Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Korsnäs-Vika PRO

Medlemsmöte 24 april 2015

Hans Lundh, Rune Johansson och Bengt Fredriksson spelar Taubevisor och berättar om diktarens liv.

Hans Lundh, Rune Johansson och Bengt Fredriksson spelar Taubevisor och berättar om diktarens liv.

Hans Lundh, Rune Johansson och Bengt Fredriksson sjöng låtar av Evert Taube och berättade om hans liv.

Korsnäs-Vika PRO höll medlemsmöte i Hosjögården den 24 april 2015. Som vanligt blev det fullt hus och drygt 90 personer deltog i mötet.

Information lämnades om höstens studiecirklar. En kurs i vinkunskap med provning och en läsecirkel planeras med start i september. Dessutom blir det promenader i föreningens regi. Den 4 maj runt Falu gruva med besök i Världsarvshuset och den 18 maj längs Faluån med besök i Idrottsmuseet. Det blir också en vandring runt Kyrkbytjärn den 10 maj och en byvandring i Kniva den 26 maj.

Efter informationen tog Bengt Fredriksson, Hans Lundh och Rune Johansson vid. De framförde ”Minnenas melodier” – ett program om Evert Taube, hans liv och visor. Rune berättade om Everts liv från det att han föddes till hans resor runt om i världen, konserter, hur han mötte Astri, giftermål i Jacobs kyrka och sedan även begravning i samma kyrka.

Hans spelade dragspel och Bengt sjöng och spelade gitarr. Vi fick höra många välkända melodier såsom ”Fragancia”, ”Eldarevalsen” och ”Så skimrande var aldrig havet”. De spelade också den i deras tycke vackraste visan ”Natt i Ligurien”. Programmet avslutades med att publiken sjöng med i allsång bland alla Taubes välkända melodier.

Som avslutning genomfördes dragning på lotterier och ordföranden hälsade välkommen till nästa möte som äger rum i församlingshemmet i Vika den 27 maj. Då underhåller Tom Bergerengen.