Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Skultorp

Detta hände 2018

Minnen från 2018

Bilder och reportage från 2018

December 2018

Torsdagen den 13 december 2018

Lucia och julfest firades hos PRO Skultorp i Filadelfias lokal på luciadagen med ett tunt snölager utanför trappan vilket bidrog till en fin stämning för oss alla. Medlemmarna möttes av julmusik, glögg och pepparkaka.
Vår ordförande hälsade alla välkomna och bjöd till bords för den hemlagade grötlunchen. När alla var mätta kom då lucian med sitt följe som i år bestod av Septembergänget förstärkt av dragspelaren Iréne Pettersson, stjärngossarna Jakob Larsson och Tomas Nordin. Tomtefar fanns med vid sidan av tomtemor. Extra fint var att barnen Vilhelm och Ludvig ville vara med och de framförde sång och versläsning, med bravur.
Kaffe, hembakt kaka, frukt och godis serverades därefter och stämningen var på topp.
Septembergänget med förstärkning återkom med fler julsånger och blev sen avtackade med present och applåder. Kort information framfördes. Lotteridragning med fina julpriser genomfördes som alltid med spänning. Dagens personal avtackades efter att ha gjort ett fantastiskt arbete för oss alla. Flera av medlemmarna stod också för iordningsställande av lokalen.
Ordförande önskade därefter alla EN GOD JUL och ETT GOTT NYTT ÅR och tackade för detta år som gått då vi har fått flyttat runt våra aktiviteter i olika lokaler samt välkomnade medlemmarna till den första träffen för 2019.

Årets Lucia.

Årets Lucia. Foto: Birgitta Axelsson

November 2018

Måndagen den 26 november 2018

Novemberträffen för PRO Skultorp genomfördes under trevliga former i ” Allas hus” Borgunda. Många av våra medlemmar kom för att höra kändisen Runo Sundberg kåsera. Denne snart 90-åring berättade med inlevelse om sitt liv, vilket är fyllt med massor av intressant innehåll. Han delgav oss från sin barndom och hur han hamnade i underhållningens bransch. Han har varit med i många revyer i Skövde som ”Lanthandlarn” men också deltagit i Stockholm med Kaj Gullmar, Stig Järrel, Gösta Bernhard, Gunnar Viklund och hur han vid ett tillfälle nobbade Karl Gerhald, Populärt blev det med sången ”Johansson”. Den allra första TV inspelningen deltog han i. Många intressanta möten fanns med såsom Makeba som försökte lära ut s.k. klicksång och Olof Palme vid 2 tillfällen som fick skivan Lanthandlarn av vår underhållare. Runo Sundberg fick ett smeknamn vilket var ”Skövde-Oskar”. Stort tack framfördes med ”Skultorpsförkläde och en burk honung samt mycket applåder.
Fikat smakade gott därefter och sen var det dags för ett protokollfört möte, med verksamhetsplan, budget och medlemsavgift för 2019 för vår förening. Information från styrelsen och KPR genomfördes samt dragning av ett adventslotteri med mycket fina vinster. Dagens personal avtackades för sin insats som var mycket uppskattat. Sista träff för året är luciafesten den 13 december. Ordförande tackade alla som kommit till en ytterligare bra träff med trevlig samvaro.

