Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Vällingby-Spånga

Hälso- och sjukvård samt omsorg

Information gällande kontakter till verksamheter inom vård- och omsorg! I texten nedan finns bifogade länkar till respektive verksamhet för ytterligare information.

Vid akuta situationer, ring 112! Sjukvårdsupplysning ring telefon 1177, har öppet dygnet runt de ger råd och hjälp, för sjukvårdsrådgivning dygnet runt ring 1177, de har öppet dygnet runt.

På Vårdguiden kan man läsa om hälsa och sjukdomar. Samt var man kan hitta vilken vårdcentral/husläkarmottagning man tillhör och var man kan söka vård på helger & kvällar när de är stängda tex Närakuten.

Geriatrik Stockholms län – Stockholms Sjukhems Geriatrik (inkl. Brommageriatriken). Mottagning för äldre personer med psykiska svårigheter.

Information gällande kontakter till verksamheter inom vård- och omsorg!

I texten nedan finns bifogade länkar till respektive verksamhet för ytterligare information:

Vid akuta situationer, ring 112 – se sidan här på denna hemsida gällande nödnummer, polis, ambulans osv!

Sjukvårdsupplysning ring telefon 1177, har öppet dygnet runt. De ger rådgivning.

Sjukvårdsupplysning Länk till annan webbplats.

På Vårdguiden På Vårdguiden kan man läsa om hälsa och sjukdomar. Samt var man kan hitta vilken vårdcentral/husläkarmottagning man tillhör och var man kan söka vård på helger & kvällar när de är stängda tex Närakuten. Man kan också logga in för att läsa din journal och göra sina vårdärenden. För råd och hjälp ring sjukvårdsupplysningen, telefonnummer 1177, för sjukvårdsrådgivning dygnet runt.

Vårdguiden Länk till annan webbplats.

Geriatrik Stockholms län – Stockholms Sjukhems Geriatrik (inkl. Brommageriatriken)

Geriatrik betyder läran om sjukdomar hos äldre. Att bli äldre innebär en ökad risk för att drabbas av sjukdomar. Ofta reagerar kroppen långsammare på medicinska behandlingar och symtom kan också skilja sig från de som uppstår vid yngre ålder. Geriatrik, som är en specialitet inom medicin, arbetar med den sjukdomsproblematik som uppkommer för patienter som nått en högre ålder. Den 1 februari byter Brommageriatriken namn till Stockholms Sjukhem Geriatrik. Vi erbjuder samma vård och finns i samma lokaler som tidigare. Vår verksamhet finns både i Bromma och på Kungsholmen.
Brommageriatriken erbjuder akutgeriatrisk vård, demensutredningar och rehabilitering för dem som bor i Hässelby/Vällingby, Bromma, Spånga/Tensta och Kista/Rinkeby stadsdelar samt Ekerö kommun.
Brommageriatriken finns på Bromma sjukhus. Även Rehabcentrum Bromma, där vi erbjuder primärvårdsrehabilitering för patienter i alla åldrar, finns på Bromma sjukhus.
Vid samtal till Brommageriatrikens växel 08-687 50 00 vardagar efter kl.17.00 samt helger anger du avdelningsnummer (avd 1-5) för att bli kopplad till rätt vårdavdelning.

Geriatrik Bromma Länk till annan webbplats.

Mottagning för äldre personer med psykiska svårigheter

Mottagning för äldrepsykiatri. Mottagningen tar främst emot patienter över 65 år för psykiatrisk bedömning, utredning och behandling. Mottagning för äldrepsykiatri, Alvik Gustavslundsvägen 26 Bromma Telefon 08-123 487 00

Mottagning för äldrepsykiatri Länk till annan webbplats.

Om man vill byta VC/Husläkarmottagning och/eller läkare inom den mottagning man är listad på. Man har möjlighet att byta Vårdcentral/Husläkarmottagning. Man kan också begära att få byta läkare inom den mottagning som man är listad hos. Läs mera om detta och hur man gör i nedanstående länk. Om att byta VC/Husläkar mott. & byta läkare; region Stockholm, vanliga frågor. Länk till annan webbplats.

Hjälpmedel region Stockholm, om du är i behov av hjälpmedel för att klara din vardag kan du kontakta hjälpmedel region Stockholm: Klicka på länken så får du information om kontaktuppgifter. Hjälpmedel region Stockholm Länk till annan webbplats. Det finns också möjlighet att själv köpa hjälpmedel dvs sådana som inte ingår inom ramen för offentliga medel. Bl.a. finns i Stockholm en butik som heter Varsam (finns också på "nätet"). Klicka på bifogad länk så kommer du dit. Hjälpmedel butik Varsam Länk till annan webbplats.

Missnöjd med vård- och omsorg? Om man känner sig diskriminerad. Om man inte är nöjd eller uppfattar att man blivit felbehandlad med vård- och behandling, inom socialtjänsten och eller känner sig diskriminerad av något skäl kan man vända sig till följande:

Inspektionen för vård- och omsorg (IVO)

När man är missnöjd med vård och omsorg. Som privatperson kan man välja att anmäla eller tipsa om missförhållanden i hälso- och sjukvården eller inom socialtjänsten. Man kan också välja att anmäla ett klagomål. Beroende på om synpunkterna gäller tips eller klagomål inom hälso- och sjukvården eller socialtjänsten så finns det olika kontaktvägar, läs mera på IVO hemsida, privatpersoner.

IVO för privatpersoner Länk till annan webbplats.

Diskrimineringsombudsmannen

Vad är diskriminering? Diskriminering är när någon behandlas sämre än andra. Ibland kan man känna sig orättvist behandlad utan att det är diskriminering. Lagen om diskriminering ställer olika krav.

Diskriminering är förbjudet om det beror på följande diskrimineringsgrunder; kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning, sexuell läggning samt ålder.

Man kan kontakta upplysningstjänsten på 08-120 20 700. Man kan också ställa frågor per mejl: do@do.se

Ordinarie telefontider:
onsdagar kl 9.30-11.30
fredagar kl 9.30-11.30 Upplysningstjänsten är stängd på röda dagar.

Diskrimineringsombudsmannen Länk till annan webbplats.

DO – att anmäla Länk till annan webbplats.

Brottsofferjouren, är du vittne eller brottsutsatt - ring 0200-21 20 19

Brottsofferjouren ger stöd till brottsutsatta, vittnen, anhöriga, och även till den som inte vet om det som hänt är ett brott. Du behöver inte ha polisanmält för att få stöd. Allt vårt stöd är gratis. Ring Brottsofferjourens nationella telefonnummer 0200-21 20 19, så slussar rådgivare dig till Brottsofferjouren där du bor. Där får du kontakt med ett vittnesstöd eller en stödperson. Det kostar en markering att ringa från vanlig telefon men är gratis från mobil. Brottsofferjourens nationella telefoncentral har öppet:
​Måndag-fredag 09.00-19.00
Vid storhelger kan avvikande öppettider förekomma. Se Nyheter på deras hemsida/startsida.

Brottsofferjouren Länk till annan webbplats.