Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Sofia

IT

Information, tips och hjälp om allt möjligt digitalt

Behöver du IT-hjälp?

ABF - studiematerial om smarta telefoner och appar

”Så fungerar det – tips från den digitala världen” Pdf, 1.5 MB, öppnas i nytt fönster. är ett grundläggande och enkelt material om användning av smarta telefoner och appar.
Det är skrivet av Kenneth Grannas från ABF Västernorrland.

Digitalhjälpen

Digitalhjälpen från PTS, Post- och Telestyrelsen, vänder sig till dig som vill och har behov av att lära dig mer om hur du till exempel kan handla, umgås eller legitimera dig digitalt. Målgruppen är även anhöriga och familj samt vård- och omsorgspersonal, som alla kan stötta äldre att bli mer digitala.
Digitalhjälpen Länk till annan webbplats..

Varning för bedrägerier!

Tänk på att aldrig lämna ut några personliga uppgifter som personnummer, kontonummer eller identifiera dig med bankid till någon som ringer om du inte är helt säker vem det är. Det förekommer att personer utger sig för att ringa från polis, försäkringsbolag eller vården och ber dig legitimera dig.
Läs mer!

Länkar

Här hittar du PRO Sofias egna länkar till allt möjligt Öppnas i nytt fönster. som kan vara till nytta eller nöje.

PRO:s IT-support

Använd dig av PRO datasupport Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. när du kör fast i ditt datajobb. Ring
0771 171 171 Länk till annan webbplats., vardagar kl. 08.00-18.00, eller mejla här.

SeniorNet Södermalm

Vår devis är “Seniorer lär seniorer IT” och det gör vi med IT-café och fri internetsupport Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. till alla seniorer. För våra medlemmar har vi också bokad support, kurser och dataträffar.

I vår lokal Kanelbullen som finns på Tanto Seniorlokus på Rosenlundsgatan 44A finns vårt IT-café som har öppet flera gånger per vecka. Här finns alltid minst två rutinerade stödpersoner på plats för att ge hjälp, tips och råd.

Behöver man mer avancerad support bokar man tid med våra kunniga supportpersoner. Vi har också en digital support-verksamhet, Kanel Digital, där vi varje vecka träffas i ett Zoom-möte för att svara på IT-frågor och hjälpa till att lösa enklare problem. Alla seniorer är välkomna att besöka mötet - det är gratis och man behöver inte vara medlem.

Är du intresserad av vår verksamhet kan du gå in på SeniorNet Södermalm Länk till annan webbplats., där det finns mer information om vårt utbud och aktuell information om öppettider och tillgänglighet. Vill du bli medlem går du in på rubriken medlemskap på webbsidan.

Seniorsurfskolan UR

Allt mer i vår vardag styrs av den digitala tekniken. UR har producerat en serie lättsamma program om den digitala teknikens möjligheter. Kattis Ahlström är programledare.
I säsong 1 utmanar Kattis Björn Hellberg, Claes Malmberg, Ewa Fröling och Marianne Mörk i deras digitala kunskaper i sex avsnitt. Lättsamt och roligt gjort!
Säsong 1 finns att se på UR Play.
Länken har du här: Seniorsurfarna säsong 1 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Seniorsurfarna säsong 2
Deltagarna denna gång är Siw Malmkvist, Arja Saijonmaa, Carl-Jan Granqvist och Johan Rabaeus. Det blir återigen ett veckolångt läger med fullt fokus på att träna digitala färdigheter, men med en något mer avancerad nivå än tidigare.
Sök 'senior' på UR Play Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. så hittar du alla program i serien.

Seniorsurfarskolan
I Seniorsurfarskolan delar Kattis Ahlström praktiska tips och instruktioner som rör allt från vad internet är till hur du skickar sms med hjälp av ljudinspelning.
Klippen hittar du här: Seniorsurfarskolan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Tellus

På onsdagar kl. 13.30-15.30 finns en IT-värd på plats och hjälper till med enklare IT-ärenden. Telefon 08-508 312 24 Länk till annan webbplats..

Södermalms fixarservice

Behöver du hjälp med din telefon, surfplatta eller något annat IT-relaterat?
Här hittar du information om IT-hjälp i hemmet, en gratistjänst från Södermalms stadsdelsförvaltning.
Läs mer! Pdf, 162.3 kB.

<- Tillbaka