Oktober 2018

Måndagen den 22 oktober 2018

PRO Skultorps oktoberträff var i Allas hus i Borgunda där vi startade med en god sopplunch. Då vi kände oss mätta och belåtna hälsades gruppen Namelosers välkomna att underhålla oss. Gruppen bestod av Stig Lindblad, Mats Forsmark och Roland Bäck, vilka för dagen gjorde premiär. De spelade och sjöng gamla godingar från 50, 60 och 70-tal. Många låtar t.ex. av Elvis Presley, Buddy Holly, Roy Orvinson, Cliff Richard blandat med svenska låtar. Avtackningen var som vanligt ”skultorpsförklädet” som mottogs med glädje och applåder. Kaffe och äpplepaj serverades därefter. Gruppen framförde enligt önskemål några låtar till. Styrelsen informerade om att tre nya medlemmar tillkommit samt om seniormässan på Arenan i Skövde. Information gavs från Samorganisationen. De som ville köpa PRO-almanackan för 2019 kunde anmäala detta till Yngve. Nästa träff blir i november och innehåller bl.a. budget och verksamhetsplan för 2019. Lotteridragning genomfördes med glada vinnare. Dagens personal fick förstås lovord för sin hemlagade mat. En mysig och trevlig eftermiddag i den fina miljön i Allas Hus var därmed slut för dagen och ordförande tackade alla för de kommit till träffen samt önskade alla en fortsatt bra dag.

Dagens underhållare gruppen Namelosers.

Dagens underhållare gruppen Namelosers. Foto: Birgitta Axelsson

Onsdagen den 10 oktober 2018

Veteranvetartävling i Källby.
Vårt lag bestod av Gun, Siv och Henry med Yngve som lagledare. Laget lyckades vinna kampen med stor marginal. Frågorna var kluriga så poängen var inte så hög men vinsten satt skönt i alla fall.

Yngve sköter utdelning av frågor till Källby laget. I bakgrunden dagens domare.

Yngve sköter utdelning av frågor till Källby laget. I bakgrunden dagens domare. Foto: Birgitta Axelsson

Gun, Henry och Siv utgjorde vårt vinnande lag.

Gun, Henry och Siv utgjorde vårt vinnande lag. Foto: Birgitta Axelsson

Torsdagen den 4 oktober 2018

Studiebesök på Skaraborgs Vatten gjorde ett gäng från PRO Skultorp i förra veckan. Vi blev mycket väl mottagna av Carl Doverholm som först berättade historiskt hur denna fantastiska anläggning kommit till. Ett antal framstående personer från Skövde, Falköping och Skaras kommuner bestämde sig för att dra en vattenledning från Vättern till de ovannämnda orterna för att förbättra dricksvattnet. Detta var 1956 och hela sträckan var klar 1959, nästa år 60 års-jubileum. På den tiden var detta projekt något alldeles utöver det vanliga. Utgångsplatsen vid Vättern blev Hjällö lite söder om Hjo och sedan ledning till Borgunda, där den delar sig till Skövde, Falköping och Skara. I Borgunda prepareras vattnet och allt övervakas idag via datorer. Sex man arbetar i Borgunda. Tidigare arbetade man i skift. Vi gick runt i anläggningen och förundrades över hur välskött allt var samtidigt som många av oss tänkte hur bra det fungerar med att vi bara hemma öppnar vår kran och får vatten. Det framkom också att flera föreningar på landsbygden numera köpte vatten direkt av Skaraborgs vatten. Vätterns yta sjunker normalt med 4 mm om året men under denna sommar har förbrukningen av vatten ökat. Besöket avslutades med en film, där vi kunde se hur allt startade och en man som arbetade med från början berättade i olika inslag av filmen. Vi var mycket nöjda med det vi sett och hört, en fin och lärorik eftermiddag.

Carl Doverholm berättar

Carl Doverholm berättar. Foto: Birgitta Axelsson

Ett manöverbord, det kliar i fingrarna.

Ett manöverbord, det kliar i fingrarna. Foto: Birgitta Axelsson

September 2018.

Måndagen den 24 september 2018.

