Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Kungälv

PRO-träff onsdagen den 20 oktober 2021

PRO:s Höst- och Årsmöte samt underhållning av Bengt Åkerberg

Äntligen skulle vi starta upp på Kvarnkullen igen med att ha försenade höst och årsmöte samt lite underhållning.

Vädret kunde ju varit bättre det småregnade och blåste lite men det var riktigt varmt ute till skillnad för några dagar sedan då det var frost det ändrar sig fort nu för tiden.

Vår ordförande Berndt hälsade alla varmt välkomna till dagens möte och eftersom stora delar av verksamheten legat nere, så tog det inte så lång tid att komma igenom de sedvanliga punkterna i både höst- och årsmötet. Parentation var en av punkterna och vi fick lyssna till dikten ”Det säjs att bara tiden går” av Atle Burman innan vi reste på oss och höll en tyst minut för de som lämnas oss under den här perioden.

Det blev även avtackning av Birgitta och Uno för det arbete de lagt ner i föreningen.

Våra gäster från Hermansby och Ytterby tackade för inbjudan och hoppades på ett gott samarbete mellan Föreningarna likt det vi gjorde på Kungälvsmässan.

Med detta avslutades mötesförhandlingar och nu skulle vi hälsa välkommen till en kär gäst nämligen Bengt Åkerberg och Berndt hälsade honom varmt välkommen tillbaka till oss och han möttes av varma applåder.

Bengt spelar både keyboard och dragspel och det var keyboarden som han frekventerade först med melodin ”Jag vill dansa med dej” en underbar och medryckande melodi.

Vi kunde inte servera något kaffe denna gången till våra mötesdeltagare men vad gjorde det när vi hade en sådan underbar speleman på besök.

Nu bjöd han på ”Fly me to the Moon” och hade vi haft möjlighet att dansa så hade det blivit många på dansgolvet. En melodi som Bengt bjudit på sist han var oss kom nu, nämligen ”Jag trodde änglarna fanns” Den glömmer man inte i första taget.

Dragspelet kom på och det blev Födelsedagsvals av Benny Andersson kan det bli bättre. Det blev flera valser, en gånglåt och en ”Midnattstango” som Lasse Lönndahl sjöng på sin tid.

Åter till keyboarden och låten ”I love Corina” och en låt från Streaplers repertoar nämligen ”Till min kära”, en underbar och mycket tänkvärd låt.

Vilken underhållare Bengt är, vi har njutit och en timma har bara försvunnit! Mot slutet kom ”Knö dig in” och Beatles låt ”When !´m Sixty-Four” på svenska! Alla reste på sig och gungade med i musiken och det blev varma applåder men vi ville gärna ha en låt till och det fick vi, nämligen, Vikingarnas ”Leende guldbruna ögon”. Det blev lite danssteg här och var, det var verkligen svårt att stå still.

Berndt tackade denne underhållare varmt och hälsade honom varmt välkommen tillbaka till oss.

Nu hoppas vi på att höstens möten skall löpa av väl och att vi skall kunna återgå till en någorlunda normal tillvaro. Foto och referat Lisbeth Samuelsson

Bengt Åkerberg underhåller
Birgitta o Uno avtackades