Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Korsnäs-Vika PRO

Medlemsmöte 30 augusti 2019

Tips vid krishantering samt trevlig underhållning stod på agendan vid höstens första medlemsmöte.

Elisabeth Myregrund.

Elisabeth Myregrund.

Nu börjar hösten närma sig och PRO Korsnäs-Vika har återupptagit sina olika aktiviteter. Vi har hunnit avverka en uppskattad hemlig resa, som i år var en rundtur kring Siljan och Orsasjön.

I fredags var det så dags för höstens första medlemsmöte på Hosjögården. Elisabeth Myregrund från Civilförsvarsförbundet var inbjuden för att tala om hur vi som enskilda medborgare kan hantera konsekvenserna av en större kris.

Vi bör vara beredda på att klara oss själva en vecka. Vi fick många tips på hur vi skall tänka för att klara våra grundläggande behov av information, mat, vatten, värme och sömn. Det var en mycket intressant och tankeväckande information.

Från allvar till skratt var steget inte långt när dagens underhållare ”dansbandskungen” Classe Sigvardsson tog över mikrofonen. Musik och roliga historier blandades och som avslutning tog han med oss i en medryckande visa till lite varmare länder.

Från Patientrådet informerade vår representant Jan Berglund bl.a. om Fontänhuset, som är en satsning för personer med psykisk ohälsa. Den psykiska ohälsan bland äldre förväxlas ibland med demens. Depression bland äldre är inte helt ovanligt men hjälp finns att få.

Vi fick också information om kommande aktiviteter, studiebesök och kurser. En engelsk konversationskurs och en läsecirkel är på gång.

Naturligtvis hann vi också med att umgås över en kopp kaffe och köpa lotter. /Ulla Persson