Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Tumba

Kryssning till Bornholm och Visby den 21-24 maj 2023

Söndagen 21 maj hämtades vi av buss för vidare färd till Vikings hamn. En riktigt tur med vädret hade vi alla dagarna och bilderna visar det. Första målet var Bornholm dit vi kom nästa morgon. Det fanns fler utflykter att välja mellan. Detta bildspel visar Södra Bornholm med besök i en typisk rundkyrka och en god lunch med rökt sill på rågbröd, Sol över Gudhjem, Bornholms specialitet. Gott och mättande. En vandring ner till stranden med den finkorniga och vita sanden var härlig. Några gick ner och doppade tårna! Just denna tur guidades på danska och ibland var det svårt att hänga med, men det mesta förstod vi. En glass i solskenet hann vi med, innan det var dags att åka tillbaka till Cinderella.

Efter ännu en natts sömn kom vi fram till Visby. Några var kvar i Visby och gick stadsvandring med guide. Detta bildspel handlar om utflykten till Fårö. Första stoppet där var Langhammars naturresvervat, där vi förundrades och fotograferade de märkliga raukarna. Den torra marken och de vindpinade träden ger en mycket karg natur. Man imponerades av alla välbyggda murar av kalksten, som lagts upp för att åstadskomma odlingsbar mark. I det strålande, varma vädret kunde vi sitta ute och äta en god lunch med lammfärsbiffar. Om man hade tänkt sig att absolut inte handla i Ebbes hantverk, så borde man inte ha gått in. Frestelsen blev för stor för några av oss. Något kronor fattigare for vi till Fårö kyrka. Ingmar Bergmans grav besöktes. Vi hann med ännu ett kyrkobesök, till Bro kyrka. Bra som jämförelse mellan olilka stilar på Gotlands 92 kyrkor. Åter på fartyget fanns många alternativ till förströelse. Pianobarens musik lockade några.

Efter två härliga dagar med olika utflykter kunde vi så frossa på skaldjursbuffén. Men man kunde äta annat också, bl. a. oxfilé. Bland all underhållning man kunde välja fanns en frågesport och ett musikquiz. Vid båda dessa begivenheter blev PRO-are från Tumba vinnare av varsin väska med varierat innehåll. Grattis till dem! På morgonen efter kunde vi verkligen njuta av Stockholms vackra skärgård. Det gick fint att sitt ute och bara njuta. Ett mycket varmt tack till Marianne Olovsson och Britt-Louise Karlsson i resegruppen, som ordnat denna kryssning.