Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Tullinge

PRO aktuellt

Välkommen till vår trädgård - men håll avstånd!

Hittaut Tullinge

Första dagen med Hittaut Tullinge. Lyckades hitta fem checkpoints nära Tullinge strand. Inte helt lätt. Har aldrig orienterat, har svårt att läsa en karta och speciellt en orienteringskarta. Men kul var det och jag kommer fortsätta leta!

Registrera ett konto, Skaffa en karta eller ladda ner hittaut appen! Mycket nöje!
En karta kan du hämta på: Elgentorp, Salong Annie, ICA Nära Riksten , Tullinge Blommor, Tullinge Hälsokälla, Tullinge Gymmix, lindholm PHOTOGRAPHY, Lida och Riksten Friluftsstad.

https://www.orientering.se/provapaaktiviteter/hittaut/tullinge/länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

"Hittaut har lockat tusentals deltagare att ta sig ut och leta checkpoints. Ta med kartan på promenaden, cykelturen eller löprundan så aktiverar du både kropp och knopp och kanske upptäcker några nya platser. Vid varje checkpoint finns en bokstavskod som du kan registrera på ditt konto, med chans att vinna fina priser. Alla kan delta utifrån sina förutsättningar, dygnet runt under säsongen. Hittaut är gratis och arrangeras på 57 orter runt om i Sverige och aktiverar runt 80 000 deltagare".
2020-06-21
BS

Midsommar19 juni

PRO-bladet juni 2020PDF
Vi vill önska dig en riktigt god midsommar!
Det blir en annorlunda midsommar men det finns så mycket gott; färskpotatis, sill med tillbehör och jordgubbar förstås. Det ser också ut att bli sol och värme i helgen. Att umgås med avstånd eller digitalt är också möjligheter.

Trädgårdsguppen gör fint på Elgentorp

Fin aktivitet på Elgetorp idag. Vi grävde, flyttade plantor, krattade och tog bort ogräs. Det finns alltid något att göra. Verktyg finns i ett av förråden. Vi tar med eget fika och naturligtvis håller vi avstånd. Ett par timmars härlig samvaro.

Lennart delade ut en karta från HittautTullinge. Det är en form av fysisk aktivitet där du med hjälp av karta letar checkpoints i din omgivning.  Elgentorp är en checkpoint i Hittaut Tullinge.
Hitta ut Tullinge har en webbplatslänk till annan webbplats med information om hur det fungerar. 

Papperskartor kan du hämta på: Elgentorp, Lida värdshus, ICA Nära Riksten, Tullinge blommor, Tullinge hälsokälla och Salong Annie. Hittaut drivs ideellt av orienteringsklubben SK Tullinge.
2020-06-15

Ha en fin nationaldag 6 juni!

Passa på att lyssna på Svenska toner i det blå.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster En filharmonisk sommarhälsning presenterad av konserthuschef Stefan Forsberg. Du ser konserten på Konserthusets webbplats när det är dags.
Hälsningar Birgitta

Promenader efter Tullinge strand

Det har blivit en vana att gå minst en långpromenad varje dag som inkluderar att gå strandpromenaden vid Tullinge strand. Varje dag upptäcker jag något nytt. Det är fantastiskt att se alla dunbollar/fågelungar som simmar omkring. Extra söta är kniporna. Canadagässen har 14 ungar som de vaktar. Hägrarna är imponerande. Tofsvipor, änder, sothönor och massor av småfåglar. Det är otroligt att höra allt fågelkvitter

Det blir grönare och grönare för varje dag som går och det blommar överallt. Idag såg jag en intensivt gul blomma som jag inte sett förut alldeles vid Kanotklubben. Fotade den och fick veta när jag kom hem att det är en sumplilja/sumpkalla som är en mycket invasiv växt och står på EU:s lita över växter som behöver bekämpas. Det hade varit ett inslag om just det i Rapport när jag var ute och gick. Så var det med den vackra blomman! Skrev faktiskt till kommunen under felanmälan och bad att de skulle kolla upp den invasiva växten. Återstår att se vad som händer. Hälsningar Birgitta

Möten och webbplatsen

Stannade till vid Elgentorp idag. Det är så fint. Gräset är nyklippt och buskarna blommar för fullt . Bord och stolar står ute för dig som vill ha en plats att gå till. Ta med ditt fika sitt ner en stund.

Trädgårdgruppen ska också träffas och göra lite extra fint på måndag 1 juni.

Vi ska ju fortfarande hålla avstånd. Så våra träffar och möten under hela våren är inställda. Det gäller även sommarbuffén den 25 maj och också sillunchen den 14 juni.

Styrelsen har styrelsemöten varje månad men kommunikationen går främst via mejl. Det innebär att vi kan hantera de administrativa frågorna och diskutera hur vi gör framöver på ett relativt bra sätt.

Webbplatsen har fått ett nytt utseende och övergången sker fullt ut den 1 juli. Men fram till dess finns den nuvarande webben kvar. Dessutom har vi ju möjlighet att skicka meddelanden via mejl.

Du är också välkommen att dela med dig av en berättelse eller ett tips som kan vara till glädje för flera. Skicka gärna ditt bidrag till seniornet22@gmail.com.
Hälsningar Birgitta

Glad Pingst!

Vill bara skicka en enkel hälsning i denna hänryckningens tid. Hoppas att du har hälsan och mår bra! Nog kan man bli hänryckt av allt det vackra som finns ute nu. Eller hur? Och värmen verkar vara på väg. Nu gäller det verkligen att titta sig mätt på alla fantastiska blommande träd och buskar. Det är ju så kort tid som blomningen varar.

Har själv varit ute på spaning efter blommande liljekonvaljer, men än så länge bara sett knoppiga blommor. Kanske har någon annan varit snabbare och hittat de blommande exemplaren. Och fåglarna, är ingen ornitolog, men en svala såg jag häromdagen. Blev så glad av det!

Många av er verkar ha tillgång till lantställen. Då njuter du säkert av naturen som finns där. Vi andra får försöka ta till vara på det som syns och hörs i närområdet.
Önskar dig en fortsatt härlig försommar
Bästa hälsningar Karin Burman