Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Ösmo

Nutidsorientering korta slingan 4 september september

Som vanligt samlades vi vid bensinmacken och fick tipslappar av Ingrid Gafvelin, som ansvarade för starten. Aina och många andra hade sina hundar med sig. Hundarna behövde inte bekymra sig om avstånd och att inte hälsa på grund av influensapandemin utan nosade glatt på varandra.

Det är ju ett utmärkt tillfälle att promenera med hunden på tipspromenaden. Vi gick en kort promenad på knappt 500 meter på grusvägen som delar el-ljusbanan – Stensättningsvägen heter den. Det var en nyhet vi provade på för första gången. Det är lätt att ta sig fram även med rollator.

Tipslappar med tretton olika frågor var uppsatta längs båda sidor vägen. Vid bommarna till den avstängda deponin uppstod en diskussion över en av de relativt svåra frågorna.

Under själva promenaden var avstånden väl avvägda. Molnen såg hotfullt regniga ut men det var uppehåll under hela tipspromenaden och lagom varmt så man varken svettades eller frös.

Kerstin Modin stod för serveringen vid målet och hällde upp kaffe åt Rocemarie.

Hon hade bakat efter ett recept på palladeäppelkaka, som var supergod, med vaniljsås till. Det var omkring 20 personer som gick banan och svarade på frågor. Ingen fick alla tretton rätt men två hade elva rätt och fick pris liksom ytterligare några med 10 rätt.

Text och bild Ulla Laiho