Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Ösmo

Tipspromenad 2023-09-08

Det är fortfarande nästan sommarvarmt trots att det är en bit in i september och vädret var perfekt för en tipspromenad.

Förberedelserna började tidigt. Kerstin, och Monica H hade gjort i ordning frågorna till tipspromenaden. Eva bakade kaffebröd. Gunnel och Monica H hade varit hos Sorunda Korv-fabriken och handlat korv och resterande köpte de på ICA Ösmo. Monica H hade bryggt kaffet och serverade.

Vi fick låna Veras kök för att koka korven. För att den skulle hålla sig varm hela tiden fyllde Vera på med varmt vatten.

Platsen mellan husen på Nyblevägen 19-21 är en oas med pergola, sittplatser och vackra planteringar.

Kerstin och Kenneth studerade tipslapparna under livliga diskussioner.

Monica R och Åke funderade över frågorna och Ingrid lyssnade i bakgrunden. Monica R och Monica H var först ut på tipspromenadbanan där de satte upp frågorna och sist ut när de plockade ned frågorna samtidigt som hon kollar att vi inte skräpat ned.

Till slut läste Eva upp svaren på frågorna. Hon ingår i den Tipspromenadsgrupp som har bildats och som består av

  • Eva Anderson
  • Gunnel Svennberg
  • Kerstin Modin
  • Monica Hansson (Monica H)
  • Monica Risberg (Monica R)

Ingen hade alla rätt men med några enstaka fel fick till slut tre en varsin skraplott i vinst.

Vera gick som vanligt runt och sålde skraplotter. Arne vann inget på sin lott men han vann pris som den som hade minst rätt på tipsfrågorna och fick ett tröstpris. Vi gratulerar!

Tack Tipspromenadgruppen för allt arbete ni lagt ned! Tack Vera för att vi fick låna ditt kök och att du så ihärdigt säljer skraplotterna!

Text och foto Ulla Laiho

Uppdaterad 2023-09-15