Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Mo

2023-09-27

Den 27 september sammanträffade 42 personer på Puben i Moliden. Ordföranden delgav eftermiddagens program. Ing-Marie berättade att cirklarna ”snickra med Sören”, ”Hälsa” och ”Handarbete” redan hade börjat. Boule har pågått hela sommaren. Hon lät cirkulera listor för en cirkel för vinprovning och en för Decoupage och Kransbindning. Hans Hedberg berättade att resan till Olofströms julmarknad inte hade varit av stort intresse och det bestämdes att arbeta på en resa till någon revy i början av 2024.

Lennart Sundvall, dagens gäst, lovprisade Sidensjö, där han bor, som har både trygghetsboende, äldreboende, skola, dagis och ett nytt aktivitetscentrum, alldeles i närheten av kyrkan. Där har det byggts ett par fikaplatser och i anslutning till lekplatsen, ett utegym för vuxna.

Lennart berättade att hans första journalistiska uppdrag var, när han var 14 år. Han hade tvekat mellan läraryrket och journalistiken, men han fick redan som 19-åring uppdrag som sportjournalist. Ett av hans intressen är trav och hästar och under en kortare tid, 1,5 år, rapporterade han från Bergsåker i Sundsvall. Han vantrivdes och kom tillbaka till Övik. Han jobbade för P4 fram till 2018. Han blev känd för programmet ”vi i femman”. När han pensionerades blev det en känslosam sak att höra någon annan leda programmet.

Han var i Sollefteå i ett annat ärende när hörde att Kronprincessan Viktoria var på besök på Österåsen, p.g.a ett jubileum, så han begav sig dit och undrade om han kunde få intervjua henne. Det blev en halvtimme som han hade ett mycket intressant samtal med henne.

Han berättade också om Anders Eriksson från Resele, som kört ner sig i älven med traktorn och med ett redskap hade han tagit sig ut ur traktorn. Firman använde sedan händelsen som reklam, att den räddar liv. En annan händelse var ägaren av djurparken i Junsele som blev biten flera gånger av en tiger som kommit utanför området, men han klarade sig efter en tids sjukhusvistelse.

Ordföranden ställde frågor till honom. Vad han gör en ledig dag, om han har någon tillbringar han dem med sina barnbarn. Svaren på bästa i matväg, vad som alltid och aldrig finns i kylskåpet, vad han ser på TV, läser, avslöjar vi inte här. Sidensjö Fotbollslag är hans favoritlag och hans smultronställe Nordingrå.

Efter de intressanta händelserna ur Lennarts liv, bjöds det på fika, vi drog lotterna och påminde varandra om att vi ses den 18 oktober, också i Puben i Moliden.