Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Korsnäs-Vika PRO

Medlemsmöte 29 mars 2019

Tomma tallrikar.

Tomma tallrikar.

Tomma blevo faten, när lokalen fylldes till bristningsgränsen.

En av de första vårdagarna fyllde medlemmarna i Korsnäs-Vika PRO samlingssalen på Hosjögården när man träffades för sitt månadsmöte. Det blev en både informativ och underhållande träff.

Mötet inleddes med att Erica Bergström från Familjens jurist informerade om framtidsfullmakt. Vi fick lära oss att en ny lag från 2017 gör det möjligt för var och en, oavsett ålder, att ta ställning till vad vi vill ska hända den dag då vi behöver hjälp att fatta olika beslut.

Framtidsfullmakten är ett alternativ till god man. Du kan alltså själv bestämma vem eller vilka du vill ska hjälpa dig. Du bestämmer också själv innehållet, vad det ska stå i fulmakten. Undantagna är beslut rörande vård och tandvård.

Vissa formalia måste uppfyllas då du skriver en fullmakt. Det finns blanketter på internet. Du kan också uppsöka en jurist för att få hjälp.

Efter denna intressanta information var det dags för underhållning av Falu dragspelsgille. Tolv musikanter fyllde salen med härlig musik. Det blev både solosång och allsång. Efter kaffet fortsatte musikanterna att underhålla oss med både musik och dråpliga historier. Vi sjöng också en allsång till hyllning av våren.

Vi fick information om kommande studiebesökl på Dalregementets museum och Muséet Kaserngården. Jan Berglund, som representerar oss i Patientrådet, informerade om att det nu finns en Team-jousverksamhet på Norslunds vårdcentral som kan ge hjälp vid akuta besvör. Det finns också en kurator för anhöriga.

Mötet avslutades med sedvanlig lotteridragning med fina vinster för de som hade turen med sig.

Ulla Persson