Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Onsala

Silla går till 15 juni 2024

Silla gick till!

Ja, lördagen 15 juni gick sillen verkligen till i Onsala. Det kom sillar från norr och söder, öster och väster och alla väderstreck däremellan, till och med från Lindome kom det sill.
Det kom inlagd sill, löksill, matjessill, Brantevikssill, senapssill, romsill, kräftmarinerad sill, pappasill, vitlökssill och många fler.
Varför kom så mycket sill till Onsala? Jo, Onsala PRO hade sin årliga sillafest på träffpunkten Rydet. Och som vanligt var anmälningslistan fulltecknad, med råge, och lokalen fylldes av sillsugna, lekfulla och mer eller mindre skönsjungande pigga medlemmar.
Sångerna lät bättre ju längre kvällen led, kan ju berott på att vi efter hand sjöng upp oss eller att vi blev lite avtrubbade, ju mer av bordets läckerheter vi inmundigade.
Som vanligt hade Tjalle klurat ut några väldigt svåra och spännande tävlingar. Om man var riktigt duktig hade man faktiskt möjlighet att vinna bilar! Inte bilar från Göteborg, nej, de här bilarna tillverkas i Gävle, finns i många olika färger och är mjuka och söta.
Vi började med ”silla går till” och avslutade med ”hur gick det till”. Sillen var slut, potatisen, sallad, brödet och drycken likaså. Det måste berott på att alla hade en mycket trevlig kväll med goda vänner, god mat, roliga sånger och spännande tävlingar.
Tack till Tjalle, Lena och Gert för trevligt arrangemang!
Nästa gång vi ses blir på rundturen med den gamla spårvagnen i Göteborg och utställningen World of Volvo.

Text Göran Foto Roffe