Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Korsnäs-Vika PRO

Medlemsmöte 25 september 2015

Mötesdeltagare.

Mötesdeltagare.

Korsnäs-Vika PRO höll medlemsmöte i Hosjögården den 25 september och de drygt 80 medlemmar som deltog fick en trivsam eftermiddag.

Diverse information om kurser lämnades. Bokcirkel pågår, likaså kurs i vinkunskap med provning. Kurs i knivslöjd startar upp under oktober och i november börjar en kurs ”Mot bättre vetande” (frågesport).

Bouleträningen pågår utomhus på Skutuddsplan under september. Fr o m oktober spelas boule inomhus i Falu boules lokal på Vallavägen 16.

Information lämnades av föreningens representant i patientrådet. Vårdcentralen Norslund har endast två tillsvidareanställda läkare på heltid och ca 6000 listade patienter. Sedan finns där deltidsanställda läkare, AT-läkare och stafettläkare. Det är därför svårt att kunna erbjuda samma läkare vid eventuellt återbesök. Tillgängligheten var sämre i våras men är nu bra. Jouren på kvällar och helger har flyttats från akuten till Tiskens vårdcentral.

Ett studiebesök på Radio Dalarna planeras den 10 november.

Ordföranden tog vid efter informationerna och ledde lite sittande gympaövningar.

Hovkvartetten, bestående av Ingemar Johansson, dragspel, Lasse Nyberg gitarr, Sivert Ludvigsson, dragspel och Bernt Hedberg dragspel och sång underhöll med sång, musik och trevliga historier. Publiken fick lyssna till många fina sånger, såsom SkomakarAnton, Ett glatt humör, För mig är du, blott den enda i världen och många fler, mycket fint sjungna av Bernt Hedberg. Även publiken inbjöds att delta i allsång och sjöng glatt med. Lasse Nyberg visade sig vara en fullfjädrad historieberättare och gladde publiken med många roliga historier.

Avslutningsvis blev det dragning på lotterier och ordföranden hälsade välkommen till nästa möte som äger rum den 23 oktober. Då underhåller Esbjörs Christina Warg.