Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Norrstrand

Välkommen till din förening!

Vi är en vital förening med i dagsläget c:a 300 medlemmar, som tillsammans skapar en mötesplats för gemenskap, personlig utveckling, glädje och hälsa. PRO Norrstrand har sommaruppehåll från sina cirklar under juni juli och augusti,men återkommer efter 19 augusti enligt nedan.

Måndag kl 14 Stickkafé Tisdag kl 9:00 Vävning Tisdag kl 14:00 Lättgympa Tisdag kl 15:00 Qui-gong Torsdag kl 14:00 Liten sånggrupp de torsdagar vi ej har medlemsmöte.Vi pausar våra promenader då det inte kommer några deltagare endast 1-2 sr .Vi försöker igen lite senare om det finns behov.

Sommarens och höstens program: samtliga kl 14:00 19 augusti kommer Wermlands Operan och uppträder.Förfriskning i pausen (50:00) 8 september kommer polisen ch informerar oss om bedrägerier och annan som drabbar oss äldre.

13 oktober kommer Tomas Gustavsson ,Kil och underhåller med sång och muik.

10 november kommer BO Söderberg Karlskoga och underhåller med sång och musik

8 december Julsånger med vår lilla kör

På våra medlemsmöten serveras kaffe och smörgås (40:-) .OBS 19 aug. 50:00

Lotterier


Vi kommer naturligtvis att följa Folkhälsans informtion för att ev, göra ändringar, som just nu släppt alla restriktioner, dvs. vi kan samlas i vår lokal på Norrstrandsgatan 71 E. Så alla är vrmt välkomna.

Kontoret på 71:an har öppet måndagar 10-12 men vi kan nås på tel.070 3142080

NYTT, Resor

Julmarknadsresa till Taxinge den 18 november anmälan till 070-3142080

Ring 070-3142080 om Du har någon fundering eller på

All kultur och cirkelverksamhet sker i samarbete med ABF.

Bojan

Kommande aktiviteter

Vi kunde inte hitta några kommande aktiviteter just nu.

 • Övrigt

  PRO vill ha mer tillgänglighet i SVT

  Igår deltog PRO:s förbundssekreterare Johanna Hållén på möte med SVT och de andra stora pensionärsorganisationerna. PRO träffade bland andra Hanna Stjärne; VD på Sveriges Television och lyfte pensionärernas perspektiv på public service.

 • Vård & omsorg

  Ny PRO-rapport om äldreomsorgen: Lägstanivå eller livsglädje?

  Många svenskar oroar sig över vården av anhöriga äldre och sin egen ålderdom. Trots de brister i äldreomsorgen som pandemin tydliggjorde så det är det väldigt tyst från våra politiker. PRO vill få ett slut på denna tystnad och åter sätta frågan på dagordningen. Därför släpper vi nu en rapport med fem åtgärder för att skapa en äldreomsorg med hög kvalitet som är likvärdig över landet.

 • Övrigt

  PRO: Äldre kvinnor utsätts också för våld!

  Idag på internationella dagen mot våld mot kvinnor vill PRO lyfta de äldre kvinnornas perspektiv. Det finns mycket forskning om våld mot kvinnor, men ofta rör forskningen inte äldre kvinnor. De få studier som ändå finns om äldre kvinnor visar detsamma som gäller vid våld mot kvinnor i yngre åldrar. Det vill säga att våldet är grövre, ofta upprepat och att det innebär svårare skador än det våld män utsätts för.

 • Övrigt

  PRO uppmanar finansmarknadsministern till krafttag mot bedrägerier

  Idag träffade PRO:s ordförande Åsa Lindestam och förbundssekreterare Johanna Hållén finansmarknadsministern, Niklas Wykman. Direkt efter mötet skickade vi ett öppet brev till Sveriges banker där vi kräver att de skyndsamt uppdaterar sina rutiner efter den nya domen i högsta domstolen.

 • Vård & omsorg

  PRO tycker till: strama upp reglerna för privata sjukvårdsförsäkringar!

  PRO ställer sig bakom kravet på stramare regler för privata sjukvårdsförsäkringar. PRO kommer alltid stå upp för att vård ska ges efter behov. Många multisjuka är också äldre och patienter som har lindriga besvär och sjukvårdsförsäkring ska inte tränga undan patientgrupper med större behov av vård

 • Övrigt

  PRO ställer sig bakom upprop mot digitalt utanförskap

  Var tionde invånare i Sverige lever i digitalt utanförskap. De kan inte få ett bank-id av olika anledningar och är utestängda från över 6000 tjänster som de har en medborgerlig rättighet att kunna nå. Samtidigt kan inte bankerna lösa detta på grund av regler som gör att alla inte kan få ett bank-id Men det finns en lösning.

Alla nyheter

Bli medlem i PRO

Tillsammans ser vi till att livet som pensionär blir bättre och roligare.

2019

Läs mer om PRO

Medlemsförmåner:

 • Pro medlemsresor
 • Utvecklande studier
 • Fri datasupport
 • PRO mastercard
 • Försäkringar
 • Billigare resor
 • Samhällspåverkan
 • PRO mervärde
Bli medlem!

Trippelskrapet

 • Sex årliga miljonvinster.
 • Vinst på var fjärde lott i snitt.
 • Viktig inkomstkälla för PRO-föreningar.
 • Gör det möjligt för PRO att hålla nere avgifterna.

 

Bli kund här

Läs mer om Trippelskrapet