Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Grycksbo

16-01-20

Årets första Trivselträff

Årets första Trivselträff lockade nära åttio medlemmar till Bystugan trots det kalla vädret. Vice ordförande Per-Erik Björklund hälsade alla välkomna till träffen och hoppades alla skulle få en trevlig eftermiddag.

Anna-Lisa Johansson, som är föreningens representant i Patientrådet, informerade om rådets senaste möte och kunde bl.a. konstatera att antalet listade patienter i Grycksbo Vårdcentral har ökat vilket är positivt för orten och att tillgången på läkare är tillfredsställande trots ett antal pensionsavgångar. Ett lugnande besked för åhörarna.

Dagens huvudnummer var tandläkare Gunnar Lundström från Bjursås som tog oss med på en av sina många resor till Afrika där han har arbetat som tandläkare i kortare perioder. Den här speciella resan som han på ett lättsamt sätt berättade för oss med hjälp av ett stort antal bilder var från Kenya. Vi fick följa med på en resa med en mobil tandläkarmottagning till i första hand skolor. Barnen var väldigt förväntansfulla inför undersökningen och väntade tålmodigt på sin tur. Resultaten av undersökningarna var mycket positiva då ungefär nittio procent hade en mycket god tandhälsa.

Utöver arbetet som tandläkare blev det tid över för en utflykt till ett naturreservat där vi fick se bilder från vacker natur och mängder av vilda djur. Gunnar berättade om en annan mycket speciell upplevelse när dom åkte till den plats där president Barack Obamas farmor bor. Trots att huset där hon bor är mycket välbevakat lyckades de ändå till slut övertyga vakterna att få komma in och träffa henne personligen Besöket var inte planerat varför de inte hade med några gåvor men Gunnar kom på att han hade med sig i bagaget några virkade disktrasor och överlämnade en sådan som gåva. Den blev väldigt uppskattad av en mycket trevlig gammal dam. Sannerligen en minnesvärd upplevelse.

Under en paus i berättandet var det kaffe med gott bröd.

Därefter fortsatte kåseriet ytterligare en stund och Gunnar avtackades med lång applåd och en bukett blommor för en mycket uppskattad underhållning.

Träffen avslutades som vanligt med vinstdragning på varulotterierna och ordförande tackade alla för idag och välkommen åter på februariträffen.

/ Holger Karlsson (sekr.)