Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Sidensjö

Februari 2023

PRO Sidensjö Årsmöte 2023-01-14

Tommy Tjernström avtackar Ingvar Hörnsten och Britt-Inger Söderlind

Avtackning

Det kändes lite fel att sätta sig inomhus när det var vår i luften utomhus. Men det glömde man fort när Markus Lindgren från Degersjö Skorped kom och berättade om sitt företag Träkultur som håller till i tidigare Sidensjösågens lokaler i Grindnäset. De har ett brett utbud av tjänster som tillverkning och reparation av timmerhus, lyft av byggnader där grunden behöver justeras, hyvling av lister och profiler, läggning av takspån mm.

Han gav rådet till dem som har ett gammalt timmerhus på gården att se till att taket är tätt och att grunden är dränerad. Hängrännor rekommenderas. Han gav oss också lite trädbiologi så att vi förstår vilket timmer som är lämpligt att använda. Träkultur finns på FB och på YOUTUBE kan man hitta filmer från timringsuppdrag.

Ordförande Tommy Tjernström tackade Markus för det med kort varsel insatta föredraget som var mycket intressant.

Efter val av Leif Boström som ordförande för mötet och Ingvar Hörnsten som sekreterare så kunde det formella mötet starta. Mötet fastslog ansvarsfrihet för styrelsen 2022. Då sekreterare Britt-Inger Söderlind och ledamot Ingvar Hörnsten avsagt sig återval så valdes Lena Nilsson till ny sekreterare och Lena Hurtigh till ny ledamot. Övriga ledamöter och funktionärer återvaldes. Beslut togs om att höja avgiften för medlemsmöte till 50 kr och fester till 150 kr. Nästa medlemsmöte blir den 14 mars och då kommer vår reseledare att informera om vårens ”Hemliga resa”.

Tommy Tjernström avtackade, med en blomsterbukett, avgående styrelseledamöter Britt-Inger Söderlind och Ingvar Hörnsten för ett gott arbete.

Mötets ordförande Leif Boström avslutade det formella mötet och tackade alla medverkande och bjöd in till kaffe och smörgåstårta.

/Ingvar Hörnsten



Ny webredaktör Lena Hurtigh och avgående Ingvar Hörnsten

Lena Hurtigh ny webredaktör och avgående Ingvar Hörnsten