PRO Skultorps septemberträff var i ”Allas hus” i Borgunda där vi startade med en tipspromenad inomhus trots att solen sken. Vårt eget Septembergäng skulle så klart sköta underhållningen på plats förstärkta av Irené Pettersson och Stig Lindblad. Låtar framfördes både med hela gruppen men också med roliga inslag av solosång samt av två sångare där man snabbt snyggade till sig med kepsar, metspö, rockar, peruk och förkläde. Mot slutet ett alldeles nytt poppuri där gänget växelsjöng med Irené. Avslutningen var ”Farväl till sommaren" och Auf wiedersehn.
Solklart att vi ses igen!
En smörgåsbuffé serverades därefter som var mycket välsmakande och uppskattat. Information gavs från styrelsen. PROvetartävling den 10 oktober bortamatch mot Källby. Påminnelse om studiebesöket den 4 oktober. Anmälan till sopplunch vid oktoberträffen cirkulerade. Internationella äldredagen firas på Träffpunken Billingro den 1 oktober. 2 oktober besöker seniorshop Träffpunkten. Vi deltager vid Skultorpsdagen den 14 oktober. Seniormässan den 25 oktober på Arenan. PUB-afton ska anordnas i november. Boulen startar inomhus i Skövde.
Tipspromenaden gicks igenom och priser delades ut till flera som hade klarat av flest frågor. Lotteridragning med som vanligt fina priser. Dagens personal avtackades för den fina insatsen som de gjort. Ordföranden utlyste nästa träff som blir på samma plats som dagens. Stort tack till alla som kommit till träffen!

Dagens lottförsäljare

Dagens lottförsäljare. Foto: Birgitta Axelsson

Septembergänget

Septembergänget. Foto: Birgitta Axelsson

Tisdagen den 14 september 2018.

Informationscafé i Godsmagasinet.
Inbjudna föreläsare var Swedbank och Polisen.

Augusti 2018.

Måndagen den 27 augusti 2018

PRO Skultorps augustiträff inleddes efter sommaruppehållet i Filadelfias lokal och ett stort antal medlemmar deltog under mycket trevliga former. Elinor och Jimmy Andersson återvände till oss med lika stort arrangemang som vid tidigare underhållning hos oss. Jimmy sjöng bland annat låtar av Stefan Demert och ska deltaga vid en minneskonsert i Stockholm till Stefan Demerts minne, samt Varolalåten som han deltog med i Skaraborgs radion. Elinor sjöng många gamla godingar och lyckades få med oss att sjunga när hon vandrade runt i publiken. Det blev till publikens glädje flera extra låtar och båda avtackades med var sitt Skultorpsförkläde och applåder. Intresseanmälan cirkulerade runt, om intresse fanns för en bingo eftermiddag och en pubafton, då ska om intresse finns aktivitetsgruppen jobba för detta, samt ett studiebesök på Borgunda vatten där det sistnämnda blev fullbokat på träffen. Information gavs om Friskvårdsdagen, Seniormässa, ny omgång av PROvetarna, lokalfrågan, qigong bl.a. Köksgänget serverade kokt korv, kaffe och hembakt kaka. Lotteridragning utfördes. Ordförande avtackade köksgänget, för en bra insats och även medlemmarna som kommit till en mysig träff.

Dagens underhållare Elinor och Jimmy Andersson.

Dagens underhållare Elinor och Jimmy Andersson. Foto: Birgitta Axelsson

Ellinor får förstärkning av Jakob Larsson.

Ellinor får förstärkning av Jakob Larsson. Foto: Birgitta Axelsson

Fler kände för att sjunga.

Fler kände för att sjunga. Foto: Birgitta Axelsson

Torsdagen den 9 augusti 2018.

PRO Skultorp genomförde en augustidag, trots värmen, en utflykt till Varnhem och Kata gård samt intilliggande museum och klosterkyrkan för dem som orkade. Guiden på Kata gård berättade med inlevelse om platsen som först varit en gårdskyrka, en av de första i Västergötland under 900-talet. Den första kyrkan var av trä och efter några decennier byggdes kyrkan ut och så småningom till en stenkyrka. Vi kunde se modeller på båda kyrkorna. Kyrkan togs ur bruk efter att munkar byggt Klosterkyrkan på 1100-talet. Gårdskyrkan tillhörde en mäktig storgård och en stor mängd gravar runt kyrkan har man kunnat gräva fram, varav en kvinna vid namn Kata har man funnit där, tack vare en runristad sten med namnet på. Den trekantiga byggnaden som byggts över denna plats ger skydd åt ruinen och vi kunde gå runt och läsa på olika montrar samt se ner på utgrävningarna. En historisk spännande genomgång! Vi åkte sedan till Mellomgårdens café och gårdsbutik i Norra Lundby där vi intog fika och en titt i gårdsbutiken. En fin avslutning på denna eftermiddag.

