Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Kungälv

PRO-träff onsdagen den 22 september 2021

Äntligen! efter att vi i över 1 år på grund av pandemin inte kunnat träffas är det idag den 22 september på Höstdagjämningen möjligt för oss att mötas och det gör vi på Kungälvs Folkets Park.

Dimman låg över nejden när vi vaknade i morse men den lättade och nu är det delvis moln och delvis lite sol.

Vi har kommit till Parken och satt oss tillrätta inne på Dansbanan för att ha lite trevligt tillsammans. Vi har även bjudit in till lite underhållning och det är ingen mindre än Haga Lennart som skall bjuda oss på lite dragspelsmusik.

Innan vi satte oss tillrätta för att dricka kaffe eller vad det nu är som vi tagit med oss så tar vi en liten promenad runt dansbanan för att svara på lite kluriga frågor i en liten tipspromenad.

Efter kaffestunden var det dags för Haga Lennart att underhålla och ingen blev besviken på att under en timmes tid lyssna på hans val av härlig dansmusik och underbara visor. "Kan man älska nån på avstånd" fanns med samt några låtar av Owe Törnqvist "Hjalmar Bergström" var en av dom. En härlig hambo kom härnest "På verandan" det var svårt att sitta still.

Haga Lennart hade mycket att berätta om sitt liv som musiker. Han startade i unga år uppvuxen som han var i en stor musikalisk familj.

Vi fick några låtar av Sven-Ingvars innan han valde "Gula höstlöv" av Arne i Bora som sista låt, men det fick bli ett stycke till innan vi var nöjda.

Stort tack och varma applåder till en underbar musikant, vi hälsar honom varmt välkommen tillbaka.

Nu blev det utdelning på tipspromenaden och dragning på ett litet lotteri som vi sålt lotter till.

Det kändes underbart att kunna träffas igen efter all isolering. Vi ser fram emot nästa möte när det nu kan bli, det får vi se.

Referat och foto: Lisbeth Samuelsson

Haga Lennart underhåller