Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Kungälv

PRO-träff tisdagen den 2 november 2021

Tisdag igen vad härligt att vi har kommit igång. Idag låg det som ett täcke av moln på himlen kanske kunde man se en liten springa av blå himmel någonstans. Det blåste inte så löven dinglade så sakta ner från träden mot marken.

Vi var väl inte så många idag heller men det var synd för det var en underbar timma vi fick från två stycken ”Goa gubbar” nämligen Kenneth och Kenneth som har artistnamnet Duo Komp.

Berndt hälsade alla som kommit varmt välkomna och så fick vi sätta oss tillrätta för att lyssna på herrarna på scenen.

Det var musik från tidigt 50 och 60-tal som vi fick lyssna till och starten blev ”Jag ger en röd blomma till en blond flicka” och därpå en härlig Göteborgsk visa nämligen ”När lyktorna tänds på andra sidan bron” som ju Sten-Åke Cederhök ofta sjöng. Där på kom ett portporri med låtar från Sven Ingvars, och The Beatles hör ju också till denna tid och ”And I love her” och ”Ob-La-Di Ob-La-Da är ju härliga låtar och vi sjöng med så gott det gick, och visst kunde vi texten till ”Que Sera Sera” ,”Det som sker det sker” minns att Doris Day sjöng den i en film.

Ingen har väl glömt Gunnar Wiklund och hans ”Han måste gå” en gammal melodi från Jimmy Reeves. Det blev en fin tolkning av herrarna på scenen.

Det var många melodier som vi kunde stämma in i tänk vad man kommer ihåg texter på gamla melodier.

En timma går fort när man får sitta av njuta av duktiga musikanter men det var ett par melodier kvar nämligen ”Spara sista dansen till mej” och så deras avslutningslåt ”Vi lyfter på hatten och tackar nu för oss”

Det är vi som skall tacka för denna underbara stund och vi bad om en melodi till och det fick vi.

Berndt tackade Duo Komp för ett härligt program och vi stämde in med varma applåder.

Nu blev det kaffe och bulle och en stunds trevlig samvaro. Till dansen skulle också en duktig musikant spela idag nämligen Haga Lennart så de som kommit för att dansa fick säkert en trevlig stund.

Foto och referat: Lisbeth Samuelsson

Duo Komp