Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Kungälv

PRO-träff tisdagen den 23 november 2021

Referat från PRO:s tisdagsmöte den 23 november 2021

Idag var det en kall morgon och dimman låg tät över älven. Man fick ta det försiktigt ute för det var halt ett bra tag in på förmiddagen.

Det var ju tisdag igen och åter ett tisdagsmöte för PRO på Kvarnkullen. Idag skulle vår ordförande Berndt ha välkomnat Operasångare Rolf Nilsson från Göteborg men han hade råkat ut för en liten olycka så kan kunde tyvärr inte vara med oss idag, i stället fick Berndt välkomna vårt alldeles egna Husband som består av Barbro, Agneta och Eivor som spelar durspel, Thomas på bas och Bertil och Jan på var sin gitarr.

Men innan Husbandet startade med sin musikstund så fanns det en ny medlem att välkomna till oss idag och det gjorde vi med varma applåder.

Nu kom våra musikanter igång med härlig spelmansmusik. De bjöd bl.a. på en svängig mazurka, en vals vid namn ”Carl Philips vals” som Roland C edermark komponerat innan Bertil tog över mikrofonen och berättade lite om Evert Taubes livshistoria och hur hans visa ”Möte i monsunen ” kom till och om verkligen bakom visans tillkomst. Han kom även in på segelfartygens historia. Till slut fick vi lyssna till hela den långa visan som ju år en hel historia om hur Fritjof Andersson berättar om sina strapatser på de sju haven.

Nu blev det schottis från Västmanland och därefter en hambo från Västergötland och till sist hamnade vi i Skåne med en polka.

Bertil kom tillbaka och framförde en sång om en ”Bonnapojke” och berättade om alla hans vedermödor.

Mellan varven blev det lite härliga historier som fyllde lokalen med skratt.

Nu blev det vals för hela slanten med ett potpurri som slutade med ”Kostervalsen” där vi kunde sjunga med allesammans.

När sista låten tystnat tackade Berndt för en härlig spelmanstimma men vi lät dem inte slippa undan riktigt ännu utan bad om en låt till och vad passar bättre än låten dom valde nämligen ”Inbjudan till Bohuslän”. Varma applåder till vårt egna husband som ställde upp med kort varsel.

Nu blev det kaffe och wienerbröd som smakade jättegott. Hassez som skulle spela till dansen hade redan kommit och höll på att ställa i ordning på scenen så snart var det dags att ge sig ut på dansgolvet.

Referat och foto: Lisbeth Samuelsson

Husbandet