Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Arvika

Söndagscafe 18/2 2024

Årets första söndagscafe blev en fullträff för radarparet Göran Bryntesson och Alf Engström som tillsammans tagit över som arrangörer efter Rolf Haglund. Denna gråkalla söndagseftermiddag var vi ca 70 PROare som riktigt längtat efter att få träffas och njuta av vårt populära söndagscafe. Förutom Göran och Alf så var även Lousanne Wennerström, Anna Enander och Kerstin Israelsson inbjudna att roa oss.

Göran Bryntesson

Ordkonstnären Göran bjöd oss bl.a. på tankar om Amerikas pågående val och humoristiska nidverser om de två rivalerna Trump och Biden som rev ner både skrattsalvor och applåder. Att ordet har kraft och ger eftertanke på olika sätt visar Göran både i detta USAs maktspel och i dikten om "Kärlek" där vi serveras både ömma, kärleksfulla och allvarsamma beskrivningar om vad kärlek är för lek. Göran överraskade oss också med en helt pinfärsk vers och hyllning till vår egen skidskyttedrottning Mona Brorsson

Göran, Lousanne, Anna, Alf

Musikunderhållningen inleddes med att publiken lockades till att sjunga med i refrängen till den fina visan om "Våran Stad". Göran bjöd på ett antal egna sångtexter till gitarrspel tillsammans med Alf. Vi fick njuta av flera vackra sånger av skönsjungade Lousanne med bl.a. "Walking after midnight" och Anna med bl.a. "Älska mig för den jag är". Göran, Lousanne och Anna som även sjunger tillsammans i Mangskogs kyrkokör gav oss en finstämd akapella "Kärlekens tid".

Kerstin Israelsson

Kerstin berättade om konstnären och historeiberättaren Jac Edgren. Det var nästintill andaktikt tyst och Kerstin fångade sina åhörare med bravur när hon med inlevelse och på "gönnerskemål" läste ett kapitel ur Jacs bok "Jace-historier".

En uppskattad frågelek hade Göran också klurat ut- gissa namn på en Hon eller Han efter en finurlig ordbeskrivning - här gällde det att ha huvudet på skaft om man skulle vinna en gottebit. Många huvuden på skaft var det och många gottebitar blev det.

PROs Trivselgrupp hade som vanligt gjort det så mysigt och välkomnande för oss alla. Vi serverades delikata smörgåsar och kokosbakelse till kaffet.

Tack till Trivselgruppen och Tack till Göran och Alf för ett fint arrangerat Söndagscafe, vi ser fram emot nästa Söndagscafe som blir den 7/4 kl. 15

Text: Lena Kauppi Thalin