Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Kultur Värmland

Konstresan till Stockholm

Vi var 39 deltagare som reste med Jönsson Buss Sunne en solig morgon. Första stoppet var vid Högsjöns rastplats där vi åt medhavda matsäckar. Solen sken och stämningen var god och förväntansfull. Resan fortsatte mot Stockholm och till lunchstället Lilla Hasselbacken på Djurgården. I den gamla och trevliga lokalen avåts en Wallenbergare och med glass till efterrätt.

Waldemarsudde

Sedan en kort resa till Prins Eugens Waldemarsudde. Där fick vi guidad visning i två grupper. Efter visningen var det egen tid att ströva omkring på museet och i omgivningen.

Waldemasudde3

Därefter tog bussen oss till Hotell Scandic i Alvik där vi inkvarterades. Kvällen avnjöts av många i hotellrestaurangen. Efter morgonens frukost var det dags för resa till Konstmuseet Artipelag på Värmdö och utställningen bland annat ”På armlängds avstånd”.

Artipelagens ägg
Stockholmspromenad

Omgivningen bjöd in till promenader på olika sätt, det medförde på grund av bristande skyltning att en del fick motionera extra.


 

Efter visiten på Artipelag var det dags att åka hemåt mot Karlstad. Det blev en del resor i Stockholm fram och till baka till de olika ställena. Busschauffören Monika både guidade och körde bussen på ett fantastiskt bra sätt i den hårda trafiken, smala gator och svängar. Efter stopp i Arboga med fika kom vi tillbaka till Karlstad vi 19-tiden.

Deltagarna uttryckte sitt gillande av resan och tempot både verbalt och per mail.

Tillbaks till Bilder