Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Händer som håller i en guldfärgad prispokal

Fem bucklor står på spel under höstens PRO-mästerskap. Foto: Anneli Nygårds.

Kategorier:
Gemenskap och aktiviteter
Publicerad:

Tävla i årets PRO-mästerskap

Nu är alla datum och tävlingsorter för 2024 års riksmästerskap inom PRO klara. Det går att anmäla sig redan i dag.

Som vanligt bjuder mästerskapen på en blandning av blodigt allvar och en möjlighet till skratt och gemenskap. För den som varit med tidigare är grenarna bekanta: golf, boule, bowling, orientering, och så den lite udda fågeln i sammanhanget – frågesporttävlingen PROvetarna.

Orientering

Orienteringstävlingen, som liksom tidigare år samarrangeras med SPF Seniorerna, flyttar upp till Dalarna och arrangeras av PRO Säter och SPF Seniorerna Tuna-Säter i samarbete med orienteringsföreningen Säterbygdens OK. Förra årets mästerskap hade få deltagare och mycket mygg – i år hoppas vi på det motsatta förhållandet.

Läs mer om riksmästerskapet i orientering här

Bowling

Bowlingmästerskapet stannar däremot i småländska Tranås efter förra årets succé. Då deltog över 80 PRO-medlemmar från hela landet. Precis som tidigare år krävs det ingen kvalificering varken för lag eller individuella deltagare, bara en anmälan inskickad i tid.

Läs mer om riksmästerskapet i bowling här

Boule

PRO:s riksmästerskap i boule arrangeras enligt traditionen på Gysinge Herrgård, i år helgen 14-15 september. Här finns det möjlighet till mysig övernattning i herrgårdsmiljö för de lag som kvalar in. Vandringspokalen står i Kalmar län efter att PRO Ankarsrum tog hem guldet i fjol.

Läs mer om riksmästerskapet i boule här

Golf

Golf är stort i PRO, vilket märktes förra året. Hela 70 spelare fullföljde herrarnas individuella tävling, och totalt befann sig över hundra golfande PRO-medlemmar på Söderby utanför Uppsala. 2024 är det PRO-distriktet i Örebro län som är värdar för tävlingen. Mästerskapen genomförs på två olika banor: Gustavsvik och Mosjö.

Läs mer om riksmästerskapet i golf här

PROvetarna

Tävlingssäsongen avslutas med finalen i PROvetarna i oktober, PRO:s stora frågesporttävling. Men innan dess kommer hundratals uttagningstävlingar att genomföras runt om i distrikten. Frågesport har gamla anor i PRO. Den första riksfinalen genomfördes redan 1978, då under namnet ”Veteranvetarna”. PRO Ludvika vann och hyllades på Skansen av Bosse Larsson.

Läs mer om årets upplaga av PROvetarna här

Text: PRO