Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Tumba

Kryssning Höga Kusten 4-6 september 2022

Äntligen kunde vi resa med Cinderella på kryssning!

Söndag eftermiddag blev vi hämtade av Kerstins buss för att bekvämt åka till Värtahamnen. Vi hittade våra hytter på Cinderella och fick därefter går till den restuarang som serverade oss en god trerättersmiddag. Inte kom vi ihåg om vi hade beställt fisk eller kött, så Marianne fick gå ner i hytten för att leta reda på listan, där det tydligt framgick vad vi beställt! Tur att det är ordning på reseledarna, som var Kjell Drotz, Marianne Olovsson, Britt-Louise Karlsson och Helena Larsson.

Morgonen den 5 september när vi närmade oss Härnösand kunde vi njuta av sjörök från havet. Härligt att se när solskenet bröt igenom. Vid anmälan kunde man välja mellan olika aktiviteter i Härnösand. Några hade valt att åka till broarna, några var på wiskyprovning och jag, Gudrun Carlsson, som skriver var på stadsvandring. Det stod flera bussar i land och tog oss till de olika målen. Flera bussar tog sig upp på Vårdkasberget så att man kunde beundra utsikten. I centrum såg man rådhuset med sin pampiga fasad. Stadsvandrarna fick lunch på S:t Petri Logens restaurang, en kulturminnesmärkt byggnad. Vi bjöds på norrländska specialiteter, som tjälknöl med potatisgratäng. I domkyrkan såg vi den 17 meter långa regnbågsmattan, en symbol för mångfald och allas lika värde.

Vädret var strålande hela resan och det var fint att stå ute på däck och njuta av utsikten. Vi for norrut för att se Höga kusten på nära håll och Höga Kustenbron. När vi varit nära bron, inte under, så var det dags för skaldjursbuffé. Välplanerat även där med bokade bord. Det fanns mycket att välja på. Och visst måste man senare på på show! Duktiga ungdomar sjöng och rörde sig hela tiden, konditionskrävande. En klurig klocka fanns det. Den visade både finsk och svensk tid, med sina två timvisare! Via Mariehamn gick färden mot Stockholms vackra skärgård och på morgonen den 6 september fick vi brunch, så att vi inte skulle gå hungriga från denna resa. Tack resekommittén för en väl genomförd resa!