Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Stureby

24-05-22 Vaxholm

Ett strålande försommarväder när vi idag, 05-22, gjorde en båtresa till Vaxholm Länk till annan webbplats.. Vi gick runt i olika delar av den fina, kulturella staden. Bla besökte vi Batteriparke Länk till annan webbplats.n och gick runt i den äldre delen av Vaxholm. Lunchen intog vi på Bistro Magasinet.
Hemåt valde vi landvägen med buss.

Nobelmuseet 2024-04-24

Idag 24.4 var vi 7 stycken som tillsammans besökte Nobelmuseum "Nobel Prize Museum" Länk till annan webbplats. på Stortorget i Gamla Stan. Där fick vi ta del av vad alla pristagare hade gjort samt litet om deras historiska bakgrund. Mycket intressant och fascinerande vad människor kan forska fram. Besöket avslutades med gofika i Grillska huset. Länk till annan webbplats.

Polismuseet 2024-04-10

I dag 10 april var vi 6 st som besökte Polismuséet Länk till annan webbplats.. Vi tog bl a el av utställningen Avtryckaren, som berättade polishistoria - från när de fick sin första kamera i slutet av 1800-talet till Norrmalmstorgsdramat. Mycket intressant! Vi avslutade med gofika på Etnografiska muséet då Polismuséet hade bara "snutfika" (automatkaffe).

Bonniers Konsthall

Den 13 mars var vi 6 PROare som besökte Bonniers Konsthall Länk till annan webbplats.. De visade en utställning med verk av Conny Karlsson Lundgren som heter Jag kysser dina ögon. Efteråt fikade vi i deras trevliga cafe, biskvierna kan rekommenderas.

Sveriges museum om förintelsen

Idag 28/2 var vi 9 st som besökte Sveriges Museum om förintelsen Länk till annan webbplats. på Torsgatan. De har en utställning - Sju Liv - som berättar om 7 olika personer som överlevt förintelsen. Mycket både intressant och beklämmande. Otroligt vad människor kan genomlida för att överleva.

Liljevalchs 2024-02-14

14/2 besökte vi Liljevalchs Vårsalong Länk till annan webbplats.. Vi tog del av ca 300 verk som drygt 160 konstnärer visade upp i de imponerande lokalerna.
Det handlade om Måleri, Skulptur, Keramik, Textil, Fotografi mm. En intressant rundvandring. Med oss var också Kerstin Andersson och Angelica Krebs från
PRO Enskede. Trevligt.
Efter Vårsalongen lunchade/fikade vi på Restaurang Blå Porten Länk till annan webbplats.

Stadsmuseet 2024-01-31

31/1 besökte vi Stadsmuseet i Stockholm. Länk till annan webbplats. Vår guide, Roseanna Wallinder, bjöd in oss till en mycket intressant resa genom Stockholms historia och utveckling från början av 1500- till 1950-talet.
Med oss var också en person från vardera PRO Enskede och PRO Vantör. Trevligt.
Vi avslutade besöket med en gemensam fika på museets restaurang/kafe.