Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Ramsele-Edsele

Månadsmötet 23/3 2023

När det ljusnade på torsdagsmorgonen möttes vi av snö, snö, snö. Hur blir det med mötet idag? Hur många kan komma?

Visst märktes det vid borden att det var glesare än vanligt men vi var trots allt 47 som hade tagit oss genom snödrivorna.

Mötet inleddes med att PRO-kören bjöd på en melodikavalkad som sträckte sig från 1923 till 1993.

Marie Ohlsson och Pontus Sahlberg var inbjudna gäster från Sollefteå. Marie är verksamhetsutvecklare och Pontus IT-administratör - båda inom äldreomsorgen.

Marie informerade om vad en läkemedelsautomat är. Hon framhöll att tidsspannet för när en sådan är till nytta är inte så stort.

Pontus talade om och visade en digital nyckel. Det måste bli en stor förbättring för hemtjänstpersonal när det är genomfört. Installationen är enkel och orsakar ingen åverkan på vare sig dörr eller befintligt lås. Kommunen står för kostnaden.

Ett tredje hjälpmedel i omsorgen är nattfridskamera. Kameran i sovrummet innebär inte att vi bevakas oupphörligt. Det "tittas in" endast några ögonblick per natt vid tidpunkter som överenskommits.

Bra, intressant information om ny teknik inom äldrevården. Marie och Pontus fick svara på många frågor från oss åhörare.

Efter fikapausen hade vi lite mer information.

  • Inger Persson, som är reseansvarig meddelade att tyvärr blir resan till Tallinn inställd eftersom det är för få anmälda. Däremot är sommarresan 1/7 redan fulltecknad.
  • Bengt Nilsson bjöd in till frågetävlingen PRO-vetarna som går av stapeln den 18/4. Två lag anmälde sig till tävlingen.
  • Ordförande Henry påminde om att sommardäcken ska ses över till dess det är dags för byte.

PRO-kören avrundade dagens möte med några må-bra-sånger samt ett par låtar med önskan om fred och frihet.

Text och bild: Kristina Jönsson