Vi har varit där.

Vi har varit där. Foto: Birgitta Axelsson

Byggnaden över den gamla kyrkan.

Byggnaden över den gamla kyrkan. Foto: Birgitta Axelsson

Trots denna fina altan, sitta vi inne, lite svalare där.

Trots denna fina altan, sitta vi inne, lite svalare där. Foto: Birgitta Axelsson

Onsdagen den 4 juli 2018.

PRO Skultorps årliga resa gick i år till Värmland med Stenstorps buss. Första stoppet var Kristinehamn och Ölme diversehandel. Ett magasin som var flyttat från Ölme. Ett museum fyllt med massor av nostalgiska varor och prylar som vi kände igen från vår barndom. Det diskuterades många minnen både tråkiga och roliga.
Innan vi åkte därifrån fick vi lyssna till en intressant berättelse om museet samt intog god förmiddagsfika.
Karlstad var målet för dagen där vi först åt en god lunch på Wermlands museum och därefter Sandgrund och Lars Lerins utställning som låg precis intill museet.
Vi lyssnade på en trevlig guide som berättade först om Lars Lerins liv och därefter gick vi runt med henne och såg på konsten. Vi fascinerades av hans konst både av det mörka och det ljusa. Mycket av hans konst finns på andra orter både i Sverige och utomlands. I ett utav rummen var fotokonst från Junior, med temat uttryck via ögonen vilket var synbart. I ett annat rum var det Lerins lärlingar frånTV-serien som hade sin konst och när vi stod där kom Viktor från den gruppen på besök och berättade med inlevelse om hur underbart det var att jobba med Lars som han sa. Nu var det sommaruppehåll men till hösten träffas de igen med Lars varje vecka. Vi tackade Viktor med kramar och applåder. Guidningen avslutade strax därefter och vi tackade förstås guiden med en applåd. Vi kunde gå omkring en bra stund till om vi ville eller ta en promenad till centrum som låg strax intill. Dags därefter att vända hemåt men ett stopp i Väse för eftermiddagsfika som smakade gott. En bra genomförd resa med många intryck med hem tack vare Yngve PRO Skultorp och Jeanette Stenstorps buss.

Dåtidens parkering.

Dåtidens parkering. Foto: Birgitta Axelsson

Sandgrund och en del av Lars Lerins fantastiska konstverk.

Sandgrund och en del av Lars Lerins fantastiska konstverk. Foto. Birgitta Axelsson

Man blir hungrig av alla intryck under resan.

Man blir hungrig av alla intryck under resan. Foto: Birgitta Axelsson

Juni 2018.

Tisdagen den 26 juni 2018.

Årets sommarträff för PRO Skultorp var i ”Allas hus” i Borgunda som är den gamla ombyggda skolan i byn. Vi fick lyssna till Anders Schönborg som informerade oss om hur Borgunda Bygdegårdsförening hade tagit över byggnaden och moderniserat denna. Vi intog därefter sommarmat som köksgruppen tillagat själva och var mycket välsmakande och förstås uppskattat. Underhållningen för träffen var Lars-Eric och Johan Frendberg från Trollhättan, de framförde låtar från 1950-60-70 och 80-tal även från 1920 talet, både visor, schlagers och rocklåtar, mycket medryckande, vi sjöng med i en hel del låtar och stämningen var på topp. Efter extralåtar avtackades de båda med ”Skultorpsförkläde” och applåder. Därefter dags för jordgubbar, grädde, hembakt god kaka och kaffe. Styrelsen framförde en kort information bl. a. att skriva på listan för höjd allmän pension, vår resa, studiebesök i augusti i Varnhem och en titt på bordet med olika andra informationer. Köksgruppen hade ordnat med ett lotteri, där fina priser utdelades till vinnarna. Dagens personal avtackades för det goda som vi fått njuta av och nästa träff är i augusti. Ordförande önskade alla en skön fortsatt sommar och blev själv av en medlem önskad detsamma. Vi konstaterade att det gick lika bra att träffas i grannsocknen som i Skultorp!

