi kunde sjunga med i eller sånger som vi bara kunde njuta av. Visst var några av Sven Ingvars härliga melodier med såsom ”Leende guldbruna ögon” och Tror du att jag förlorad är, och vad vore en visstund utan Elvis. Dagas favorit ”There Goes My Everyting” måste ju vara med.

En melodi som de flesta av oss inte hört förut var ”Jag drömde om arton svanar” Musik av Björn o Benny och texten av Cornelis. En underbar sång.

Ännu en vårvisa av Janne i Öbarna blev det ”Ja det är våren vänner som är här” Vi kunde bara njuta.

Sven Ingvars musik kan man ju njuta av hur länge som helst så det blev några låtar till i dagens program nämligen bl.a.”Min gitarr” och ”Säg inte nej”.

En låt som Daga o Rolf nästan alltid bjuder på är ”Pater Noster” så visst fick vi lyssna till den även idag.

Tänk vad en timma går fort så vi ville inte att programmet skulle ta slut men även en trevlig samvaro går mot sitt slut och sista låtarna blev ”Ta ett snälltåg till himlen och ”When the saints go marchingi in”.

Det blev stående ovationer till detta härliga par som aldrig gör oss besvikna.

Kaffestunden den bästa är så även idag. I dessa tider kan det vara nödvändigt att sitta en stund och prata med sina vänner om vad som händer och sker runt om i världen och hemomkring.

Till dansen idag skulle Tång o Co spela och medan vi drack kaffe gjorde de iordning för att kunna spela upp till första dansen.

Det var runt 20 grader varmt ute när vissa av oss gick hem så det blev verkligen rekord för i år.

Daga o Rolf

Daga o Rolf