Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Sofia

Fotogalleri

Här kan du se bilder från några av PRO Sofias aktiviteter. Skicka gärna in dina egna bilder! Det kan vara bilder från våra aktiviteter eller bara en fin bild som du vill dela med dig av. Mejla till PRO Sofia!

Om du tittar på en telefon, rotera 90 grader så syns bilderna bättre!

14 maj 2024. Trio Brava, tre skönsjungande sopraner från Stockholms Operahögskola avslutade vårens program i PRO Sofia.
Ett smakprov Öppnas i nytt fönster.
Foto: Anki Viljanen

9 april 2024. Johanna Anemalm från Naturskyddsföreningen i Stockholms Län hälsade på oss och berättade om läget i naturen. Det är viktigt att skaffa sig kunskap och därigenom värna mer om naturen och den biologiska mångfalden. Mötet inleddes med att nya ordföranden Kristina Moore presenterade vad som är på gång och funktionärerna som ansvarar för olika områden.
Foto: Gunnar Ljungqvist

12 mars 2024. Årsmötet 2024 leddes av Christer Hedberg från Stockholmsdistriktet på ett mycket förtjänstfullt sätt. En ny styrelse är vald. Berith Granath, som dock inte kunde närvara på mötet, tackades speciellt för hur hon lett föreningens arbete under sina fyra år som ordförande. Efter kaffet berättade Christer om PRO:s prioriteringar: pensioner, vård/omsorg samt tillgänglighet i bostäder. Glädjande att flera nya medlemmar kommit till mötet.
Foto: Gunnar Ljungqvist

13 februari 2024. Det var många som trotsat snöyran och kom och lyssnade på Bitte Liberg och Birgitta Palmertz från föreningen Södermalmsparkernas vänner. De berättade om sin mångåriga kamp för att bevara Södermalms parker. Imponerande uthållighet och kämpaglöd! Vi fick en vandring genom parkerna i Sofia med mycket intressanta detaljer och information om vad som är på gång till exempel runt Hovings gård.
Här finns bilderna från presentationen Pdf, 5.6 MB, öppnas i nytt fönster..
Foto: Gunnar Ljungqvist

Vårupptakt 9 januari 2024. Det finns bara ett ord för detta medlemsmöte, succé! Publikrekord och härliga låtar från 60-talet med New Generation. Kul mellansnack med mycket humor av Lasse och bandet. Deras härliga stämning i bandet smittade av sig på oss alla. Det tillsammans med mycket igenkänning gjorde att det blev både en del allsång och dans. Bra start på nya året!
Foto: Gunnar Ljungqvist

5 december. Sista aktiviteten för året, jultallrik och mycket uppskattad underhållning av Musikresan, som består av Christoffer Hallgren och Micke Kresser. De hade en imponerande samling instrument med sig och bjöd på en härlig blandning av irländska folkmelodier, New Orleans och svensk folkmusik.
Foto: Gunnar Ljungqvist

14 november. Odini Nzeribe ansvarar för äldreomsorgen i Södermalms stadsdelsförvaltning. Odini informerade om hur äldreomsorgen är organiserad och utmaningarna i samband med en åldrande befolkning. Södermalm har en stor andel äldre, men tack vare att vi har friska äldre har stadsdelen haft en positiv ekonomi. Efter Odini informerade Karin Bergman och Per Rudin om arbetet i SPR, Stadsdelens Pensionärsråd.
Foto: Gunnar Ljungqvist

10 oktober. Ewa-Maria van der Kwast från Familjens Jurist berättade om arv, testamente, framtidsfullmakter och att vi har förmåner vid juridisk rådgivning som medlemmar i PRO. Om vi har hemförsäkringen i Folksam dessutom 5 gratistimmar. Foto: Gunnar Ljungqvist

20 juni var Unga IT-utbildare hos oss för att öka våra kunskaper om digitala hjälpmedel. Inbjudna var alla PRO-föreningar på Södermalm, så vi var 50 seniorer som fick träffa de fantastiskt trevliga och kunniga ungdomarna som svarade på alla våra frågor och hjälpte till praktiskt med telefoner, surfplattor och datorer. De som besökte oss var Eira, Amin, Axel, Darav, Molly, Lucas, Dhani, Elsa och handledare Elin.
Foto: Gunnar Ljungqvist

Ingrid Cekirge och Anki Viljanen var med och marknadsförde PRO Sofias aktiviteter på Föreningsdagen i Sjöstaden den 12 maj.
Fin gitarrmusik och sång varvades med föreningarnas presentationer. PRO Sofias information och material väckte intresse och några besökare anmälde sig också som medlemmar.
Foto: Karin Bergman, som även ansvarade för dagen från PRO Sofia.