Frendbergs ett av dagens huvudinslag.

Frendbergs ett av dagens huvudinslag. Foto: Birgitta Axelsson

Jordgubbar var det andra.

Jordgubbar var det andra. Foto: Birgitta Axelsson

Här är diskarna Lennart och  Erik i full action.

Här är diskarna Lennart och Erik i full action. Foto: Birgitta Axelsson

Måndagen den 4 juni 2018.

PRO Skultorp hade en utflykt till Hornborgasjön och Fågeludden en eftermiddag i förra veckan. Vi promenerade ut först till Pagoden och fick njuta av flera fågelarter en del med sina ungar samt fläktande skön vind längst ut.
Vi var också inne i Naturum där vi kunde ta del av utställning om Hornborgasjöns historia, fåglarna och naturvärden. En film fanns att tillgå för den som var intresserad. En barnhörna var fint inredd och en utställning av fåglar i trä gjorda av en träsnidare från Skövde fanns att se på samt till försäljning. Fyra våningar upp kunde vi gå runt och se bergen Billingen, Mösseberg och Kinnekulle och givetvis hela Hornborgasjön som är riktig stor.
Innan vi skildes åt fikade vi gemensamt på Café Doppingen och en trevlig eftermiddag var sedan till ända.

På väg till Doppingen för fika.

På väg till Doppingen för fika. Foto: Birgitta Axelsson

Göte och Bettan visar glada miner i solskenet

Göte och Bettan visar glada miner i solskenet. Foto: Birgitta Axelsson

Lennart och Rolf vilar efter promenaden.

Lennart och Rolf vilar efter promenaden. Foto: Birgitta Axelsson

Maj 2018.

Måndagen den 28 maj 2018.

PRO Skultorps månadsträff gick i värmens och vattnets tecken. Vi gästades av Arnold Karlén från Tidan som visade bilder och berättade om "Tidan inte bara en å."
Historiskt har Linné på 1700-talet sagt att ”Åna var gudarnas å- med heliga källor". Tidigare på 1600-talets början såg Karl IX till att driva kvarnar och sågverk utmed ån.
Under 1900-talet kom elen och då ändrades mycket av det gamla.
Vi fick följa Ån från Ulricehamn till Vänern, längden är 18.5 mil lång. Kvarnar, sågverk och kraftverk fanns på många ställen utmed sträckan och idag finns det 30 kraftverk i bruk. Vättaks strömmar 6 km långt som ligger mellan Madängsholm och Bälteberga, med 16 meters fallhöjd är idag ett reservat. Mariestads kvarn hade tidigare en kvarnskola.
Arnold Karlén avtackades så klart med ”Skultorpsförkläde” och applåder för det intressanta vi fått lyssna till.
Information från styrelsen, nya resor, vår egen resa, måltider via kommunen, sommarlunchen, PRO-travet, lista inför valet, höj den allmänna pensionen.
Vi avnjöt god fika och ett fint lotteri som ordnats på ett förtjänstfullt sätt av dagens kökspersonal samt kunde tacka varandra för en bra eftermiddag tilsammans.

Arnold Karlén från Tidan visade bilder och berättade om Tidan.

Arnold Karlén från Tidan visade bilder och berättade om Tidan. Foto: Birgitta Axelsson

Tisdagen den 15 maj 2018.

Kvarndammen i Skultorp. Gubbarna vid återvinningen och PRO Skultorp hälsade välkomna till Kvarndammen.Korv, tipspromenad och allsång stod på programmet. Det 50 tal personer som kom fick en skön eftermiddag i det härliga vårvädret.

