Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Hammarö

Verksamhetsberättelse 2019 PRO Hammarö

Bild: Pixabay

Verksamhetsberättelse 2019 för PRO Hammarö.

Styrelsen i PRO Hammarö lämnar följande redogörelse för verksamhetsåret 2019.

Allmänt

PRO Hammarö har under en tid haft vikande medlemssiffror, i likhet med många andra PRO-föreningar. Nu ser vi en vändning under 2019, och en försiktig ökning. Våra strävanden att upprätthålla en omfattande studieverksamhet och reseverksamhet tror vi haft en positiv inverkan på denna förändring.

Styrelsen

Styrelsen har under verksamhetsåret haft följande sammansättning.

Thorsten Born ordförande

Jan Staaff vice ordförande

Britt-Mari Persson sekreterare

Anita Olastuen kassör

Lillemor Johansson studieorganisatör

Bengt-Gustav Persson reseansvarig

Britt-Mari Benjaminsen medlemsanvarig

Monica Ohlin ledamot/bitr.kassör

Kersti Dahlgren ledamot

Ersättare

Ulla-Britt Thorp

Solveig Born

Guje Nyström

Lisbeth Henriksson Från och med september 2019

Revisorer

Rigmor Olsson

Britt-Inger Sandström

Ersättare Britt-Mari Eriksson

Styrelse och föreningsmöten

10 styrelsemöten och 7 medlemsmöten har hållits under året.

På våra medlemsmöten har vi strävat efter att alltid ha något aktuellt tema eller något som medlemmarna efterfråga. Under 2019 har vi haft ett möte om HSB:s satsningar i Lillängshamnen, då man bjöd på semlor. Ett möte hade vi mannekänguppvisning med egna mannekänger som visade kläder från Arianns, det var väldigt uppskattat ! På decembermötet hade vi besök av ett stort luciatåg från Götetorp.

Öppet hus

Öppet hus för nya medlemmar har vi haft vid 2 tillfällen. Det är uppskattat och vi får diskutera med våra nytillkomna medlemmar vilka förväntningar de har på sitt medlemskap samtidigt som vi får informera om vår verksamhet och visa våra lokaler.

Representation

PRO Hammarö har varit representerade vid PRO Värmlands års- och höstmöte. Torsten Born är vice ordförande i Pro-distriktet. Bengt-Gustav Persson är vår representant i Fonus.

Julmarknad

Julmarknad hölls den 1 december på Clevegården. Där hade vi försäljning och lotterier på fina alster som tillverkats i våra studiecirklar. Det bjöds i vanlig ordning på varm glögg. I år hade vi själva hand om kaffeseveringen i SPF:s lokaler. Det var väldigt lyckat. Hela arrangemanget gav ett stort överskott.

Studier

Under året har vi haft 45 studiecirklar och 280 av våra medlemmar har gått i en eller flera av våra cirklar. Vi har under året samarbetat med Nordea och haft utbildning i Bank-id, Swish och banksäkerhet.

Studiecirklarna presenteras på föreningsmöte i januari. Vi samarbetar med ABF

Friskvård

På Lillängsskolan bedriver vi cirkelträning med hjälp av Friskvården i Värmland. Yoga bedrivs i regi av Yogaskolan i Sockenstugan höst och vårtermin. På Sätters badhus bedriver vi vattengympa höst och vår med egna ledare.

Boule

Boule är en egen förening med representanter för PRO och SPF. Under den kalla årstiden spelar man i en inomhushall vid Jonsbol fyra dagar i veckan, där finns även en kaffeteria. Ett sjuttiotal pensionärer deltar i den verksamheten Sommartid finns man vid utomhusbanor vid Nya Björkebo.

Minigolf

Vi spelar minigolf på Skoghalls välkända banor på onsdagar under sommaren. Det finns plats för flera deltagare.

Bowling

Bowling spelas i Wåxnäshallen på tisdagar. Pensionärer i karlstadsområdet spelar seriespel mot pensionärslag i övriga Värmland.

KPR

Under året har kommunens pensionärsråd, KPR, sammanträtt fyra gånger. PRO har 4 ledamöter i rådet och två ersättare. Protokoll från rådets möten finns numera på kommunens hemsida. I rådet avhandlas främst frågor som rör äldres situation i kommunen.

Resor

Den 10 – 11 mars var vi med en hel buss till Stockholm på Oscarsteatern och såg musikalen ”såsom i himlen”, sedan kryssade vi med Cinderella.

Den 11 juni åkte vi med en full buss till Linköping, och besökte Flygmuseet, Cloetta och Kornettgården.

Årets ”långresa” gick till Normandie den 26 – 30 augusti med 48 deltagare.

2 september gjorde vi en bussresa till Örebro med räkkryssning på Hjälmaren.

Den 27 oktober var vi en full buss som åkte till Stockholm och Oscarsteatern och såg musikalen ”Häxorna i Eastwick” med efterföljande kryssning till Åland.

Adventsresan gick i år till Drottningholms slotts Julmarknad, med sedvanlig kryssning med Birka.

12 medlemmar från Hammarö PRO åkte till Prag med en resa som PRO-Distriktet i Värmland anordnade.

PRO-Vetarna

Vi har även i år ställt upp med ett lag i PRO-vetarna. Vårt lag bestod av Bo Dahlgren Ingvar Ingvarsson och Lisbeth Vigren.

Bingo

I likhet med tidigare år har vi spelat bingo i Lillängsskolans matsal på tisdagar. Uppslutningen har varit god och vi har haft besökare ända från Molkom. En socialt bra verksamhet.

Lotterier

Vid våra föreningsmöten har vi alltid haft lotterier på någon vara, vi har även sålt 1-kronaslotter och trippelskrapet.

Blomsterfonden

Föreningens blomsterfond har i år inbringat drygt 11 000:- som får delas mellan Gunnarskärsgården och Björkhagsgården. Pengarna används till trivselfrämjande åtgärder.

Föreningens Hemsida och e-post

På vår hemsida kan man ta del av aktuella händelser, information om vår studieverksamhet, våra resor mm. Där finns också ett bildarkiv med bilder från våra föreningsmöten och resor. Sidan kan besökas på www.pro.se/hammaro Länk till annan webbplats.. Vi har samlat på oss ett stort antal e-mailadresser för att kunna göra grupputskick. Vår e-mailadress är: hammaro@pro.se. Vebbmaster för hemsidan är Britt-Mari Persson.

Föreningens ekonomi

Under det gångna året har vi arbetat hårt med ekonomin för att öka medvetenheten i styrelsen om föreningens intäkter och utgifter, för att kunna styra ekonomin bättre. Detta har gjort att vi kunnat minska utgifterna och öka intäkterna. Vi har också infört Swish för att de som inte har kontanter skall kunna köpa lotter……!

Årets resultat visar ett överskott på 29.726. Styrelsen föreslår att överskottet balanseras i ny räkning.

Slutord

Styrelsen vill framföra ett varmt tack till alla medlemmar för det förtroende som visats oss under det gångna året. Vi tackar också våra duktiga cirkelledare och lottförsäljare samt serveringskommittén för deras goda arbete. Vi tackar alla andra som på olika sätt stött vår verksamhet, Hammarö Kommun, ABF och sponsorer och inte minst ni medlemmar som besökt våra olika sammankomster.

Skoghall i februari 2020

Thorsten Born Britt- Mari Persson Anita Olastuen

Lillemor Johansson Bengt-G Persson Britt-Mari Benjaminsen

Jan Staaff Kersti Dahlgren Monica Ohlin