Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Tumba

Dagsutflykt till Lars Lerins Sandgrund den 29 augusti 2023

Det blev stort intresse för denna dagsuflykt till Karlstad, vi fyllde en buss!

I väntan på att få gå på bussen klockan sju på tisdagsmorgonen mot Karlstad. Björcks buss hämtade oss vid Seniorhuset. Mot Södertälje gick det trögt, mitt i morgontrafiken, men sen gick det bra. Britt-Louise Karlsson delade ut ett papper med "gömda" fåglar för oss att klura ut. Det var knepigt och lurigt, och höll oss sysselsatta flera mil. Ove Persson hade tryckt upp en artikel om Sandgrunds historia, och den skickades runt i bussen och lästes med intresse. I Arboga fikade vi på Dinners.

Resan fortsatte mot Karlstad och vår chafför parkerade vid Sandgrund, Lars Lerins konstgalleri. Vi fick en fin guidad vandring där, och fick höra en hel del om konstnärens utveckling och liv. Vi förundrades över skicklighet och fantasi i bilderna!

Efter den guidade turen gick vi omkring en stund och beundrade konsten, men lunchen och det vackra vädret lockade oss ut. Det blev samling vid Värmlands museum där det fanns soffor att sitta på och njuta av sensommarsolen. Restaurangen "Matbruket" låg i anslutning till museet. Reseledarna Britt-Louise Karlsson och Marianne Olovsson gick in och annonserade vår ankomst och kunde snart visa in oss. En härlig lokal, som rymde oss allihop. God mat fick vi och kaffe och kaka efteråt. Ut i solen igen för fri tid.

Vår stora grupp från bussen skingrades en stund, några satt kvar och njöt av solens sken, några gick till torget eller in i stan och några flanerade utmed stranden. Detta bildspel innehåller lite bilder från Klarälvens strand. Skulpturerna "Sola i Kallsta" och "Gustaf Fröding" träffade vi på.

Efter en riktigt fin dag anordnad av resgruppen kunde vi lugnt sätta oss i bussen igen. Även på hemresan fikade vi på Dinners i Arboga, ni ser kön till fikat på första bilden. Där fick vi också tillbaka fågelgåtorna. Facit fick vi i bussen, men om man ska tro bilderna, så fanns det kanske någon tveksamhet i svaren. Är en "arg man" en domherre eller en brushane bland fåglarna? Ja det kan man diskutera! Men kul var det i alla fall att försöka tänka utanför ramarna. I Södertälje var det broöppning, så där blev vi stående en stund. Men vi kom mycket säkert hem till Seniorhuset framemot halvniotiden. Mycket nöjda och glad och lite trötta! Tack resegruppen för initiativet!