Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Ramsele-Edsele

Friluftsdag i Edsele 14/6 2023

Vädret?! Det har skiftat när vi haft friluftsdagar - snålblåst, duggregn, oftast rätt svalt men den här dagen var så vaaarmt att vi längtade efter skugga.

Bengt vid "serveringen"

Allra först gick vi tipsslingan som Sonja Sandström med hjälp av Marianne Edlund lagt ut. Kluriga frågor som man fick tänka lite annorlunda för att lösa. Under tiden grillade Lars Forslund korv med Bengt Nilsson som köksbiträde. Inne i stugan hade Elsy Holmlund och Side Asplund dukat upp kaffe/te och kaka.

Efter fikapausen var vi stärkta för flera tävlingar - tre tävlingsgrenar med kast - stövel, hästskor och pil. Som vanligt var det Maud Ejderkvist som förde noggranna tävlingsprotokoll. Ordförande Henry basade över stövelkastningen och hästskotävlingen. Leif Gissler skötte pilkastningen. Det var inte vilka pilar som helst vi tävlade med utan riktiga tävlingspilar. Vad hjälpte det? Piltavlan var ändå för liten för de flesta av oss.

 

Hästskokastning

Ingrid Sehlstedt Eliasson

Alvar Bernhardsson

Pilkastning

Sonja Sandström

Pia Karlsson

Henry Jönsson

Britt Stenklyft

Kristina Hällkvist

Sture Ragnarsson

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi var nära 30 som deltog med liv och lust i tävlingarna. Samvaron avslutades med prisutdelning. En lyckad dag i enkelhetens tecken.

Bild: Elisabeth Bystedt Text: Kristina Jönsson