Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Tumba

Good Old Days den 13 oktober 2023

Firande med jubilarer och med PRO Grödinge, som fyller 60 år.

För att en fest ska bli lyckad, vill man att det ska se inbjudande ut, att maten är supergod och att det finns bra musik att lyssna till eller kanske dansa till. Allt detta klarade vi av. Det enda som var en miss, var att PRO Grödinge och PRO Tumba hade fått olika starttider på festen! Då gällde det att imporvisera. Tack och lov var vädret soligt och vackert höstlikt, så några tog en promenad. Andra stannade kvar och pratade och hörde Rocklellez Gubbrockband testa ljudet. Några köpte lotter. Sista hand lades vid förrätten ute i köket och assietter med laxsnurror och crostini med lufttorkad skinka kunde sättas ut vid varje kuvert. Ing-Marie Lindskog skrev ett härligt kåseri om festen och det går att läsa HÄR Pdf, 171.8 kB.

Nu kunde gästerna släppas in! Jubilarer välkomnades i dörren med en ros i vas av ordförande Steinar Holmström. Rosen prydde sedan platsen för den som under året fyllt eller fyller 80 eller 90 år. Steinar bytte sedan roll och var festens toastmaster! För mig (Gudrun) som fotograf fick jag godkänt av de flesta att lägga ut bilderna här. På det viset hann man byta några ord med alla festdeltagare. En hatt kunde ge ett extra glas vin, men det är roligt med hatt även utan vin! Den vinnande herrhatten hade Ove, en svart hatt med silvrigt band och en liten fjäder. Hoppas du ser Ove!

Positiv förväntan på varmrätt. Förrätterna ingav hopp! Så goda. En liten hattparad kan man se och i detta bildspel ser vi den vinnande damhatten på Ingrid Fellevik, en pillerburk med flor! Det var inte alls någon tävling, det hittade bara toastmaster på! Han utsåg Ingrids hatt till vinnande damhatt. Musikerna fick så klart också äta den goda maten, fläskytterfilé med dragon och ugnspotatis.

När den goda varmrätten var uppäten, blev det tipsrunda i lokalen. Frågorna var lätta sa Karin Lindgren, som hittat på dem. Det var visst delade meningar om det. Efter den rörelsen i lokalen blev det annan rörelse. Först kö till efterrätten: Bärfrossa i ugn med grädde. Sedan blev det dans för dem som ville, och det ville flera. Tur att möbleringen var sådan att det gick bra att ta en svängom. Toastmaster/Ordförande ville dela ut en blombukett. Självklart var den ämnad till Kari Strömgren Gerhardsson, som planerat och ordnat all mat, med viss hjälp. Det är hon verkligen värd!
Tiden går fort när man har roligt. Prisutdelning på tipsrundan, vinster på lotteriet och sist men inte minst, en sång till alla jubilarer! Applåder till oss alla!