Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Arvika

Mingel och film 9/4 2024

PRO Arvika, Mingel & Film.

Vårens sista Mingel & Film, gick av stapeln tisdagen den 9 april. Som vanligt var vi på Regi och Filmhuset Palladium. Vi startade upp 14.00 och 13.30 var det en förväntansfull kö utanför, i ett fint vårväder.

Väl inne, så hälsade Jonas och Ulrika alla välkomna och vi började med ett mingel, innehållande något gott att dricka och därtill ett gott tilltugg. Vi var 70 personer, som hade en mycket trevlig stund, en stund där vi får träffas, umgås, prata och framförallt skratta tillsammans. Det är ju som man säger ”ett gott skratt förlänger livet”. Efter en timmas ”tjöt”, så vandrade vi in i själva biosalongen, för att slå oss ned i sköna biofåtöljer för att se filmen, dramakomedin, ”Möte i Rom”. Denna danska publikframgång, berättar om paret Gerda (Bodil Jörgensen) och Kristoffer (Kristian Halken) som skall fira sin 40-åriga bröllopsdag i Rom, en present från deras dotter. Där träffar de på Johannes (Rolf Lassgård), som Gerda haft en kärleksaffär med, för 40 år sedan, i Rom. Gerda, som då var konststuderande, träffade Johannes, den karismatiske konstläraren och kärlek uppstod. Man kan ju säga att det är lite skillnad på Gerdas man, Kristoffer, som inte är konst-och litteraturintresserad, men kan däremot mycket om film, vespor och lyssnar på Gasolin och konstläraren, Johannes, som lyssnar på opera, inte Gasolin. Många roliga episoder, härliga repliker men även med en lite mindre mysig sida. Underbara bilder av Rom som t.ex stadens mest kända springbrunn, Fontana di Trevi, Piazza Navona, Colosseum och alla dessa mysiga gränder. Undertecknad har varit i Rom och många minnen kom tillbaka från den fantastiska resan dit. Filmen ”Möte i Rom” passade mig förträffligt.

Efter avslutad film, kom vi ut till regn och inte lika fint vårväder längre, men med ett leende på läpparna. Tack Erica och Jörgen för att ni ställer upp och gör så att vi får en väldigt trevlig tisdag eftermiddag. Nästa evenemang för PRO Resor/Event, blir resan till Småland.

Vi syns, Jonas och Ulrika

Insänt av: Ulrika Karlsson