Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Kungälv

PRO-träff tisdagen den 16 november 2021

Referat tisdagsmöte på Kvarnkullen den 16 november 2021

Denna lite småtrista dag med molnen hängande lågt och duggregn fick vi uppleva en jättehärlig timma med underbar musik från två musikanter som verkligen kan underhålla nämligen Daga och Rolf.

Men för att ta det från början så var det tisdagsmöte igen för PRO Kungälv och lokalen blev väldigt välfylld idag jätteroligt så Berndt fick hälsa både gamla och nya medlemmar varmt välkomna till oss idag.

Sorlet steg i lokalen och efter att även ha hälsat Daga och Rolf välkomna så fick vi som sagt under en timma njuta av deras val av underbara gamla melodier. Starten blev Lasse Berghagens härliga ”Farväl till sommaren” och sedan fick vi lyssna till Rolf och hans dragspel i ”Ett gammalt dragspel””.

Ett litet portpori med kända låter som bl.a. Siw Malmqvist framförde ”Tror du att jag förlorad är”, ”Leende guldbruna ögon” och ”Det skall vara tunna skivor”.

Även om löven inte längre sitter kvar på träden så passar ju Arne i Boras sång ”Gula höstlöv” in, en underbar sång. Daga berättade att de inte brukar sjunga religiösa sånger men de hade fastnat för ”Barndomstiden” och den kände vi ju väl igen en fin liten visa.

Elvis hör ju hemma i alla sammanhang och visst kommer vi ihåg hans tolkning av ”There Goes My Everything” Daga och Rolfs tolkning var hur bra som helst.

Sven Ingvar älskar vi ju alla och hans visa ”Vid din sida” är ju underbar sång.

Att ”Å regniga natt” kommer från vårt grannland Norge kanske vi inte kommer ihåg men att Anna-Lena Lövgren sjöng den glömmer vi inte.

Vi som kommit till dagens möte satt verkligen och njöt till dessa härliga musikanter som har förmåga att underhålla med sina underbara sånger och trevligt prat emellan.

Nu sjöng vi alla med i Anita Lindbloms melodi ”Sånt är livet” och efter den fick vi veta att nästa låt tillhörde en av Dagas favoriter . Melodin var ”Storm Never Last” det hade varit härligt om vi hade haft ett dansgolv tillhands.

Daga och Rolf tackade för sig med ännu en låt från Anita Lindblom ”Ta ett snälltåg till himlen” och Oh When The Saints” Det blev stående ovationer och applådåskor så det gick inte att komma ifrån en låt till, och det blev ”Amazing Grace” kan man få ett finare slut! Absolut inte! Berndt framförde allas vårt varma tack.

Nu blev det kaffe och bulle och sorlet steg åter i lokalen. Vi tyckte nog alla att vi fått uppleva en fin stund tillsammans.

Vissa gick hem i det dimmiga vädret och vissa ställde kosan mot Kvarnkullen för att få dansa till Stefanz musik.

Referat och foto. Lisbeth Samuelsson

Daga och Rolf underhåller