Kvarndammen

Kvarndammen. Foto: Birgitta Axelsson

April 2018.

Måndagen den 23 april 2018.

Vårlunch för ett 50-tal medlemmari PRO Skultorp hölls i Filadelfias lokal i Skultorp. Dagens underhållare var Henrik Fredriksson, vilken framförde ”Kungliga representationsmåltider”. Henrik fängslade oss med att berätta att han utbildade sig till kock vid Kavelbrogymnasiet, var med som kock och servitör på Nobellbanketten och blev hovlakej vid H.M. Konungens bord , en stab som vid behov serverar vid kungamiddagar och andra måltider med representativt syfte både i Sverige och utomlands.
Historiskt fick vi lyssna till måltidens, värdskapets och givetvis Nobelltraditionernas utveckling på många plan. Det kunde vara förberedelser såsom dukning av olika porslin och glas vid olika årstider, blomdekorationer, dukarnas betydelse och en hel del annat som hör till statusen för kungligheterna.
Just måltiden och värdskapet har Henrik fördjupat sig i och alldeles nyligen avslutat en fil.kand-utbildning vi Grythyttan.
Som avslutning på en fantastisk underhållning stod ett bord uppdukat med vacker linneduk och vackert porslin, glas, bestick och servetter som vi fick ytterligare en fin genomgång av. Henrik avtackades med ett ”skultorpsförkläde” för hemmabruk.
Information från styrelsen. En ny medlem hälsades välkommen. Resor och olika aktiviteter samt valdebatt togs upp. En namninsamling inför valet i höst påbörjades. Avtackning av dagens personal som också tillagat vårlunch, kakor och fixat lotterivinster. Ordförande tackade alla för en fin eftermiddag tillsammans.

Dagens underhållare Henrik Fredriksson

Dagens underhållare Henrik Fredriksson. Foto1: Birgitta Axelsson

Det dukade bordet

Det dukade bordet. Foto: Birgitta Axelsson

Måndagen den 26 mars 2018.

PRO Skultorps trevliga påskfirande var i Filadelfias lokal i Skultorp. Den inleddes med en god påsk smörgås. Efter detta presenterades dagens underhållare som var Ehrling Lundberg från Malmbäck i Småland som också kallas för ”Smålands-Elvis”. Han trollband oss med sina Elvislåtar men även låtar från Bill Haley, Sven-Ingvars, Jim Reeves, Roy Orbinson m.m. Jerry Williams hedrades också med flera låtar. Låten, När det våras ibland bergen framfördes med 3 olika melodier, först den vanliga, sedan i Bellmanstil och Pärleporten. Mellan låtarna berättade Ehrling roliga episoder från sitt liv och det applåderades som aldrig förr. Det sista var förstås en Elvislåt under stående ovationer. Avtackning blev ett fint ”Skultorpsförkläde“ och massor av applåder.
Kaffe och påskbakelse intogs därefter. Styrelsen hade lite information om årets resa i sommar, olika konserter, paneldebatt med politiker och frågesportävling i Godsmagasinet i maj. Lotteridragning där vinsterna var påskinspirerade. Avtackning av dagens köks-och lotterigrupp som gjort det både gott och trevligt för oss. Avslutningsvis tackade ordförande Birgitta alla som kommit till träffen idag.

Dagens underhållare Ehrling Lundberg från Malmbäck i Småland som också kallas för ”Smålands-Elvis”.

Dagens underhållare Ehrling Lundberg från Malmbäck i Småland som också kallas för ”Smålands-Elvis”. Foto: Birgitta Axelsson

Måndagen den 26 februari 2018.

