Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Stureby

Magelungens Strandpromenad

På vårens sista promenad, 31 maj, åkte vi till Farsta Strand och promenerade efter Magelungens Strandpromenad Länk till annan webbplats. fram till Farsta Gård Länk till annan webbplats.. Där blev det lunch/fika på Farsta värdshus innan vi gick vidare till Farsta Centrum och tunnelbanan hemåt.
En riktigt trevlig runda i det fina vädret.

17 maj var vi 2 personer som tog en kort PROmenad från Stureby till Sockenplan. Vädret var inte det bästa, men humöret var på topp!

Lena har guidat oss till några fina Grafittimålningar, här är en av dem

Onsdagen 3 maj var vi på PROmenad i Västertorp - Lena ledde oss runt på en mycket trevlig runda. Västertorp Länk till annan webbplats. har tex Stockholms största bestånd av skulpturer Länk till annan webbplats. inkorporerade i stadsmiljön och blir därmed Stockholms största utomhusutställning Avslutningsfika i det underbara solskenet på Bakstugan - ett Bageri och Café vi verkligen kan rekommendera.

Stora Sköndal

På dagens 19.4 PROmenad guidade Anita, den 8 personer starka gruppen i
Stora Sköndal Länk till annan webbplats.. Vi gick från Sköndalsbro utefter Drevviken och kollade in både vitsippor, vårlök, scilla och en del ovanliga träd - bl a glasbjörk, bok och en ovanlig tallsort. Paus hade vi på Kristinahuset (heter så eftersom Drottning Kristina hade sina jaktmarker där). Där fanns mycket gott - både lunch och fika. Sedan besökte vi Stora Sköndals kyrka Länk till annan webbplats. byggd 1929. Den liknade Enskede kyrka interiört. Sedan tog vi bussen och t-banan hem. Det blev en bra PROmenad i det underbara solskenet - drygt 9.000 steg - bra jobbat alla!

Kärringstan

Dagens promenad, 5/4, blev en runda i "Kärringstan", Länk till annan webbplats. ett villaområde från 20- 30-talet i Enskededalen gränsande till Kärrtorp i södra Stockholm. Namnet härrör från ett antal gator med namn efter kända kvinnor och kvartersnamn efter äldre kvinnodominerande yrken.
Efteråt blev det lunch/kaffe på konditori "Santa Fe" Länk till annan webbplats. på Söderarmsvägen.
En riktigt trevlig promenad, som leddes av Anita, trots den lite gråmulna vädret. Konditori "Santa Fe" kan vi rekommendera om ni har vägarna förbi.

Moderna museet

På dagens 22.3 PROmenad var vi 7 st som gick från Kungsträdgårdens t-bana via Nationalmuseum (där vi på kajen fick syn på ett 13 meter högt monument "Arcn" Länk till annan webbplats. av Ai Weiwei 2017 - gjort i mjukt stål och med en spegel i polerat rostfritt stål).
Vi följde strandpromenaden runt Skeppsholmen i en bitvis stark snålblåst o av bara farten rundade vi även Kastellholmen. Avslutningsfika på Moderna Muséets café. Kaffet smakade mycket gott efter de drygt 8.000 gångna stegen. Bra jobbat alla!

Katarina kyrka

PROmenaden 8 mars fick ställas in pga snöoväder.

På dagens (22.2) PROmenad var vi 9 st, som besökte Katarina Kyrka Länk till annan webbplats.. Vi hann titta in innan en lunchandakt skulle ske. Vi gick en sväng på kyrkogården och kollade på en del kända personers gravvårdar. Bl a Anna Lind, Michael Nyqvist, Gösta Ekman, Kim Anderson, Putte Wickman för att nämna en del. Sedan fortsatte vi till Mosebacke Länk till annan webbplats. och beundrade utsikten. Där står även en byst föreställande August Strindberg. Därefter flanerade vi ner till Götgatan och intog Gofika på Bröd och Salt, innan vi skildes åt. En del passade på att uträtta ärenden och resten av gruppen sällskapade hemåt.

Sandsborgs kapell från 1895

I dag 8 februari PROmenerade 9 personer i Gamla Enskede med besök i Magaretaparken Länk till annan webbplats. och på Sandsborgskyrkogården.  Länk till annan webbplats. Där fascinerades vi av många ålderdomliga yrkestitlar, såsom svärdsmannen, ackushörska m fl. Gofika på Dalarö Bageri innan vi promenerade hem igen. Det blev drygt 10.000 steg - mycket bra jobbat!

Utegymmet Årstaskogen

Dagens promenad, 25/1, blev en runda till och utmed Årstavikens Länk till annan webbplats. södra sida. Vi utgick från Årstaberg, passerade Årsta gård Länk till annan webbplats., promenerade vidare utefter strandkanten och genom delar av Årstaskogen och Årsta holmars Länk till annan webbplats. naturreservat. Vi avslutade dagens promenad med fika på Årsta konditori vid torget.