Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Kungälv

Årsmöte 22 april 2022

Riktigt många kom till årsmötet på Kvarnkullen för PRO Kungälv

Idag var det dags för årsmötet för PRO Kungälv. Solen sken, bofinken slog sina drillar, vitsippan var på väg att slå ut och för några dagar sedan landade ett antal tranor på gärdet och framförde sin dans och sång kan det vara bättre i dessa dagar av krig och elände som vi får till oss varje dag.

Mona-Britt hälsade en ansenlig skara medlemmar varmt välkomna till mötet idag och vi startade som vanligt med att tänka på dem som lämnat oss under året. Vi fick lyssna till en dikt av Atle Burman När en blomma bryts av som är hämtad ur hans diktsamling En källa av ljus. Efter att ha hedrat våra vänner med en minuts tystnad spelade vår underhållare för dagen Bengt Åkerberg Amazing Grace. Det blev en fin stund.

Efter sedvanliga årsmötesförhandlingar som hölls av Sylve Dahlberg som innan han startade mötet utlyste en tyst minut för våra vänner i Ukraina och där Berndt Nordqvist omvaldes till ordförande blev det dags för kaffe och goda semlor.

Nu blev det tid för lite underhållning och det var vår käre vän Bengt Åkerberg som stod för underhållningen. Han startade med en fin gammal låt från Tom Jones ”En sång en gång för längesedan” och därefter Monica Forsbergs ” Fin gammal sång”.

”En sång om kärlek över alla gränser” och ”I had a dream” passar ju också in i dessa tider.

”Ramona” blev sista låter på keyboard innan han bytte till dragspel och då fick vi lyssna till härliga gamla melodier som ”Ja det är våren”, ” När det våras ibland bergen” och några till det var väldigt lätt att sjunga med. Bengt avslutade sin sejour på dragspelet med ”Ålefiskarns vals” .

Nu närmade sig tyvärr slutet för Bengts musikstund och det blev med ”Jag trodde änglarna fanns bara i himmelen”. och nu var det keyboard igen.

Varma applåder och stort tack till denne underhållare som alltid bjuder på sig själv. Det blev ett ex. nummer såklart ”Jag vill dansa med dej.”

Av mötet återstod nu bara att dra på lotteriet och vissa blev väldigt glada över vinsterna andra kanske lite besvikna att de inte lyckas vinna något. Nu återstod bara att ta oss hemma i solskenet.

Bengt Åkderberg

Bengt Åkerberg