Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Tumba

Resa till Gränna, Visingsö, Jönköping 2021

Den 31 augusti till 1 september 2021 gjorde PRO Tumba en bussresa till Södra Vätterbygden med övernattning i Jönkpöping. Personer från PRO Grödine och PRO Norra Botkyrka var med på färden.

Bildspelet ovan visar det som hände den 31 augusti. Tidigt på morgonen, vid halvsjutiden kom bussen, som skulle föra oss till Gränna. Så blev det inte, den stannade i Salem! Fel på bussen och väntan på en ny buss. Den kom hela vägen både bort och hem, och resan kändes trygg. Fikarast vid Herrbeta och i Gränna blev det väntan på färjan i vackert väder, tack och lov. Över på Visingsö åt vi en god lunch på Restaurang Solbakcen, slottstek! Åter i bussen klev en guide, Janne, på. Under en resa i sakta mak berättade han om det vi såg utanför bussfönstret. Fina vyer med lång, intressant historia. Åter på färjan till Gränna, där vi självklart måste köpa polkagrisar. Färd till Comfort Hotel i Jönköping där vi först åt en kycklngmiddag med kladdkaka. En skön kvällspromenad i en ljummen sensommarkväll blev det för en del.

Här kommer fortsättningen på resan, en ny dag, den 1 september förmiddag och lunch. En guide berättade fängslande om Husqvarnas fabriks historia. Trots att vi var många, som ville se alla föremål och uppbyggda femtiotalsmiljöer, behövde vi inte trängas. Gamla minnen återkom när vi såg föremålen. Busstur till Stadsparken och lunch på Stugan Café och Restaurang. Ugnsbakad lax och kaffe med kaka smakade bra. Redo för eftermiddagens besök på Tändsticksfabiken. Fortsätter i nytt bildspel..

Och så kom eftermiddagen den 1 september. Den ägnades åt besök på Tändsticksmuseet , där vi släpptes in i små grupper på grund av restrikstionerna. Vi såg film om forna tiders manuella tillverkning av tändstickor och maskinernas intåg i verksamheten. Tur att vi hade fint väder och kunde njuta av att vara ute och se alla företag som flyttat in i området. Vid ett stopp i Mantorp på hemresan blev det fika vid Gunnes väskor. Det var en upplevesle att se så mycket i en butik, väskor, handskar, mössor, leksaker och massor av annat. Fikat var gratis, men kunderna spenderade pengar på det som fanns i butiken, och var nöjda efter fina kap. Resan fortsatte hemåt utan vidare avbrott och vi kom säkert hem till Botkyrka. Tack till resekommittén som, efter uppehåll under pandemin, ändå kunde ordna resan!