Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Onsala

Skutt och putt på Gräppås

Morgondimman lättade, solen kämpade sig genom molnen. Från backkrönet såg vi Gräppås vackra niohålsbana, som välkomnade Onsala PRO till årets traditionella Gräppåsdag. Vi möttes av nyklippta ruffar och fairways, perfekta greener, nykrattade bunkrar och glittrande vattenhinder. Anders och hans medhjälpare hade ställt iordning banan till ”Mastersklass”.

Efter mingel med kaffe och goda mackor var det dags för shotgunstart, alltså gemensam start på olika hål. Alla var nöjda med lottningen och klockan tio small startskottet och spelet rullade igång för 26 peppade, glada, lite nervösa oldgirls och oldboys.

Då rullade nästa karavan in på Gräppåsparkeringen. Det var 24 av föreningens boulare, som efter kaffe och macka gick till boulebanan för spel, tjöt och skratt i spännande matcher.

Efter ett varv på golfbanan och efter första boulematchen bjöds alla på dricka och kexchoklad, skänkta av COOP Kolla. Därefter fortsatte golfarna med varv två och boularna med nya matcher.

Alla kämpade väl, några lyckades väl lite bättre än andra, men humöret var på topp, trots att en del bollar försvann i skog och vatten.

När slaget var över och alla slagit sina slag väntade en spännande stund, när Helene, Ulla och Gunilla räknade ut resultaten. Det visade sig vara väldigt jämnt i toppen, endast ett slag skilde de tre första åt. Årets PRO-golfare blev Göran Gibson, tätt följd av Ulf och Gun Larsson.

Tävlingen avslutades med prisutdelning. Ett dignande prisbord, som förutom det vackra vandringspriset bjöd på många fina vinster skänkta av Stora COOP, COOP Kolla, Hemköp Hålabäck, Golf Outlets och KIFAB. Tack alla sponsorer!

Tack även till Gräppås GK för gott samarbete, Gräppås Golfrestaurang för god mat, smörgåsnissorna Vivi, Lillemor och Eva samt smörgåsnissen Gunnar.

Sammanfattning: En mycket lyckad dag!

Citat från Gräppås klubbchef Maria Magnussons månadsbrev:

Vi har haft Onsala PRO här på den traditionella Gräppåsdagen, en heldag med golf och boule, ett härligt glatt gäng.

Gräppås GK fick Dagens ros i tidningen.”