Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Kultur Värmland

Sommarbilder -23

Här kommer en salig blandning bilder från gemensamma och enskilda aktiviteter under förlidet sommarhalvår.

Klicka på vita knapparna så kommer det här och var upp ett bildspel.

Först bör vi väl njuta en gång till av midsommarens blomsterprakt. Bilderna är tagna just på den astronomiska midsommardagen när ljuset är som intensivast och mörkret som blekast. Konstigt att inte den dagen uppskattades mer, kan man tänka, när man nu sitter och längtar framåt till sommarens blomsterfröjder.

Laxholmen

Munkfors, Laxholmen mitt i sommaren (innan regnen kom). En ovanlig hängning av konstnärernas verk gjorde utställningarna intressant på et nytt och frächt sätt. Man lät representerade konstnärer dela på de olika avdelningarna med en eller två verk. Det inbjöd till att studera varje bidrag lite extra, istället för den slentrianmässiga scanningen som det lätt blir när en konstnärs kanske tjugo verk i rad gör varandra sällskap med samma teknik och på samma tema. En tidskrävande balansgång för att hängningen ska ge alla utställare likvärdig exponering. Besökarna reagerade i de flesta fall positivt på upplevelsen.

Bilder: Ersättare i styrelsen

Foto: Ersättare i styrelsen

Lisa Larsson

Delar av styrelsen tog en sommartripp till Värnamo och Vandalorum...

Där finns en utställning som presenterar Lisa Larsons konstnärskap i hela sin bredd, meddelas på Vandalorums hemsida. Här finns allt från hennes välkända serietillverkade objekt till skisser, prototyper och unika alster. Keramiken står i centrum, men här visas även föremål i porslin, trä, glas och brons. Dessutom innehåller utställningen verk av konstnärskollegor som Lisa Larson stått nära, samt folkkonst hon samlat som inspiration under resor världen över.
Här är några bilden från en gedigen samlig Lisa Larssonfigurer.

Foto: Ledamöter i styrelsen

Kör

Överasknings konert