PRO Skultorp hade sitt årsmöte i Filadelfias lokal i Skultorp. Cirka 50 medlemmar deltog. Mötet inleddes med parentation och en tyst minut för bortgångna medlemmar under 2017. Församlingspedagog Olof Strömqvist höll en fin andakt och vi sjöng en psalm tillsammans under ledning av Irené Pettersson.
Till ordförande för mötet valdes Göte Johansson och sekreterare Anne-Marie Blomquist.
Valberedningens förslag godkändes och styrelsen består av:
ordförande Birgitta Andersson, sekreterare Gunnar Hjärtqvist, kassör Yngve Fasth, vice ordförande och studieorganisatör Anne-Marie Blomquist, ledamöter Lola Lindén, Göran Sahlberg och Lennart Johnsson. Revisorer Ingrid Hjärtqvist, Göte Johansson och ersättare Irené Gabrielsson. Boulansvarig Åke Karlsson. Aktivitets-programkommIté, Elisabeth Lundin, Margareta Gustavsson, Yngve Fasth och Birgitta Andersson. Kontaktombud, nytt för i år, Lola Lindén, Irené Pettersson och Göte Johansson.
Avtackningar hör ju också till årsmötet och de var: Yngve Sjögren som varit revisor i föreningen i 20 år. Kök och lotteriansvariga, Carin och Leif Johansson, Inga och Mats Widén, Anita Tapper, Britt- Marie Blixt samt trotjänarna Birgitta och Henry Axelssson som har haft många uppdrag under 12 år.
Underhållningen stod föreningens ordförande för, men då i sin tandsköterskeuniform Hon kåserade om sitt liv som tandsköterska i 40 år. Många kände igen sig men mycket var ändå okänt. Mycket har hänt i yrket på dessa år vilket framfördes med glädje, stolthet och humor. Dagens personal hade som vanligt gjort en bra insats, både med fika och lotterier.
Avslutningsvis sjöng vi nationalsången.(text Birgitta Axelsson bild Yngve Fasth)

Intresserade mötesdeltagare/publik lyssnar noga.

Intresserade mötesdeltagare/publik lyssnar noga. Foto: Yngve Fasth

Birgitta berättar om sitt liv som tandsköterska.

Birgitta berättar om sitt liv som tandsköterska. Foto: Yngve Fasth

Trotjänare avtackas för ett gott arbete, i kök och kommittéer.

Trotjänare avtackas för ett gott arbete, i kök och kommittéer. Foto: Yngve Fasth

Måndagen den 12 februari 2018.

Veteranvetartävling i Tråvad.
En vinnare är man på många sätt.
Även om inte alla svar är rätt.
Tråvad vann med två pinnar i dag.
Över vårt duktiga veteranvinnarlag.
Men Skultorps eldiga hejarklack.
Ger stående ovationer och ett hjärtligt tack,
till Siv, Johnny och Henry

Vårt lag

Vårt lag. Foto: Yngve Fasth

Måndagen den 22 januari 2018.

”Pearly Gate Jazz Band”, fem spelglada musiker från Hjo och Jönköping, stod för uppstarten av PRO Skultorps verksamhet 2018. Pearly Gate betyder ju Pärleporten och den psalmen var en passande signaturmelodi i uppjazzad version. Sammansättningen av piano, klarinett, bas, banjo och kornett gjorde att suveräna solon och fint samspel tände publiken. Konferencier Jan Eirestål skötte presentationen av musiken på ett humoristiskt sätt vilket lockade till många skratt men också med en underton som manade till eftertanke. Publiken tackade för underhållningen med stående ovationer och bjöds naturligtvis på extranummer. Efter kaffe och semla höll ordföranden en kort föreningsinformation varefter lotteridragning skedde. Dagens kökspersonal avtackades och medlemmarna skildes efter en trevlig eftermiddag. (bild och text Birgitta axelsson)

Gubbarna i bandet tackas med var sitt Skultorps förkläde.

Gubbarna i bandet tackas med var sitt Skultorps förkläde. Foto: Birgitta Axelsson

Jan Eirestål kåserar om hur storleken på en knapp kan påverka världsfreden.

Jan Eirestål kåserar om hur storleken på en knapp kan påverka världsfreden. Foto: Birgitta Axelsson