Mycket uppskattat medlemsmöte 11 april. Smörgåsar breddes i högt tempo och extra fick inköpas. Vi var över 50 personer som lyssnade på Magdalena Nordensson som berättade den fascinerande historien om Hovings malmgård. Magdalena som är släkt i rakt nedstigande led till Lars johan Hjerta har varit mycket och även bott på malmgåden driver nu nätverket Rädda Hovings malmgård.
Foto: Gunnar Ljungqvist

Välkomstmöte för nya medlemmar 28 mars 2023. Över 70 nya medlemmar har tillkommit sedan förra välkomstmötet i november 2021. Några av dessa hade nappat på inbjudan till välkomstmötet. Tack Anki för att vi kunde vara i er fina festlokal! Det bjöds traditionsenligt på vin, smörgåstårta, kaffe och morotstårta.
Foto: Gunnar Ljungqvist

Årsmöte 14 mars. Vi var 44 röstberättigade som deltog på årsmötet utmärkt lett av ordförande Gunilla Skoglund.
Vi fick lära oss mycket nytt om Sjöstaden och dess historia av Inger Johansson, Sjöstadsguiden. Titta bara på kartbilden som visar Sjöstadens gränser! Det var en nyhet för många, liksom det planerade utomhusbadet i Sjöstaden.
Foto: Gunnar Ljungqvist

Medlemsmöte 14 februari. Vi var ca 40 medlemmar som fick lyssna på ett intressant, roligt och inspirerande föredrag av Liselotte Björk, ordförande i Demensförbundet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Mycket uppskattat!
Foto: Gunnar Ljungqvist

Första medlemsmötet 2023! Denna gång hade vi Originalorkestern på besök som underhöll oss med kända och mindre kända visor ur Evert Taubes sångskatt.
Valberedningen presenterade sig och bad intresserade att höra av sig före årsmötet i mars.
Foto: Gunnar Ljungqvist

Årets jullunch 13 december 2022 på Borgmästargatan. Ute var det snöigt och kallt, inne hade vi varmt och trevligt! Jultallrik med öl och vin, kaffe och chokladtryffel. Michael Blum underhöll med visor och dikter med julanknytning, mycket uppskattat!
Foto: Gunnar Ljungqvist

Första medlemsmötet efter sommaren 13 september 2022 med uppskattad underhållning av Skärgårdspojkarna, som förstärkts med två 'skärgårdsflickor'.
Foto: Anki Viljanen

Vi fortsätter att ses på tisdagarna hos Kajsas i Parken. Bilderna är från den 5 juli.
Foto: Gunnar Ljungqvist

Den 16 juni 2022 hade PRO Sofia en trevlig sommarlunch hos Kajsas i Parken. Här är några bilder.
Foto: Inga-Lill Andersson

Vårens sista medlemsmöte 10 maj 2022. Hasse Lind och Ewa underhöll med visor av Alf Hambe, Olle Adolphson, Carl-Anton, Gösta Linderholm med flera och så ett fantastiskt potpurri på Evert Taubes bästa låtar med allsång!
Sista bilden: Rune tackas av ordförande Berith för all hjälp som värd för medlemsmötena.
Foto: Gunnar Ljungqvist

Medlemsmöte 12 april 2022. Malin Melin Carlsson underhöll oss med ”En musikstund från förr”. På menyn var det ratpack, jazz, rock, Lill-Babs, Siw Malmqvist m.m. En härlig stämning blev det och många minnen från 50- och 60-tal.
Foto: Gunnar Ljungqvist

Årsmötet 8 mars 2022 på Internationella kvinnodagen. Årsmötesförhandlingar och val av ny styrelse. Suzanne Lindhagen är inbjuden som föreläsare.
Foto: Inga-Lill Andersson

Medlemsmöte 8 februari 2022. Tack New Orleans Trio för trevlig underhållning!
Foto: Gunnar Ljungqvist

Jullunch på Erstaterassen 14 december 2021. Gott och trevligt och med underhållning av Monas Wienercafé.
Foto: Gunnar Ljungqvist

Nya medlemmar hälsas välkomna av funktionärer och styrelse 16 november 2021.
Foto: Gunnar Ljungqvist

Medlemsmöte 12 oktober 2021. Gäst Lars Epstein.
Foto: Gunnar Ljungqvist

PRO Sofia och PRO Katarinas friluftsdag 22 september 2021
Foto: Inga-Lill Andersson

Årsmöte i Vitan och lunch hos Kajsas i Parken 31 augusti 2021
Foto: Inga-Lill Andersson

Sommarfika hos Kajsas i Parken 6 juli 2021
Foto: Gunnar Ljungqvist

Utefika hos Kajsas på kajen 13 april 2021
Foto: Gunnar Ljungqvist

Jullunch 2019, avtackning av styrelsemedlemmar 2020 och så coronafika hos Kajsas förstås.

 

Inskickade bilder februari 2021 till PRO Sofia

Härligt att cykla på vintern! Foto: Karin Bergman

Foto: Akram Monfared Arya 

Semmeldags! Foto: Akram Monfared Arya

De här fina isskulpturerna hittade Arya på sin promenad. Foto: Akram Monfared Arya

Nya vyer på stavgången - vintergäck 25 februari. Foto: Anki Viljanen

Muralmålning under Danvikstullsbron. Foto: Anki Viljanen

<- Tillbaka