Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Samorganisation Huddinge

Välkommen PRO Huddinge samorganisation

PRO Huddinge samorganisation består av 8 föreningar.

Från Huddinge samorganisations styrelse väljs PRO:s Representanter till Huddinge pensionärsråd HPR

Viktigt meddelande från kommunpolisen i Huddinge

Det verkar som om råden nedan fungerat i relativt stor utsträckning och då har bedragarna hittat nya vägar att försöka lura oss på pengar. T.ex. ringer man och säger att det har gojrts ett stort uttag på ditt Visa/MasterCard. Naturligtvis är det inte du och då vill personen "hjälpa" dig att få tillbaks pengarna. Men i slutändan visar det sig att dom måste betala tillbaks en större summa än som skulle behövas och mellanskillnaden skall du "betala tillbaks", snabbt, med personen kvar i telefonen. Och utan att du kan se att pengar verkligen har tagits ut eftersom "man inte kan se det förrän om 48 timmar"... - Rådet som alltid: Avsluta samtalet!

Polisen vill varna för bedrägerier mot äldre i form av personer som ringer hem och försöker få tillgång till bankkonton och koder, fickstölder och att man lurar sig in i bostaden genom att uppge att man kommer från något bolag/kommunen/organisation etc.

Var lika rädd om dina koder (till banken, BankID, kort m.m.) som du är om dina hemnycklar.

Banken har ju redan alla uppgifter om dina konton och inte heller polisen eller seriösa butiker ringer och frågar efter kontouppgifter. Lämna ALDIRG ut din koder på uppmaning av någon annan! Om du är tveksam på något sätt be att få ringa tillbaks och använd ett telefonnummer du redan har eller kan hitta på annat sätt.

Titta gärna på filmen som Polisens Nationella Bedrägeri Center (NBC) tagit fram. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ytterligare en varning!

En av våra medlemmar blev uppringd av en person som uppgav sig komma från PRO och ville ha pengar. Men OBS! PRO ringer aldrig upp och tigger pengar!

PRO och SPF Seniorerna i Huddinge samarbetar inför valet:

Fler seniorer på valsedlarna!

15 procent av väljarkåren är över 65 år. Seniorerna saknar en ombudsman för att tillgodose äldre och handikappades intressen. Länk till poster Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Hearing med partierna i Huddinge

En hearing anordnades av PRO och SPF Seniorerna i Huddinge. Denna hearing spelades in och här kan du lyssna på politikernas svar på våra frågor Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Det är två delar och varje del är en dryg timme lång.

Nu är det klart: Sammanställning av svaren finns här. Pdf, 161.1 kB, öppnas i nytt fönster.

Kommande aktiviteter

Vi kunde inte hitta några kommande aktiviteter just nu.

 • Pension

  Pensionssystemet är rikt – pensionärerna fattiga?

  Pensionssystemet gör stora överskott men pengarna kan inte betalas ut till pensionärerna. Samtidigt är Sveriges pensioner är de minst jämställda i Norden. Det framkom vid ett seminarium som PRO och SKPF Pensionärerna arrangerade tillsammans med tankesmedjan Tiden. I en kommande rapport vill organisationerna visa hur pensionssystemet kan reformeras.

 • Övrigt

  Krav för att få stopp på bedrägerierna

  Genom skoningslösa bedrägerimetoder mot pensionärer skaffar sig de kriminella gängen miljontals kronor varje månad. Pengar som går till vapen, droger och rakt ner i fickorna på de gängkriminella. Tusentals vilseledda pensionärer står maktlösa och utan rätten på sin sida.

 • Pension

  Finansministern pressad om beskattningen av 1957:orna

  Finansminister Elisabeth Svantesson försvarade sig i riksdagens talarstol mot kritiska riksdagsledamöter – och kanske gav hon i slutet av debatten en öppning för att regeringen ska ändra sig?

 • Pension

  Regeringen missar chansen att gottgöra skatteorättvisan som drabbat 57:orna

  Äldreomsorgen står inför stora nedskärningar till följd av kostnadskrisen. Regeringen borde skjuta till pengar till kommunerna i vårbudgeten, men missar tillfället. Likaså ignorerar man möjligheten att kompensera dem som är födda 1957 för den skatteorättvisa som drabbat årskullen. Den kritiken riktar PRO:s ordförande Åsa Lindestam mot den vårbudget som finansminister Elisabeth Svantesson (M) presenterade idag.

Alla nyheter

Bli medlem i PRO

Tillsammans ser vi till att livet som pensionär blir bättre och roligare.

2019

Läs mer om PRO

Medlemsförmåner:

 • Pro medlemsresor
 • Utvecklande studier
 • Fri datasupport
 • PRO mastercard
 • Försäkringar
 • Billigare resor
 • Samhällspåverkan
 • PRO mervärde
Bli medlem!

Trippelskrapet

 • Sex årliga miljonvinster.
 • Vinst på var fjärde lott i snitt.
 • Viktig inkomstkälla för PRO-föreningar.
 • Gör det möjligt för PRO att hålla nere avgifterna.

 

Bli kund här

Läs mer om Trippelskrapet